STOR ARTIST: Grethe Kausland er død - 60 år gammel. Slik minnes leserne henne. Foto: Anders Martinsen/Se og Hør
STOR ARTIST: Grethe Kausland er død - 60 år gammel. Slik minnes leserne henne. Foto: Anders Martinsen/Se og HørVis mer

Vi minnes Grethe Kausland

Slik husker vi store lille Grethe!

Jeg er bestevennen til barnebarne til Grethe. jeg synes dette var veldig trist. Jeg har jo vert mange ganger hjemme hos Grethe, hun er en veldig morsom og kjempesnill dame og hun vil bli dypt savnet. Hvil i fred Grethe. Kristina<3
Kristina Vassileva, Oslo

Dette var triste nyheter. Har krysset fingrene og håpet at dette skulle gå bra. Ikke så lenge siden jeg sto i baren på et hotell i Tønsberg med deg og tråkket til med "se på min lille Teddy du". Det var vel ikke første gangen du hadde opplevd, men du tok det med et smil, og sang med. Takk for mange artige opplevelser gjennom åra!
Eivind,  Tønsberg

Grete var en kjempegod skuespiller.. Hu gjorde skjermen til et eventyr. Glemmer hun aldri som mamsen eller Ruttah. ! Hele verden har mistet en stor stjerne. Det er forferdelig. Du vil aldri bli glemt Grethe <3
Julianne, Larvik

Grethe, du var en stor artist og et flott menneske.Mye latter har du gitt oss og vi kommer til å savne deg enormt.
Eva Nørbech, Trondheim

Grethe, du gikk bort så alt for fort. Som voksne har vi ikke hatt så mye kontakt men vi hadde noen sammenkomster i Horten for ikke så mange år siden. Mange av oss som vokste opp i Keisemark var samlet på hytta mi på Løvøya. Du var akkurat den du hadde vært i alle år. Alt var som i gamle dager, vi pratet til langt på natt. Vi sovnet i hver vår sofa, du med stråhatten på. Bildene fra denne kvelden skal jeg kose meg med å tenke på hvor utrolig godt menneske du var. At du ikke er mere, er vanskelig å forstå, og at du skulle være den første av alle oss i Keisemark er så sårt å tenke på. Jeg lyser fred over ditt minne, Grethe.
Else (Fredensborg) Wærp, Kongsberg

Grete var blid og bestandig i godt humør.. Blir å savne denne dama
Lillian Løvdahl, Svolvær

Ho var en kjempe flink skuespiller. Hvil i fred =)
Anonym

Helt utrolig at store "lille" Grethe er borte. Hun kommer til å bli savnet av hele Norge. Elisabeth Amlie, Bergen

 Grethe Kausland var virkelig en av de aller største artistene Norge har hatt! Vil alltid minnes hennes utrolige glede og smil. Vår dypeste medfølelse til familien.
Kim Allan med familie, Tromsø

Hun var en STOR LITEN dame! INGEN over, ingen ved siden. Min dypeste medfølelse til familie og venner.
Lisbeth, Bergen

Takk for alt du har gitt oss av glede.din medmenneskelige adferd og omsorg for de "svake".Norge vil huske deg for alltid sender dypeste medfølelse til fam.
Gabriella Andersen,  Sandefjord

Fantastisk morsom og herlig dame. Ujålete og ekte.Hun kom gjennom tv skjermen og inn i stua di. Energibombe vi kommer til å savne...
Jeanette Lilleås,  Drammen

En fantastisk artist er gått bort. Ingen over - ingen ved siden.
Egil Hansen, Bodø

Tenk vår lille Grethe er gått bort, savnet vil og er stort,vi vil savne ditt smil og din gode humor,du betyr så utroligt mye for oss alle Grethe Vi lyser fred over din familie du vil bli sårt savnet Kjære Grethe Kausland Hvil i Fred
Ingeborg, Haugesund

Trist og atter trist... Mine tanker går til Grethes etterlatte,hvil i fred kjære Lille-Grethe.
Ninja, Nøtterøy

Jeg vil sende en stor takk til Grethe for mange gode stunder, masse latter og noen tårer(gledes tårer). det er en virkelig stor person som har gått bort. dette er en kvinne jeg aldri kommer til å glemme. hvil i fred og mange varme tanker til familien
Marita, Oslo

Kondolerer. en veldig stor bit av norge er borte nå :o(
Gro, Oslo

Kjære lille Grete, så uendelig trist å få høre om din bortgang! Du var en av de største humørsprederne,men også så mye mye mer,du kommer til å bli savnet!Du kommer til å leve i våre hjerter! Hvil i fred:-)
Rawdna Vars, Ballangen

takk for alt grethe.du var en stor stjerne.hvil i fred.
Janne, Kristiansand

Takk lille store " nilsa" for alt det du har vært for oss alle vi minnes deg i takknemlighet
Øivind Tolnes, Porsgrunn

En stor artist er borte. Det er et sjokk. Fred over ditt minne.
Elsa Jakobsen, Herøy, Nordland

For et stort tap, hun var den beste, Vi er i sorg...
Linda Holo, Oslo

Tusen takk for masse moro igjennom alle år. Du er størst.
Maren, Oslo

Du var en stjerne her på jorden, å nå setter du den i himmelens perspektiv, så vi kan se deg hver dag!
Lotta, Drammen

Du var ein av dei beste av den 'gode gamle sorten' .. Det er sårt at du ikkje er blandt oss meir, men eg vil hugse deg som ein gledes-spreder = )
A. Bogstad, Breim

Ingen over, ingen ved siden av!! Hun var og blir Norges ukronede skuespiller og revy Dronning. Takk for alt, hvil i fred
Eva Næsje, Røyken

Et naturtalent er gått bort.kommer til å savne denne personen som har moret oss i så mange år.sender mange tanker til de som har mistet sim mor.blir noe som mangler for hele norges land.
Vigdis Wærum , Rørvik

Kondolerer til familie og venner av Grethe =) selv tapte morfar min mot tykktarm-kreft rett før jul i fjor..... håper det blir en fin og grei begravelse :)
Cathrine Stangeland, Sandnes

Takk for alle fine stunder du har gitt oss og hele norges befolkning ! Du vil aldri bli glemt ! Kondolerer til familie og venner. RIP
Monika og Kjell-Åge, Fagerstrand

Jeg har "følgt" Lille Grethe" i alle år! Trist hun ikke fikk leve lenger. Varme tanker til familien fra meg
Sissel T. Arlo,  Snarøya

En stor underholdningsartist er ikke mere.Husker henne da hun sang på Tv første gang. Hun tok oss allerede da med storm. Senere ble hun en stor og underholdene artist på Tv.
Olav Bunes, Reine

Takk kjære Grethe for latter og humor. Ufatterlig trist at du nå er borte. Men minne av deg skal vi for alltid gjemme i være hjerter. Hvil i fred kjære Grethe.
Anne Yttervik, Halden

En stjerne har sluknet... Du var utrolig, vi vil alltid huske deg! Hvil i fred, kjære Grethe!  Irene, Flekkefjord

Dette er berre så trist.. føler med dere..
Heidi Endal, Åheim

Du var enormt stor, særskilt som Sammy Davis og ditt bidrag i Hylands Hørna- det beste innen norsk revy er deg!!!!
Øivind Åsrud, Oslo

En flott dame som har gitt mye glede.. føler med famile og venner. Bless
Annette Heggem,  Molde

Grethe Kausland har gjort inntrykk opp igjennom årene! En mer enrgifull,jordnær, menneskekjær og spenstig person er vanskeliog å finne. Hun vil alltid bli husket:) Hvil i fred.
Marianne, Oppland

Du har varmet, og gledet mangt ett hjerte og sinn opp igjennom tiden. Tanken om alt du har gitt av deg selv, vil fortsatt glede. Du er en høyt respektert og savnet person.
Lill Bente Persen, Åkrehamn

Takk for all latter og gledet du har gitt os gjennom årene.fred over ditt minne.
John Inge, Fitjar

Å, nei, Grethe kjenner jeg blant annet fra "jul i blåfjell". Visste at hun va syk, men det er rart at det er over nå:( Jeg fikk sjokkk når jeg leste dette! Off, kondolerer med familien og vennene hennes...
Maria, Kristiansand

jeg var blant de som satte stor pris på denne fabelaktige artisten hun var den som fikk meg til å åpne latterdøren i tilegg var jeg så heldig på 70 talet å kjøre henne i taxi min drammen-chat noir så jeg har bare gode minner TAKK STORE GRETHE
Terje Steen, Drammen

En STOR stjerne har slukket...kanskje den største av alle.
Roy Andersen, Oslo

Takk for alt du lærte meg, for alle gode råd, ditt humør,engasjement og din lune varme. Takk for din rå latter, underfundige betraktninger og ditt lysende talent! Du var den største og mitt store forbilde! Takk for at jeg fikk bli kjent med deg Grethe!
Rigmor Galtung, Oslo

Kondolerer. Dette var ufattelig trist, hvil i fred Grethe.
Jorunn, Ski

Du var en flink og artig skuespiler og artist
Torbjørn Sætre Leland

Så trist en dag... Grethe, både som liten og stor jente, har alltid gledet meg og familien min. Så mye latter og glede hun delte med oss alle! Det var så merkbart med henne at hun var STOR, om ikke fysisk! Hennes varme og glede fra scenen mottok vi alle, og heldigvis vet jeg at hun visste det selv at vi satte STOR, STOR pris på henne! Takk for hva du var, og mine tanker går til barn og barnebarn i tiden fremover....Varme hilsner til dem!
Aase Winger, Drøbak

Lille Grete var mitt første idol. Vi ble født samme år, så hun har gitt meg mang en god latter i livet. Hun var stjernen over alle stjerner.
Solbjørg Husby, Steinkjer

Vi kommer til å savne deg, og har savnet deg som artist og et godt menneske. Vi gledet oss hver gang når du deltok i ett eller annet. Hvil i fred kjære gode artist Grethe Kausland.
Eldbjørg Vongraven, Skogn

Hele min fam. sørger over tapet av "lille" Grethe`s bortgang. Nå synger mine to barnebarn på 4 og 6 år hennes Teddy. FRED OVER MINNET
Lise Valland, Rådal

Grethe Kausland. Var en stor stjerne, som jeg kommer til å huske.
Harald Holberg. jr., Rendalen.

Mine tanker går først og fremst til den nærmeste familien. Dette var forferdelig trist. En stor stjerne har sluknet. Hvil i fred, Grethe.
Grethe Hjertaker, Rådal i Bergen

En stor æra er over. Norge har mistet en stor stjerne. Men minnene vil leve videre.
Vivian L, Hvam

Til minne! Første gang jeg opplevde deg live,stod du oppe på en kasse på Bislets gressmatte å sang Teddyen min, da var du ikke store jenta.Du ble en enorm stor artist som jeg har satt umåtelig stor pris på.Norge har mistet deg så alt for tidlig.
Turid Bøye, Elverum

Takk for ALLE glade stunder du har gitt oss. Vi vil alltid huske deg som den fantastiske gledessprederen du var!
Familien Nonseth, Stiklestad

Det er bare trist og vondt, kommer til å savne latteren, smilet og den brilliante entertaineren Grethe. Dessverre fikk jeg aldri møte henne, noe som sikkert ville gjort et sterkt inntrykk.Men allikevel føler jeg at jeg eier en liten del av henne. Det jeg alltid vil minnes med glede er hennes brilliante imitasjon av Sammy Davis Jr. For en kunstner. Mine kondolanser går til den nærmeste familie og venner/kolleger.
Agathe, Stryn

Utrolig trist. Jeg føler jeg har mistet en venn. Norge har mistet en av sine aller beste. Tankene går til familien. Hvil i fred Grethe - og takk!
Elle, Kristiansand S

En stjerne har sluttet å blinke, du vil bli husket for din allsidighet og hjertevarme. Mine tanker går til de nærmeste, min dypeste medfølelse.
Bjørg Heskestad, Vanse

Lille Grethe som ble så stor venn med oss alle. Savnet vil vi beholde, minnet også.Så lenge vi lever.Takk Grethe.
John Berge Viker, Gressvik

Kjære. Det er med tungt hjerte å lese at du ikke er mer. Du har vært en av de få artiser som jeg har fulgt hele tid og den beste av dem alle. Hvil i fred.
Olaug Johansen, Trondheim

Dette var trist, Norge har mistet en av di største og folkekjære revyartister. Du kommer til å bli dypt savnet Takk for alt Grethe, hvil i fred.
Trond Fridlund, Brumunddal

Kondolerer! Likte henne kjempegodt som revykomiker og alle seriene hun var med på.
Solveig Stenerud Berg, Askim

Takk for dine barnesanger og filmer. takk for din store humørspredning,nydelig sang og fantastisk parodi. du blir husket og savnet.
Gerd Bjørnstad, Lillestrøm

En kjempestor artist er gått bort og vil bli dypt savnet. Hun gledet tusner av norske, svenske og danske venner i mange år. Hvil i fred.
Marit, Holmestrand

Ingen over, ingen under eller ved siden. du var den beste Grethe... Lyser fred over ditt minne.
Mona, Namsos

Du var verdens bæst. Vi vil savne deg.Fred over ditt minne.
Ann Kristin Moldal, Dovre

Grethe, du var bare STOOR. Du er den beste og en fantastisk humorist. Takk for all glede og latter du har gitt meg.
Sølvi Johannesen, Nittedal

Dette er en trist dag..... Hvil i fred, lille Grethe.
Terje, Lørenskog

Kondolerer til familien og de nære rundt grethe kausland.. dette er et stort tap av en fantastisk, morsom og underholdende artist. virkelig stort tap!
Lena Maria, Nesodden

Det er veldig trist at hun har gått bort. Hun var jo så ung og hadde mange år igjen. føler med de nærmeste pårørende.
Kirsten Borgenhaugen

Dette var veldig trist! Hun var helt utrolig i Karl&Co. En fantastisk skuespiller! Vi kommer til og savne henne. Kondolerer til familien.
Wenche Walther Hafslundsøy, Sarpsborg

Dypt blir du savnet. Hvil i fred.
Ranveig Johansen, Oslo

Vår kjære Grete Kausland Jeg vil takke deg for all morro som du har gitt meg oppover i alle disse årene. Du var en fremragende skuespiller og en kjempedyktig artist.Jeg vil takke deg for at du var den du var.Takk jeg lyser fred over ditt minne.Hvil i fred.
Åse-Karin, Elverum

Takk kjære Grethe for det du var for oss, du var bare enorm i mine øyne, både som artist og skuespiller. Tusen, tusen takk for all den glede du spredte. Tusen takk for alle latterkulene jeg har hatt opp gjennom årene. Du var en stor Diva med stor D. Takker deg på vegne av hele min familie.Du blir sårt savnet, underholdningsbransjen har mistet en storhet som noen knapt kan måle seg med. Jeg lyser fred over ditt minne.Sov søtt store lille Grethe.
Mariann Hellervik Johansen, Nesna

Lille Grethe,du var så stoooort levende.Jeg husker deg med Teddybjørnen,og Horten var ditt fødested.Dizzy showene var helt ut fantastisk.Du var Jazz elsker,og spille kort,med mye røyk,var din favoritt,særlig rullings.Du utstrålte masse varme og godhet.
Tove Mellingen, Oslo

Grethe var en av Norges mest likte skuespillerinne i Norge. Både små og store såg opp til og likte Grethes roller i underholdningsbransjen. Lyser fred over ditt minne Grethe.
Annfrid Ringseth, Steinkjer

Alle vil merke at det har gått bort en kjempeartist blant oss. Jeg kan huske når jeg var liten så elsket jeg å høre på henne når hun sang "teddybjønen min" jeg bare elsket den. "Jul i blåfjell" og "Jul på månetoppen" har fått en spesiell plass på dvd hyllen min p.g.a. henne og for å ikke snakke om "Karl og co" den har jeg tatt opp når den er på tv så jeg har nesten alle. Av alle disse filmene har jeg ledd meg mest skakk av Grethe Kausland. Det er trist at en så talent full dame skulle gå bort.
Grete Lill Hansen, Skien

Fred være med deg Grethe! Du har gitt oss mange gode og lattermilde stunder. Du vil ble dypt savnet!
Fru Korneliussen, Strand

Du var en av de største i underholdningsbransjen og du gledet mange med ditt gode humør, smil og latter! Det er trist at du nå er borte i en så ung alder, men minnet om deg vil alltid leve! Fred være med ditt minne!
Henry, Lier

Takk Grete for alle de flotte minnene du ga oss, du var best
Familien Langbråten, Bærum

HÅPER GUD VELSIGNER HENNE. HUN VAR EN GOD PERSON OG HADDE ET VAKKERT TALENT! REST IN PEACE.
Shara, Oslo

Lille Grethe Kausland sto for ekthet smil og allsidighet. For meg etterlater hun seg tusenvis av glade minner. Hun blir stående i historien som Store Grethe Kausland
Greta, Drammen

Kjære skjønne, herlige Grethe:( Ble så ufattelig trist..det er ikke sant tenkte jeg når jeg leste nå på nettet..offf..min svigermor døde også i samme alder av kreft..det er utrolig trist at du er borte..vi lever videre med de gode minnene:)
Merethe, Åsane

Grethe fra Horten. Edith Piaf ble hyllet for sitt store kunstnertalent, på tross av at hun ikke var av de høyeste. Dette kan vi si om Grethe Kausland også. Et slikt talent dukker opp på stjernehimmelen meget sjelden. Hun lærte seg å bruke sitt talent til alles glede. Grethe var ikke en person, hun var et begrep. Om det var teater, sang, parodi eller hva, så var hun unik og definitivt i verdensklasse. Den store blonde Mae West sa en gang at før prøvde skuespillere å bli stjerner, nå prøver stjerner å bli skuespillere. Grethe behøvde ikke å lete. Hun var en stjerne. Jeg er ikke særlig religiøs, men jeg tror at Grethe Kausland må bli en av de vakreste stjernene vi fra denne dag av kan se på stjernehimmelen. I natt sendte jeg en engel til deg. Jeg ba han passe godt på deg, men han kom tidlig tilbake. Jeg spurte hvorfor. Han svarte, "Engler våker ikke over andre engler". Tusen takk for alt du ga. Jo mer vi lo av deg jo bedre fikk vi det, og du øste av en uttømmelig kilde. Nå har kilden stoppet og jeg lyser fred over ditt minne.
Torbjørn Steen-Karlsen, Nøtterøy, Vestfold

Vår alles kjære Grete er nå borte. Hun var en stor skuespiller som fylte våres hjerter med mye humor og latter.Hun var en person som vi ble fort glad i, en ekte person med følelser og det fikk hun vist på tv-skjermen. Du vil bli savnet dypt fra meg og min familie. Takk for alt. Mine kondolanser til hennes Familie.
Lene Trogstad, Drammen

Hun var en person som jeg forbinder fra min barndom og senere i mitt voksne liv.
S. Willumsen, Sandnes

Sitter med tårer i øynene og tenker at dette ikke er rett. Jeg hadde virkelig håpet at du skulle vinne denne kampen. Men sånn gikk det da ikke. Jeg takker for alt du har gitt oss alle, og lyser fred over ditt minne. Hvil i fred!
Eva I. Øian, Stjørdal

Husker henne best fra Jul i blåfjell, hvor hun spilte Mamsen. Ufattelig morsom som den duoen med Lillegutt! Trist at dette skjedde såpass tidlig..
Anette Bjerke

Kjære alles Grethe! Vil takke for alle de flotte tingene du har gjort for oss alle, både liten og stor... Vil savne ditt smil og glede
Vòr Lystrup, Nodeland

En fantastisk skuespiller! Hele Norge kommer til å savne deg. Hvil i fred.
Mads Utstrand, Mo i Rana

En hjertevarm latter og et smil er nå blitt borte.
Susan Høibråten, Lillestrøm

Mamsen i Blåfjell er en kjent barneklasikker jeg ikke vil glemme.
11-åringen som digget Blåfjell

Jeg vil savne deg "Lille Grethe" og alle dine ablegøyer. Takk for alle gleder du har gitt meg!
Geir Arne Brendemo, Prestfoss

Takk for alt, du ga ditt publikum mange morsomme stunder! Hvil i fred.
Britt, Hedmark