- Vi måtte senke kravene

Men stjernefotografen er ikke enig i at norske jenter er late. Se video!

REV SEG I HÅRET: Stjernefotograf Bjørn Opsahl innrømmer at det har vært utfordrende å finne passende jenter, og gutter, til «Modell på 1 dag».  Foto: Anders Myhren/Seher.no
REV SEG I HÅRET: Stjernefotograf Bjørn Opsahl innrømmer at det har vært utfordrende å finne passende jenter, og gutter, til «Modell på 1 dag». Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Bjørn Opsahl snakker om modellyrket, norske jenter og latskap nederst i saken!

SEHER.NO:  For to uker siden hadde FEM premiere på stylingprogrammet «Modell på 1 dag», hvor kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby, ektemannen Christopher Mørch Husby, Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal, stjernefotograf Bjørn Opsahl, samt supermodell Vendela Kirsebom har sentrale roller.

Serien har blitt spilt inn over hele Oslo, og tv-profilene har saumfart hovedstaden etter potensielle modellstjerner.

Det å jobbe som modell er imidlertid ikke like enkelt som det kan fremstå i programmet, og da Seher.no snakket med kjendisstylist Jan Thomas (43) i forrige måned sa han at han mener norske jenter og gutter er litt «late».

- Jeg vet at jeg har gjentatt meg selv hundre tusen ganger på det her, men mitt nye favorittordtak er at det å være født i Norge er som å ha vunnet i lotto. Her er det for mange jenter og gutter som er så late. De har det så bra. De trenger ikke jobbe, sa Jan Thomas til Seher.no:

- Sammenligner du norske jenter med østeuropeiske jenter som reiser ut, så ser man at de jobbe. Så når de kommer til New York er de «fit for fight». De norske jentene som kommer er ikke det samme. De har nok mat på bordet, det er ikke like vanskelig, og ergo så er ikke den samme drivkraften der. Men så er det også slik at Norge er et annerledes land. Det å være en Hollywoodstjerne og bli supermodell er ikke like attraktivt. Norske jenter har andre verdier, som også må tas hensyn til.

Bjørn Opsahl, som er en av landets mest kjente fotografer og har jobbet med store stjerner som Tyra Banks, Björk, Nick Cave og Bono, er enig med kjendisstylisten i at ikke alle norske jenter kan jobbe som modell.

Men stjernefotografen, også kjent fra «Top Model» på TV3, tror det handler mer om innstilling, enn latskap.

- Jeg tror ikke alle kan jobbe som modell. Det er bare et visst antall med talent forunt. Skal man nå noen vei så må man gå inn i det med hodet først, og ville det hundre prosent. Og det er det svært få norske jenter som vil tror jeg. Jan Thomas har sagt at norske jenter er litt late, men det er jeg ikke helt enig i. Folk har forskjellige verdisett. Men det er svært få jenter som passer som profesjonelle modeller på et visst nivå, sier Opsahl til Seher.no.

42-åringen, som har skapt et stort navn for seg selv både her hjemme og i USA, innrømmer imidlertid at det har vært utfordrende å jobbe med de uerfarne modellspirene i «Modell på 1 dag».

Og at de har måttet senke kravene til modellene ganske kraftig.

- Vi har senket listen ganske langt ned, for det er ikke lett på bare noen få timer å finne den neste Kate Moss. Jeg har ikke vært kjempefornøyd hver gang, men det er mye fordi vi treffer tilfeldige folk på gaten. Jeg er jo vant til å kunne ringe modellbyråene og booke akkurat det jeg vil ha. Så jeg har revet meg litt i håret. Det har jeg, smiler han.

«Modell på 1 dag» vises på FEM onsdager kl. 21.30! Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:- Jeg brautet meg til topps


Bjørn Opsahl snakker om modellyrket, norske jenter og latskap nedenfor:[obj:media:9094]