- Vi oppfatter ikke dette som hets

Den norske Eurovision-stjernen får kritikk i Sverige. Men svenskene støtter Rybak, mener TV-ekspert.

POSITIV: - Rybak er en anerkjent kar, som blir satt pris på her i Sverige. Dessuten er det mange unge jenter som ser på «Let's dance», og de liker nok at nettopp han er en av dem som skal danse, sier Malin Roos til Seher.no. Foto: TV4
POSITIV: - Rybak er en anerkjent kar, som blir satt pris på her i Sverige. Dessuten er det mange unge jenter som ser på «Let's dance», og de liker nok at nettopp han er en av dem som skal danse, sier Malin Roos til Seher.no. Foto: TV4 Vis mer
SEHER.NO: Fredag er det klart for sesongpremieren av svenskenes svar på «Skal vi danse», «Let's dance». Der får millioner av svenske TV-seere blant annet se norske Alexander Rybak (24) svinge seg på parketten.

Sammen med dansepartner Malin Johansson (24), som av mange blir regnet som en av Sveriges vakreste kvinner, skal Rybak vise hvor god han er til å danse. Tidligere denne uka kunne flere medier derimot melde at flere svensker er svært skeptiske til at nordmannen skal delta i programmet.

På nettsidene til blant andre TV4, Aftonbladet og Expressen raser debatten rundt Rybaks kommende danseopptreden i det svenske programmet. Mange bruker sterke ord om at den norske Eurovision-helten skal være med på parketten hos «söta bror».

TV-kommentator i Expressen, Malin Roos, mener derimot at 24-åringen har blitt tatt godt imot på den andre siden av grensen.

- Vi oppfatter ikke dette som hets mot Rybak. Han er en anerkjent kar, som blir satt pris på her i Sverige. Dessuten er det mange unge jenter som ser på «Let's dance», og de liker nok at nettopp han er en av dem som skal danse, sier Roos til Seher.no.

Hets eller ei: I diverse kommentarfelt er det i hvert fall flere som viser sin misnøye til at artisten er med.

«Jøss, Rybak og Malin. Det er som at et førskolebarn (Rybak) skal kunne ha kontroll på en Ferrari (Malin). Overveier andre aktiviteter for å slippe å se på dette, som jeg er overbevist om at er minst like mye bullshit som en politikers løfte», er det en som skriver på nettsidene til Sveriges største avis, Aftonbladet, mens en annen kaller Rybak for «fiolinsmurfen».

«At fiolinsmurfen og Alexandra Pascalidou er med, gjør at jeg kommer til å velge andre programmer»...

Onsdag ble det holdt en pressekonferanse i Sverige, der mediene fikk møte deltagerne i «Let's dance». Og ifølge Roos, virket det som at Alexander Rybak ble tatt godt imot - både av presse og av andre deltagere.

- Det virket som at folk synes det er veldig gøy at han deltar, og de syntes det var ekstra morsomt at han var på plass under pressekonferansen. Alle er fornøyd med Rybak ser det ut til, forteller hun.

Rybak er hos flere tippeselskaper tippet som den største favoritten i årets program. Tippeselskapet Ladbrokes gir tilbake fire ganger innsatsen dersom nordmannen vinner. Det samme er tilfelle hos spilleselskapet Bet24. 

Malin Roos tror ikke han når så langt.

- Han er ung og søt, og kommer nok til å henge med ganske lenge. Topp 4 er mitt tips.

Tobias Karlsson, som senest i høst danset med Cecilie Skog i norske «Skal vi danse», er også blant dem som kommende fredag entrer parketten i «Let's dance». Denne gangen skal han danse med rallykartleseren Tina Thörner.

Karlsson synes det er veldig gøy med et norsk innslag - også i Sverige.

- Jeg er blitt forelsket i Alexander, jeg. Det er utrolig morsomt at han deltar, han er en fantastisk figur. Det er bra med nytt blod i Sverige, sier Karlsson, som likevel skjønner at det kommer reaksjoner mot at Rybak skal delta.

- Det har alltid vært litt konkurranse mellom Sverige og Norge, og det er nok den største grunnen til at svensker ikke vil ha ham med. Men det er jo bare å se til USA, der er det jo nesten bare utlendinger som deltar. Jeg tror nok svenskene vil ta ham til seg når konkurransen starter. Det er jo uansett bare 20 mennesker som skriver på slike fora. Og de 20 skriver i ett sett, mener han.

- Hvordan føler du at du har blitt tatt imot som svenske i norske «Skal vi danse»?

- Jeg føler at jeg har blitt tatt bra imot i Norge. Men det er alltid vanskelig å være utlending i et annet land, og Norge er et vanskelig land å komme inn i. Det er vanskelig i Stockholm, men minst like tøft i Oslo, forteller Tobias Karlsson, som nå går for seier i «Let's dance».

- Jeg går for seier hver gang, jeg, så får vi se hvordan det går, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Slo opp med hemmelig kjæreste