- Vi pleier ikke å hjelpe folk i din situasjon

«Luksusfellen»-ekspertene fikk seg en stor overraskelse da de fikk høre om problemene til Hege fra Fredrikstad.

SEOGHØR.NO: Ekspertene i «Luksusfellen» på TV3 er vant til å måtte bryne seg på store økonomiske utfordringer.

Men når Silje Sandmæl og Christian Vennerød besøker Hege Westlund Andresen (32) fra Fredrikstad, vet de nesten ikke sin arme råd.

- Vanligvis så hjelper vi jo ikke folk som er i en situasjon som du er i. Du har altfor lite penger, for du har altfor lite inntekter. Og du har altfor mye gjeld, begynner Vennerød.

- Du har 40 inkassosaker, ni betalingsanmerkninger og skylder 360.000 kroner!, fortsetter Sandmæl.

Det skyhøye gjeldsbeløpet kommer også som et sjokk på Hege, som gisper høyt og holder seg for munnen når hun får beskjeden.

Beløpet er nemlig over 150.000 kroner høyere enn hun trodde.

VANSKELIG TID: Hege Westlund Andresen sier til Seoghør.no i dag at hun var veldig deprimert da hun deltok i «Luksusfellen». Tobarnsmoren var fortvilet over hvordan hun skulle kombinere arbeidsliv og omsorgen for barna sine. Foto: TV3
VANSKELIG TID: Hege Westlund Andresen sier til Seoghør.no i dag at hun var veldig deprimert da hun deltok i «Luksusfellen». Tobarnsmoren var fortvilet over hvordan hun skulle kombinere arbeidsliv og omsorgen for barna sine. Foto: TV3 Vis mer

Se video øverst i artikkelen!

Brant regninger i peisen

Tobarnsmoren innrømmer at hun mangler oversikt over utgiftene og gjelden sin, og avslører at hun har brent ubetalte regninger i peisen når hun ikke har orket å se på dem lenger.

I tillegg har hun planer om å få sin ene datter inn på privatskole, selv om hun er 50 prosent sykemeldt og jobber i en vikariatstilling, som løper ut om to måneder.

Når Hege innser hvor alvorlig den økonomiske situasjonen faktisk er, bryter hun ut i tårer foran de to «Luksusfellen»-ekspertene.

- Jeg har håpet at det skulle løse seg på en eller annen måte, sier 32-åringen til Silje Sandmæl og Christian Vennerød.

Var langt nede

Til Seoghør.no innrømmer Hege at hun fikk «helt sjokk» da hun fikk høre av ekspertene at hun skyldte 360.000 kroner.

Men hun kommer med en viktig presisering, som ikke kommer frem i programmet.

- Det som ikke kommer med er at de da regnet med studielånet, som jo er fryst mens jeg studerer, og noe gjeld til moren min.

Så det beløpet blir veldig feil i forhold til senere i programmet, når Silje viser at inkassogjelden bare er på 160.000 kroner. Dét var faktisk flere tusen mindre enn jeg hadde trodd, forklarer Hege i dag.

FIKK HJELP: «Luksusfellen»-økonomene Christian Vennerød og Silje Sandmæl måtte bryne seg på den økonomiske og helsemessige situasjoen til Hege Westlund Andresen fra Fredrikstad. Foto: TV3
FIKK HJELP: «Luksusfellen»-økonomene Christian Vennerød og Silje Sandmæl måtte bryne seg på den økonomiske og helsemessige situasjoen til Hege Westlund Andresen fra Fredrikstad. Foto: TV3 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Tobarnsmoren, som nylig hadde vært igjennom et tøft samlivsbrudd da hun var med i «Luksusfellen», er glad for den tøffe konfrontasjonen med «Luksusfellen»-ekspertene.

- Det var et sjokk å høre det de sa. Men samtidig var det veldig godt å få det ned på et papir, akkurat hvor mange kreditorer, hvor mange betalingsanmerkninger det faktisk var. Det største sjokket var å høre hvor mange kreditorer det dreide seg om, sier Hege til Seoghør.no.

Hun forteller at hun var veldig deprimert den perioden hun var med i programmet, og sier at Christian Vennerød mente hun hadde en alvorlig livskrise - ikke et luksusproblem.

- I ettertid har «Luksusfellen» styrket meg. Jeg er ikke der nede i kjelleren som jeg var. Jeg ville ikke unnvært å være med. Ting løser seg til det beste.

- Jeg har endret tankemåten min, fått mer kontroll på hva jeg bruker penger på. Målet mitt er å bli gjeldfri på to år, understreker Hege Westlund Andresen optimistisk.

Hvordan Silje Sandmæl og Christian Vennerød kan hjelpe Hege, får du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

LES OGSÅ: Her koker det over for «Luksusfellen»-Silje