- Vi prøvde å bli gravide

Men nå synes Mia det er fantastisk å få adoptere.

GLEDER SEG TIL NYTT BARN: Mia og ektemannen Marcel har satt i gang en ny adopsjonsprosess, og håper snart å få en liten bror eller søster til Daniel (6). Her er familien på premieren av «Pelle Politibil».  Foto: Scanpix
GLEDER SEG TIL NYTT BARN: Mia og ektemannen Marcel har satt i gang en ny adopsjonsprosess, og håper snart å få en liten bror eller søster til Daniel (6). Her er familien på premieren av «Pelle Politibil». Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: «Norske Talenter»-dommer, artist og skuespiller Mia Gundersen Leliënhof (49) har aldri lagt skjul på at dagen da hun fikk hente hjem sin lille adoptivsønn, Daniel (6), fra Etiopia, var en av de største i sitt liv.

Og den populære 49-åringen, som også danset seg inn i folkets hjerter i 2009-sesongen av «Skal vi danse», har flere ganger snakket åpenhjertig ut om hvor fantastisk hun og fotografektemannen Marcel Leliënhof (44) synes det har vært å adoptere.

Over nyttår havnet Mia nok en gang i medienes søkelys, da hun i et intervju med Se og Hør fortalte at hun og Marcel planlegger å adoptere et nytt barn fra Etiopia.


49-åringen har lenge uttrykt ønske om at sønnen skulle få en bror eller søster, og den lille familien har nå satt i gang den omfattende adopsjonsprosessen.

Fredag i forrige uke var Mia konferansier under årets Gaygalla på Edderkoppen i Oslo, og Seher.no fikk anledning til å ta en liten prat med henne, blant annet om det å skulle bli mamma igjen.

- Vi får hele tiden forespørsler i forhold til dette med adopsjonen, og jeg har valgt å være ærlig om det, så får vi ta det som det kommer. Vi er i gang med papirene, men ting kan skje. Det er sånn det er med adopsjon, plutselig kan det ta veldig lang tid, men vi er forberedt på det nå. Sånn som jeg anser det, så er det noe som blir noe av, sier hun til Seher.no.

Skuespillerinnen forteller at hun ville tatt det tungt dersom det skulle vise seg at adopsjonen ikke gikk i orden.

- Når du har innstilt deg på noe, så ville det selvfølgelig være veldig leit, men det tar vi ikke nå. Nå er vi innstilte på det, forberedt og gleder oss enormt, forteller hun.

Det var i 2007 at Mia og Marcel adpoterte sønnen Daniel, etter at de ikke lykkes med å bli gravide. Ifølge skuespillerinnen har imidlertid det å adoptere vært en stor glede for dem.

- Vi prøvde jo, men når det ikke ble sånn, så var ikke det et stort savn. Da var det bare å gå videre og adoptere, og glede seg til det, selv om det også var en lang og tung prosess, forteller Mia.

Nå er all fokusen på lille Daniel.

- Vi føler veldig sterkt for Daniel, og det er ikke sånn at man hele tiden skal se etter egne evner hos et barn heller. Du kan se etter de evnene barnet selv har, og løfte dem opp gjennom det. Det er akkurat like spennende som å se ens egne evner utfolde seg. Jeg og Marcel har levd våre liv veldig sterkt, og fått lov til å være litt egosentriske, hvertfall sånn jobbmessig. Så for oss har det vært veldig godt å ha fokus på en liten gutt med sine helt egne egenskaper. Han er for eksempel kjempeflink til å spille sjakk. Tror du vi er stolte, eller?

Daniel har nå rukket å bli seks år gammel, og forhåpentligvis blir han snart storebror, noe Mia forteller at han gleder seg veldig til. 

- Han vet at han skal bli storebror, men han er veldig rolig når det gjelder det. Jeg vet ikke helt hvordan han tenker, om han forstår konsekvensen av det, han er litt for liten enda. Men han gleder seg og sier til de andre barna at han skal bli storebror, smiler hun.

Til høsten fyller den populære underholderen 50 år, og Mia sier at det er godt for henne å være en «moden» mamma.

- Jeg synes det har vært veldig godt. Samtidig som det også har vært ting som en yngre mor kanskje hadde taklet bedre. Jeg synes imidlertid at det er veldig greit å ha den erfaringen jeg har. Jeg har levd, jeg har reist og nå har jeg alt fokus på ham. Jeg er veldig trygg på det, og for meg har det vært perfekt, sier hun.

49-åringen tror også hun er mer forberedt på adopsjonsprosessen denne gangen.

- Det passer veldig godt å få en til nå. Vi er mye mer forberedt, selv om man aldri helt kan forberede seg på et barns personlighet. Men det tar vi, og det vil vi. Vi synes det å adoptere er en fantastisk måte å bli foreldre på. Så for oss har det vært det beste. Jeg har aldri savnet det å skulle føde selv, sier hun. 


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Jeg var utrolig langt nede