– Vi mistet hjemmet vårt og alt vi hadde

Eldar Vågan sier til Se og Hør at han ble flere år eldre etter den dramatiske brannulykken.

POPULÆRE: Eldar Vågan (nr. 3 fra venstre) har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie med bandet "Vazelina Bilopphøggers". Foto: NTB scanpix
POPULÆRE: Eldar Vågan (nr. 3 fra venstre) har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie med bandet "Vazelina Bilopphøggers". Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Eldar Vågan (54) har gjort stor suksess som musiker. Han er best kjent for å være én av fire medlemmer i bandet «Vazelina Bilopphøggers» og var i 2012 med på «Skal vi danse?» på TV2.Han vokste opp på Toten, men har bodd i Bærum i mer enn 30 år.I et stort intervju med Se og Hør, sier Eldar at barndommen på Toten var nokså skyfri. Men én episode har satt dype spor i den trivelige Vazelina-bossen.

– Da jeg var 11 år begynte skolen å brenne. I og med at vi bodde på skolen, mistet vi hjemmet vårt og alt vi hadde, forteller Eldar.Saken fortsetter under bildet.Den gamle bygningen tok fyr midt på dagen, mens skolen var full av unger. Kombinasjonen av gammelt og nytt elektrisk anlegg og høyst brennbart trevirke i gulv, vegger og tak gjorde at brannen ble eksplosiv.

Den siste skoleklassen evakuerte rett og slett gjennom flammene.

I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Eldar Vågans begivenhetsrike liv.– Det gjorde et veldig sterkt inntrykk og preget meg i tiden etterpå. Brannen ble et slags skille i oppveksten. Før var det barndom, etterpå var det ungdom. Jeg ble brått noen år eldre etter opplevelsen, røper Eldar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer