IKKE GAMLE SAMMEN: Da Julie Margrethe Brodtkorb og William Nygaard fant ut at de var forelsket, på tross av en aldersforskjell på drøyt 31 år, forsøkte de begge å legge de varme følelsene på is. Her ankommer paret 
John Christian Eldens hagefest i fjor sommer.  Foto: Stella Pictures
IKKE GAMLE SAMMEN: Da Julie Margrethe Brodtkorb og William Nygaard fant ut at de var forelsket, på tross av en aldersforskjell på drøyt 31 år, forsøkte de begge å legge de varme følelsene på is. Her ankommer paret John Christian Eldens hagefest i fjor sommer. Foto: Stella PicturesVis mer

- Vi prøvde å få følelsene til å slukne

Julie Brodtkorb (39) og William Nygaard (70) vet at de ikke vil få bli gamle sammen.

SEOGHØR.NO: For ett år siden ble det kjent at Høyre-politiker Julie Brodtkorb (39) hadde funnet lykken med tidligere forlagssjef i Aschehoug, William Nygaard (70).

De to, som først ble kjent da han inviterte henne til å tale for Gimle Rotary Klubb, var en lang periode kun gode venner - uten tanker om noen romanse. Det forteller Brodtkorb til Dagbladet Magasinet.

- Det var ingen av oss som trodde vennskapet, med den aldersforskjellen, skulle utvikles til noe mer. De av mine venner som har møtt ham har ikke tenkt over alderen, fordi det er uinteressant så lenge de har mye til felles, sier hun.

39-åringen, som er visestabssjef for statsminister Erna Solberg, avslører imidlertid at aldersforskjellen var et særskilt tema i starten av forholdet.

- Men jeg må innrømme at aldersforskjellen gjorde at vi begge en periode forsøkte å få følelsene til å slukne. Men det gjorde de ikke, fastslår hun i portrettintervjuet.

HUMOR: - William kom rett fra Afghanistan og fikk ikke se antrekket før et kvarter før vi skulle dra, sier Brodtkorb til Magasinet om kjærestens ABBA-antrekk på Petters Stordalens forrige 16. mai-fest. Foto: Stella Pictures
HUMOR: - William kom rett fra Afghanistan og fikk ikke se antrekket før et kvarter før vi skulle dra, sier Brodtkorb til Magasinet om kjærestens ABBA-antrekk på Petters Stordalens forrige 16. mai-fest. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ba henne finne en yngre

Og under den første middagen deres, rådet faktisk Nygaard henne til å finne en å bli gammel med, for ikke å ende opp ensom i alderdommen.

- Han ga meg egentlig motsatt råd av hvor jeg befinner meg nå. Vi må jo innse at vi ikke kommer til å bli gamle sammen, vedgår Høyres kvinnepolitiske leder.

Imidlertid er Julie Brodtkorb mest opptatt av å leve i «nuet», og hun understreker at ung alder ikke er noen garanti i et forhold.

Den profilerte politikeren var gift med investor og finansmann Tore Aksel Voldberg (50) inntil slutten av 2010. Sammen har de barna Nora (10), Torstein (7) og Margrethe (5).

LES OGSÅ: Nå er hun singel igjen