POPULÆRE: Eldar Vågan (nr. 3 fra venstre) har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie med bandet "Vazelina Bilopphøggers". Foto: NTB scanpix
POPULÆRE: Eldar Vågan (nr. 3 fra venstre) har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie med bandet "Vazelina Bilopphøggers". Foto: NTB scanpixVis mer

– Vi mistet hjemmet vårt og alt vi hadde

Eldar Vågan sier til Se og Hør at han ble flere år eldre etter den dramatiske brannulykken.

SEOGHØR.NO: Eldar Vågan (54) har gjort stor suksess som musiker. Han er best kjent for å være én av fire medlemmer i bandet «Vazelina Bilopphøggers» og var i 2012 med på «Skal vi danse?» på TV2.

Han vokste opp på Toten, men har bodd i Bærum i mer enn 30 år.

I et stort intervju med Se og Hør, sier Eldar at barndommen på Toten var nokså skyfri. Men én episode har satt dype spor i den trivelige Vazelina-bossen.

SVINGET SEG: Eldar var med i "Skal vi danse?" i 2012. Her  svinger han seg sammen med partner Elena. Foto: Scanpix
SVINGET SEG: Eldar var med i "Skal vi danse?" i 2012. Her svinger han seg sammen med partner Elena. Foto: Scanpix Vis mer

– Da jeg var 11 år begynte skolen å brenne. I og med at vi bodde på skolen, mistet vi hjemmet vårt og alt vi hadde, forteller Eldar.

Saken fortsetter under bildet.
Den gamle bygningen tok fyr midt på dagen, mens skolen var full av unger. Kombinasjonen av gammelt og nytt elektrisk anlegg og høyst brennbart trevirke i gulv, vegger og tak gjorde at brannen ble eksplosiv.

 Foto: Produsentene
Foto: Produsentene Vis mer


Den siste skoleklassen evakuerte rett og slett gjennom flammene.

I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Eldar Vågans begivenhetsrike liv.

– Det gjorde et veldig sterkt inntrykk og preget meg i tiden etterpå. Brannen ble et slags skille i oppveksten. Før var det barndom, etterpå var det ungdom. Jeg ble brått noen år eldre etter opplevelsen, røper Eldar.

 

LES OGSÅ: Cecilia Brækhus holdt karrieretruende skade hemmelig