Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen:

- Vi prøver som best vi kan å komme tilbake til hverdagen

Skiskytterparet åpner seg om sønnens plutselige dødsfall.

I SORG: Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen opplevde sitt livs mareritt da sønnen døde 1. nyttårsdag. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen opplevde sitt livs mareritt da sønnen døde 1. nyttårsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): 1. nyttårsdag opplevde skiskytterparet Gunn Margit Andreassen (44) og Frode Andresen (44) sitt livs mareritt da deres 13 år gamle sønn David ble funnet død i sin egen seng.

I en pressemelding fortalte paret at sønnen fikk påvist svak epilepsi for omtrent fire år siden. Alt skal imidlertid ha virket helt normalt da David la seg for å sove kvelden før det plutselige dødsfallet.

DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David (13). Foto: Privat
DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David (13). Foto: Privat Vis mer

I et åpenhjertig intervju med Dagbladet forteller Gunn Margit at alt tyder på at det er et epileptisk anfall som er dødsårsaken.

- Vi prøver som best vi kan å komme tilbake til hverdagen. Men det vil ta tid. Vi savner vår kjære David veldig. At sånt skal skje er det siste du tenker på, sier hun til avisen.

Den endelige obduksjonsrapporten er imidlertid ikke ventet før om to-tre måneder.

Gunn Margit og Frode har også sønnene Elias (7) og Nicolai (9) sammen, og de er takknemlige for hvordan skolen og klassekameratene til guttene har stilt opp for dem den siste tiden.

Saken fortsetter nedenfor.

AKTIVE: Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen har begge lagt opp karrieren som skiskyttere Her avbildet mens de fremdeles var aktive i 1999. Foto: NTB Scanpix
AKTIVE: Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen har begge lagt opp karrieren som skiskyttere Her avbildet mens de fremdeles var aktive i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv var David elev i 8. klasse på Haugsbygd ungdomsskole i Hønefoss.

- Nå begynner veien videre. Jeg ser det nå som min oppgave i livet å sørge for at dagen i dag - og dagen i morgen - blir så bra den kan for oss som er igjen. Og David vil for alltid ha en spesiell plass i hjertene våre, sier Gunn Margit til Dagbladet.

- Stilte raskt opp

I pressemeldingen som ble sendt ut i forbindelse med sønnens dødsfall, sa paret at de setter pris på måten lokalsamfunnet har tatt vare på familien etter tragedien.

- Et kriseteam fra helsevesenet stilte raskt opp. Det samme har Ringerike kommune gjort gjennom prest, helsesøster og skole. Vi er også blitt tatt godt hånd om av politiet som automatisk kobles inn når et barn helt uventet dør, sa paret i pressemeldingen.​​

Paret har lagt bak seg store karrierer på ski. Det er ti år siden Gunn Margit la opp, og i ettertid har hun utdannet seg til eiendomsmegler.

Frode på sin side startet nedtrappingen i 2010.

Andresen var deltaker i «Mesternes mester» i 2015. Samme år medvirket Gunn Margit i «Dropped - Heltenes kamp».

Begge har vunnet en rekke medaljer i løpet av sine karrierer, hvor Andresen har fått både gullmedalje i OL og VM. Gunn Margit har på sin side fått tildelt både VM-gull og OL-sølv.

LES OGSÅ: - Hun betyr veldig mye for meg