GODE MINNER: Hanne Krogh har mange gode minner fra innspillingen av «Reisen til Julestjernen». Her i rollen som Sonja i filmen fra 1976. Foto: NRK
GODE MINNER: Hanne Krogh har mange gode minner fra innspillingen av «Reisen til Julestjernen». Her i rollen som Sonja i filmen fra 1976. Foto: NRK Vis mer

- Vi måtte lete etter snø!

Men Hanne Krogh pleier ikke se «Reisen til Julestjernen».

Publisert
SEHER.NO: Tradisjonen tro ruller «Reisen til Julestjernen» over TV-skjermene også denne julaftenen. Hanne Krogh (54), kjent fra rollen som Sonja i filmen, har mange gode minner fra filminnspillingen i 1976.

- Det store problemet var at det nesten ikke var snø i Norge det året!

- Det var iskaldt, men vi måtte reise rundt og lete etter innspillingssteder der det fantes litt sne på trærne, forteller hun muntert til Seher.no

Krogh husker hele innspillingen som et eventyr, spesielt samarbeidet med de andre på filmsettet.

- Det var jo så mange erfarne skuespillere med og en slik flott regissør - som dessverre forlot verden altfor tidlig, fortsetter hun.

Regissør for filmen var Ola Solum, som døde i 1996, 52 år gammel. Han har også laget filmer som Orions belte og Kvitebjørn Kong Valemon og Landstrykere.

Men den sympatiske artisten pleier ikke å se filmen på julaften, da har hun nemlig nok med å kjøpe presanger.


- Med denne juleturneen må mye gjøres i siste liten, innrømmer hun overfor Seher.no.

I stykket spiller Knut Risan kongen, Alf Nordvang spiller greven, Bente Børsum spiller dronningen, Ingrid Larsen prinsesse gulltopp og Harald Heide-Steen Jr. er narren. 

Etter en travel turné før jul, gleder Krogh seg nå til å slappe av i julen.


- Første juledag gleder jeg meg til å bare gå rundt i slåbrok og se på gavene mine! sier Krogh til Seher.no.

- Apropos gaver, ønsker du deg noe spesielt til jul?

- Det er jo alltid slike store ønsker for menneskeheten, men for å si noe helt konkret så... ønsker jeg meg en iPad, enkelt og greit, sier hun muntert.

«Reisen til julestjernen» ser du på NRK 1 12.25 på julaften. Få full oversikt over TV-julen i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer