«Farmen»-vinner Erik Rotihaug:

- Vi møttes da jeg var på tur

Lite er som det var for den tidligere «Farmen»-stjernen, som avslører at han bor i bilen og er på vei til å få seg kjæreste.

NY FLAMME: Erik Rotihaug avslører overfor Se og Hør at han er på vei til å få seg kjæreste. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NY FLAMME: Erik Rotihaug avslører overfor Se og Hør at han er på vei til å få seg kjæreste. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erik Rotihaug (26) er septik-tømmeren fra Nordfjordeid som i 2019 imponerte «Farmen»-entusiaster ved å ta seg helt til topps i programmet.

Men siden den gang har det skjedd litt av hvert i 26-åringens liv. På julaften i fjor byttet han til og med ut septik-tømmingen med jobben som dekksarbeider på en plattform i Nordsjøen.

Der jobber han to uker på, fire uker av. Det har ført til et helt nytt liv for Rotihaug, også i de ukene han har fri.

SE ØYEBLIKKET: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Reporter: Thea Hope. Video: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

Sover på luftmadrass

I sommer kjøpte han seg hus som han pusser opp i Loen i Stryn kommune. Han bestemte seg imidlertid raskt for å leie ut boligen på Airbnb, mens han selv holder hus i bilen sin, en stasjonsvogn.

- Ja, jeg har bodd i bilen det siste året. Jeg jobber mye offshore og på fritiden har jeg vært mye i Nord-Norge. Jeg har vel vært der i fem måneder totalt. Så det har blitt mange fjellturer. Da har jeg bare bodd i bilen. Det er lavt under taket, så jeg tror jeg nesten har blitt lavere med årene, sier Rotihaug med et smil til Se og Hør.

MØTTES TIL FINALE: Ingebjørg Monique Haram og Erik Rotihaug sto i finalen av «Farmen» i 2019. Sistenevnte stakk av med ei hytte og en bil. Foto: Alex Iversen / TV 2
MØTTES TIL FINALE: Ingebjørg Monique Haram og Erik Rotihaug sto i finalen av «Farmen» i 2019. Sistenevnte stakk av med ei hytte og en bil. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Du får ikke akkurat reist deg opp i bilen. Og jeg bor der stort sett hele tida når jeg ikke er offshore. Det er der jeg har tingene mine. Og en liten luftmadrass jeg blåser opp.

Dusjer hos tilfeldige

Matlaging har så langt ikke vært noe problem - til tross for den kanskje noe spesielle boligen.

- Jeg har stormkjøkken og lager jo mat selv. Og så har det vært en bra sommer, så dette har ikke vært noe problem for meg i det hele tatt. Man treffer «jæskla» mange fine folk rundt om. Og om jeg trenger en dusj, så spør jeg bare noen tilfeldig på butikken. Det høres ut som at jeg lever hippie-livet, men jeg er bare glad for at jeg får reist og opplevd så mye.

UTE I NATUREN: Den tidligere «Farmen»-vinneren har startet et helt nytt liv etter seieren. Her camper han ute i naturen med sin kompis Vegard Øien. Foto: Privat
UTE I NATUREN: Den tidligere «Farmen»-vinneren har startet et helt nytt liv etter seieren. Her camper han ute i naturen med sin kompis Vegard Øien. Foto: Privat Vis mer

Den tidligere «Farmen»-vinneren har raskt tatt grep dersom været har blitt dårligere mens han har vært i nord.

- Da har jeg kjørt ned til Kristiansand, Telemark og også Sogn og Fjordane, før jeg peiser meg oppover til nord igjen etter en stund. Men nå skal jeg kjøpe meg en varebil, som jeg skal bygge om. Planen er å dra til Sveits og Østerrike til vinteren, der bilen blir min faste bopæl, forteller han.

VINNER: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Her forteller han om hvilken kamp det har vært. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

Solgte hytta og bilen

Det har vært ganske stille rundt Rotihaug etter at han vant «Farmen» for snart to år siden. Til Se og Hør avslører han at han solgte både bilen og hytta han vant gjennom TV-programmet.

- Jeg følte at det var det rette å gjøre. Hytta solgte jeg tilbake til leverandøren. Jeg fikk hyttepakken da coronaen inntraff, så det ble bare tull alt sammen. Ingen tør å kjøpe en hytte da, mener 26-åringen, som anslår at han fikk totalt 850 000 kroner for hytta og bilen.

FARTER RUNDT: Erik Rotihaug har i et drøyt år reist rundt med bilen sin, som han også bruker som bolig. Foto: Privat
FARTER RUNDT: Erik Rotihaug har i et drøyt år reist rundt med bilen sin, som han også bruker som bolig. Foto: Privat Vis mer

Hytta alene hadde, ifølge ham selv, en verdi på drøyt 700 000 kroner. Sånn sett tapte han penger på avtalen.

- Hvordan har du opplevd stillheten etter «Farmen»?

- Det skal sies at jeg aldri var med i «Farmen» for å bli kjendis. Men jeg merker fortsatt, spesielt når jeg er på reise, at mange kjenner meg igjen. Det virker som at jo lenger nord jeg kommer, jo flere kjenner meg igjen. Jeg tipper det har å gjøre med at flere sitter inne og ser TV nordpå når det er stygt vær.

Og:

- Det at folk kjenner meg igjen gjør jo alt lettere om jeg trenger parkeringsplass, en dusj eller slike ting.

NY BOLIG: Erik Rotihaug har flyttet inn på ny «adresse», nemlig en bil av type stasjonsvogn. Foto: Privat
NY BOLIG: Erik Rotihaug har flyttet inn på ny «adresse», nemlig en bil av type stasjonsvogn. Foto: Privat Vis mer

- Nærmer seg kjæreste

Til Se og Hør avslører han også en annen ting: Han har nemlig møtt en jente. De to møttes for mellom fire og fem måneder siden, og med tanke på at de ikke har definert seg som et par ennå - ønsker han ikke å si for mye om sin utkårede.

- Det nærmer seg vel en kjæreste. Det er veldig hyggelig, det. Men vi tar det litt rolig og får bare se. Vi møttes da jeg var på tur, for jeg farter jo mye rundt, bedyrer vestlendingen, som legger til at kvinnen han har møtt er cirka like gammel som ham selv.

DISKER OPP: Rotihaug og kompisen Håkon Smørdal smiler bredt mens de lager mat på et stormkjøkken. Foto: Privat
DISKER OPP: Rotihaug og kompisen Håkon Smørdal smiler bredt mens de lager mat på et stormkjøkken. Foto: Privat Vis mer

- Så det du egentlig sier er at det er to luftmadrasser i bilen du bor i?

- Haha, ja, det er i hvert fall én madrass som er flatpakket i tilfelle man trenger den. Men det er jaggu fint å være singel også da, erkjenner han og ler.

SJARMERT: Hva skjer når du forteller hvem du ønsker deg som din «Secret Santa», og kvinnen står rett bak? Reporter ordner møte, selvsagt. For «Farmen»-Erik Rotihaug ble det et veldig hyggelig møte. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

Nå håper han at han med tiden får muligheten til å gjøre mer TV.

- Jeg har veldig lyst til det, men jeg vet ikke helt hva eller hvordan og har ikke meldt meg på andre programmer heller. «Norges tøffeste» burde jeg vel kunne klare å vinne om man går inn for det. Jeg må innrømme at «71 grader nord» også er en stor drøm, sier Erik Rotihaug med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: Slik møtte Synnøve Skarbø sin nye kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer