Pia Tjelta og Oddgeir Thune:

- Vi må ikke spille i samme film for å se hverandre

Pia Tjelta har aldri har vært mer sliten, men heller aldri mer suksessfull.

TIDSKLEMMA: Pia Tjelta og samboer Oddgeir Thune får tid til hverandre og familien - til tross for suksessrike karrierer. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TIDSKLEMMA: Pia Tjelta og samboer Oddgeir Thune får tid til hverandre og familien - til tross for suksessrike karrierer. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): - Jeg rakk det! Med lua godt trukket nedover ørene ankommer Oddgeir Thune (39) heseblesende den røde løperen utenfor Vika kino i Oslo.

I en rød, lang, florlett kjole fra egen kolleksjon står samboer Pia Tjelta (40) innenfor og tar imot. Det er premiere på skuespillerens nyeste film «Now it’s Dark». Ett av Pias mange prosjekter det siste året.

Spiller sammen

Blikket hun og samboeren sender hverandre avslører gjensidig glede over å ses. Også Oddgeir er skuespiller, og har en mindre rolle i filmen. Han er mest kjent for sine roller i «De nærmeste» og «Pyromanen», og er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo.

- Hehe, nei, vi må ikke spille i samme film for å se hverandre, ler Pia, og tar rundt sin kjekke mann.

Han rakk akkurat å hente tvillingene Agnes og Jonathan (2) i barnehagen, kaste på seg finstasen og komme seg av gårde før filmen startet.

- Hvordan får dere kabalen til å gå opp i hverdagen?

- Som de fleste småbarnsfamilier må vi planlegge godt for å få logistikken til å gå opp, men jeg syns vi klarer det bra. Vi deler jevnbyrdig på oppgavene og har i tillegg familie som mer enn gjerne stiller opp, sier hun til Se og Hør.

HER AVDUKES DE: Skuespillerne Pia Tjelta og Bjørn Sundquist avduket hver sin inngraverte stein under Den norske Filmfestivalen i Haugesund. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Virvelvind-romanse

I et nytt intervju med KK lovpriser Tjelta samboeren, som hun ble sammen med for tre år siden.

- Jeg blir en bedre utgave av meg selv sammen med Oddgeir. Han er kompleks og klok, i tillegg til å være en veldig tilstedeværende pappa. Herregud, han høres helt perfekt ut! Og det er han og, forteller hun forelsket.

Det tok ikke lang tid fra de møttes til Pia ble gravid – med tvillinger! Fra før har hun tenåringsdatteren Sofia (17).

Deler opp året

Trebarnsmoren er en travel dame og ettertraktet som aldri før som skuespiller.

I tillegg til å være dobbeltaktuell med film og TV, har hun nylig lansert sitt eget klesmerke, etter et suksessfullt samarbeid med by TiMo over flere år.

- Blir det ikke litt mye? spør KK.

- Jo, det gjør det. Jeg deler opp året mitt. I perioder tar jeg permisjon fra teateret for å filme eller designe. Det handler om å være flink til å planlegge. Men 2017 var litt i overkant, der er alle vi fem i familien enige. Eller, seks da, for mor mi hører med i det, forteller hun i intervjuet.

Saken fortsetter under videoen!

hos skavlan: Pia Tjelta snakket om hvordan hun har balansert mammarollen med teaterutdanninga. Video: NRK / Monkberry Vis mer Vis mer Vis mer

Bestemor trår til

Pia er svært takknemlig for hjelpen fra mamma Tone (65). Hun er en uvurderlig støtte i hverdagen, selv om hun bor på andre siden av landet.

- Den dama der er laget av noe helt spesielt. Hun sier aldri nei. Mamma er tidligere flyvertinne, så for henne er det å ta flyet til Oslo like hverdagslig som det er for meg å ta bussen til Frogner. Hun er et unikum.

Eldstedatteren Sofia har også en viktig rolle i familien. Mor og datter har et svært nært forhold og ligner hverandre på en prikk. Da tvillingene ble født, lå femten år gamle Sofia i fødesengen og holdt rundt mammaen sin under riene.

17-åringen kommer til filmpremieren på «Now it’s Dark» sammen med kjæresten sin.

- Jeg gleder meg til filmen, sier Sofia, og innrømmer at hun også er svak for morens karakter Anki i TVNorge-serien «Neste sommer».

- Anki er morsom, men mamma er mye mer intelligent og jordnær enn henne, fastslår Sofia til Se og Hør.

Pia Tjelta intervjues i forbindelse med lansering av kleskolleksjon, og får spørsmål om "Neste sommer"-innspillingen der henne bruker sine egne luksus-vesker. Vis mer

Kjenner på frykt

På mange måter er det jo to verdener å være tvillingmamma til småbarn og tenåringsmamma. Det mest slitsomme er redselen, syns Tjelta.

- Jeg er livredd for dem hele veien, og det kan jo være slitsomt. Men den ene gir så mye til den andre, og jeg opplever at det henger sammen, på en måte. Selvfølgelig var det litt forstyrrende ikke å kunne kjøre og hente tenåringen på fest fordi jeg satt med en unge ved hver pupp. Men vet du, det er stort sett bare givende. Det har liksom alltid vært meg og Sofia. Nå er hun en kjemperessurs for Agnes og Jonathan. Hun er så full av kjærlighet til dem, forteller hun til KK.

Saken fortsetter under bildet.

SKRYTER AV DATTEREN: Pia Tjelta med eldstedatteren Sofia på filmpremieren. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SKRYTER AV DATTEREN: Pia Tjelta med eldstedatteren Sofia på filmpremieren. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Tjelta har for tiden permisjon fra Nationaltheatret, hvor hun de siste årene har høstet ros for sin rolle som Rita i Ibsen-klassikeren «Lille Eyolf». På TVNorge er hun aktuell i med en ny sesong av komiserien «Neste Sommer».

Etter fødselen for to år siden har hun også spilt inn fire «Beck»-filmer i Sverige, og NRK-dramaet «Lykkeland». Nylig fikk hun også vite at serien, som har premiere til høsten, er blitt nominert som én av ti serier til hovedkonkurransen i den nye TV-festivalen «Canneseries» i april.

Pia Tjelta på åpning av ny Fretex-butikk i Oslo. Intervjues om Fretex-mote Vis mer

Superstjerne i gjengen

Som om ikke det er nok, har hun altså fått sitt eget klesmerke. Kolleksjonen, bestående av vakre kjoler og romantiske bluser, er allerede en suksess. Pia har kledd opp de fleste av Norges kjendisdamer, og selvfølgelig også bestevenninnene Vanessa Rudjord (42) og Synnøve Skarbø (47).

- Pia har en imponerende kapasitet. Hun får til alt! Jeg kjenner ingen som rekker over så mye på en dag som henne, sier venninnen Synnøve Skarbø til Se og Hør.

- Vi har kjent hverandre i mer enn 20 år, og snakkes omtrent daglig. Vi er fullt oppdatert på hverandres liv. Og hun er superstjernen i gjengen, roser Synnøve.

Saken fortsetter under bildet.

KUL KJENDIS-TRIO: Venninnene Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø på Pia Tjeltas «Now it's Dark»-premiere. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
KUL KJENDIS-TRIO: Venninnene Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø på Pia Tjeltas «Now it's Dark»-premiere. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Mette-Marit er kunde

- På en måte har jeg aldri vært mer sliten. På en annen måte har jeg aldri hatt så mye krefter, sier Tjelta til motemagasinet Costume. Og når motebevisste kron - prinsesse Mette-Marit (44) stadig bærer hennes design, må det vel sies å være en suksess.

Designeren selv er strålende fornøyd med å kunne kle opp kronprinsessen. – Hun er en av de vakreste jeg vet om, så det blir jeg selv - følgelig veldig glad for, sier Pia til MinMote.

Allerede som barn lot Pia seg fascinere av moren 70-talls brudekjole. I dag er hun kjent for sine romantiske kreasjoner i hvite blonder, kanskje etter inspirasjon fra morens kjole?

- Mamma sydde klær og tantene mine sydde klær, så det er noe jeg er vokst opp med. Jeg er nok over middels interessert i hvordan ting sit - ter på en kropp, forteller Pia til Se og Hør.

LES OGSÅ: Viste frem sin nyfødte datter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer