ET SISTE FARVEL: Vibeke Skofterud ble i dag begravet fra en fullsatt Eidsberg kirke. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Vi savner deg sårt, men minnene lever

Venner og familie tok farvel med den tidligere skiløperen i en fullsatt Eidsberg kirke i formiddag.

Torsdag ble Vibeke Skofterud begravet i Eidsberg kirke i Østfold, og det er tydelig at den folkekjære langrennsstjernen har betydd mye for mange.

Et folkehav av mennesker var på plass både i og utenfor kirken for å ta et siste farvel med Vibeke, som mistet livet så altfor tidlig, bare 38 år gammel.

  • Se video fra begravelsen øverst i saken!

Begravelsen begynte med en opptreden fra Ina Wroldsen, allsang av «Barn av regnbuen» og taler fra presten, familien, kjæresten og Åge Skinstad.

Rørende

Ikke et øye var tørt da Marit Stenshorne delte sine varme ord om kjæresten.

- Vibeke er det mest levende mennesket jeg har møtt. Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, sa hun blant annet.

I SORG: Da Marit Stenshorne fortalte om kjæresten, slet hun med å holde tårene tilbake. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
I SORG: Da Marit Stenshorne fortalte om kjæresten, slet hun med å holde tårene tilbake. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Deretter leste Skofteruds lagvenninner fra tiden på landslaget opp sine hilsener fra en krans.

- Kjære Vibeke. Tusen takk for godt vennskap og for alle de uforglemmelige øyeblikkene vi har hatt sammen, sa Kristin Størmer Steira.

- Kjære Vibeke. Vi savner deg sårt, men minnene lever, sa Ingvild Flugstad Østberg.

Sang til venninnen

Videre sang Hanne Sørvaag «Se ilden lyse». Deretter var det skriftlesing av presten og ny allsang, denne gangen «Måne og sol», før kisten ble båret ut.

OL-SANGEN: Artist Hanne Sørvaag synger «Se ilden lyse», som var OL-sangen i 1994, i Vibeke Skofteruds begravelse. Vis mer

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad under begravelsen, og de fire venninnene bar kisten ut etter den siste allsangen, sammen med Vibekes far Karsten, og broren Tormod.

BEGRAVES: Vibeke bæres ut av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg. Vis mer

Bjørgen, Johaug og Størmer Steira var på lag med Skofterud da Norge tok OL-gull i 2010 og VM-gull i Holmenkollen året etter.

VENNINNER: Kristin Størmer Steira, Therese Johaug, Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg bar kisten til Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke i formiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VENNINNER: Kristin Størmer Steira, Therese Johaug, Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg bar kisten til Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke i formiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

1500 kirkeprogram hadde blitt trykket opp på grunn av det store oppmøtet. De som ikke fikk sett begravelsen i kirken fulgte med på benker foran en storskjerm utendørs.

LES OGSÅ: Kjendisvennene tar farvel med Vibeke Skofterud

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.

Vant luksusbil: - Men, det er jo tre biler på loddet!

Vant luksusbil: - Men, det er jo tre biler på loddet!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255