Prins Joachim:

- Vi risikerer konflikter og tvil

Det er store uenigheter om hvorvidt prins Joachim skal få beholde apanasjen de neste tre årene, fremfor å bli lønnet av forsvaret for sin nye stilling som forsvarsattaché.

VEKKER OPPSIKT: Om prins Joachim skal få beholde apanasjen de neste tre åra i sin nye stilling som forsvarsattaché, framfor å bli lønnet av forsvaret, er det svært delte meninger om blant de danske partiene. Her avbildet med kona, prinsesse Marie. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Om prins Joachim skal få beholde apanasjen de neste tre åra i sin nye stilling som forsvarsattaché, framfor å bli lønnet av forsvaret, er det svært delte meninger om blant de danske partiene. Her avbildet med kona, prinsesse Marie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom nyheten om at danske prins Joachim (51) tar farvel med hjemlandet Danmark i tre år, mens han starter i sin nye jobb som forsvarsattaché ved den danske ambassaden i Paris 1. september.

Forsvarsattaché er en form for militærrådgiver i det diplomatiske korpset, som holder danske myndigheter oppdatert om militære og forsvarspolitiske spørsmål rundt om i verden.

Jobben i den franske hovedstaden er imidlertid ulønnet, men det stopper ikke prinsen fra å bli Danmarks best betalte soldat.

Regjeringen legger nemlig opp til at Joachim skal få lov til å beholde hver eneste krone av apanasjen sin, som ifølge Ekstra Bladet ligger på 3,8 millioner danske kroner. Dette tilsvarer rundt 300 000 danske kroner utbetalt hver måned.

Tjener mer enn forsvarssjefen

Til sammenligning får den høyeste rangerte i Forsvaret, forsvarssjef Bjørn Bisserup (60), utbetalt én million danske kroner i årslønn, skriver Ekstra Bladet.

Den danske avisen skriver blant annet at når det kommer til prinsens nye jobb kan arbeidsmengden bli forholdsvis lett, da det i stor grad avhenger av hvor mye vertslandet vil inkludere i stillingen, og forsvarets behov for profilering i Frankrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer