SNAKKER OM SIN MØRKE TID: Lene Marlin sier hun ikke har angret på at hun skrev kronikk om sin psykiske knekk. Her er hun med forloveden Kåre Conradi. Foto: Andreas Fadum.
SNAKKER OM SIN MØRKE TID: Lene Marlin sier hun ikke har angret på at hun skrev kronikk om sin psykiske knekk. Her er hun med forloveden Kåre Conradi. Foto: Andreas Fadum.Vis mer

Lene Marlin:

- Vi må tørre å snakke om frykten og redslene våre

«The Voice»-mentor Lene Marlin har ikke angret på at hun skrev kronikk om sine selvmordsforsøk.

(Se og Hør): Artisten Lene Marlin (37) - som for tiden er aktuell som mentor i TV 2-programmet «The Voice» - vakte oppsikt da hun fortalte om sine selvmordsforsøk i en kronikk i Aftenposten i 2014.

Kronikken - der hun også skrev om hvordan hun hadde slitt med en langvarig psykisk knekk - fikk mye oppmerksomhet og førte blant annet til at hun ble kåret til «årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla i 2014.

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet, sier Lene at hun er glad for at hun valgte å snakke om utfordringene sine.

- Vi må tørre å snakke om frykten og redslene våre. Bli mer åpne. Ingen er tankelesere. Man må hjelpe litt til selv. Ikke bare se andre, men kreve å bli sett selv, sier Marlin.

MENTOR: Lene Marlin er denne høsten aktuell som mentor i TV 2-programmet «The Voice» sammen men Martin «Danielle» Bjercke, Morten Harket og Yosef Wolde-Mariam. Foto: TV 2
MENTOR: Lene Marlin er denne høsten aktuell som mentor i TV 2-programmet «The Voice» sammen men Martin «Danielle» Bjercke, Morten Harket og Yosef Wolde-Mariam. Foto: TV 2 Vis mer

- Det kan være kjempevanskelig, å tørre å ta plass. Det vet jeg at mange sliter med.

Privat er Lene samboer med skuespiller Kåre Conradi (45).

Etter at Lene mottok prisen på Se og Hørs kjendisgalla sa Kåre til Se og Hør at han var svært stolt av hennes åpenhet.

TAKKETALE: Lene Marlins takketale under Se og Hørs kjendisgalla 2014. Video: Se og HørVis mer Vis mer

- Folk stopper meg på gaten, for å fortelle hvordan hennes artikkel har påvirket deres liv. Det er en ydmyk opplevelse å få oppleve det hun gjør. Det er tydelig at det er mange som får hjelp, og det var jo det som var målet med artikkelen også. Jeg er veldig stolt av henne og veldig glad for det som skjer.

- Jeg har kommet inn i hennes liv i voksen alder, og dette er en del av fortiden. Endelig er hun klar for å komme ut av det. Fra dag en, så har det vært den mest fantastiske dama jeg vet om. Det er bare en stor glede å være rundt henne, og det er stort for meg å være med på dette.

I 2013 forlovet paret seg, etter seks år som kjærester.

Men noen bryllupsdato har paret foreløpig ikke bestemt seg for.

- Vi har ikke fastsatt dato ennå, sa Kåre til Se og Hør, da vi møtte ham i forbindelse med utdelingen av Heddaprisen i 2016.

LES OGSÅ: - Vi er veldig flinke til å ta vare på hverandre