Lilli Bendriss:

- Vi levde på matkuponger

Bodde i Paris med tre små barn da alt raknet.

DÅRLIG RÅD: Lilli Bendriss - Norges mest kjente medium - forteller om en svært tøff tid i Paris, da hun og eksmannen mistet alt. Foto: NTB
DÅRLIG RÅD: Lilli Bendriss - Norges mest kjente medium - forteller om en svært tøff tid i Paris, da hun og eksmannen mistet alt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er som gjest i Solveig Kloppens podkast «Min barneoppdragelse», TV-personligheten Lilli Bendriss forteller om den tøffe småbarnstida i da alt raknet. Hun og eksmannen fra Algerie hadde reiste verden rundt den gangen, og hadde bosatt seg i Paris.

Der hadde de startet restaurant, som innebar lange kvelder med jobbing. Midt i alt jobbkavet hadde hun og eksmannen også tre små barn å ta vare på. Det var da yngstemann var nyfødt, de nådde bunnpunktet.

- Vi gjorde det bra - så forsvant alle pengene, forteller Bendriss.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans var i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Levde på matkuponger

I podkasten forklarer Bendriss at hele historien rundt dette, er altfor lang å skulle gjenfortelle, men svarer slik, når Kloppen spør om de hadde lite penger.

- Ja, vi hadde food-stamps i Paris (matkuponger journ. anm.) Da lå min yngste sønn på sykehuset i seks måneder etter at han var født, og vi satt der og hadde ikke nåla i veggen.

MEDIUM: Lilli Bendriss er et av Norges fremste medium, kjent fra tv-serier som Åndenes makt og Spøkelsejegerne. Nå har hun også podkasten, Uforklarlig. Foto: NTB
MEDIUM: Lilli Bendriss er et av Norges fremste medium, kjent fra tv-serier som Åndenes makt og Spøkelsejegerne. Nå har hun også podkasten, Uforklarlig. Foto: NTB Vis mer

Bendriss forteller også den hjerteskjærende historien om hvordan det mellomste barnet bare var to år og lå på sykehuset i Paris i tre uker - samtidig som Bendriss selv lå på sykehuset med veer og fødte yngstemann for tidlig.

Hun fikk ikke møte datteren den gangen. Og er det noe Bendriss har angret på hele sitt liv, er det at hun ikke insisterte på dette.

Lilli Bendriss forteller om tv-tabbe. Reporter: Anders Johan Stavseng. Video: Nora Skavhaug, «Huskestue»/TV 2. Vis mer

Kunne klare alt

Til slutt tok Bendriss likevel grep. Etter en tid med altfor tøffe livsvilkår, bestemte hun at familien måtte dra tilbake til Norge.

De kjørte gjennom Europa uten varmeapparat i bilen, midt på vinteren i kuldegrader, med barna med dundyner rundt seg den gangen.

- Da vi kom hjem til Norge, tenkte jeg at jeg kunne klare alt, forteller hun til Solveig Kloppen i podkasten.

I GODT SELSKAP: Livet gikk seg til for Lilli Bendriss - her er hun i celebert selskap med Märtha Louise og hennes datter Leah Isadora Behn, i anledning premieren på Lange Flate ballær 3 i 2022. Foto: NTB
I GODT SELSKAP: Livet gikk seg til for Lilli Bendriss - her er hun i celebert selskap med Märtha Louise og hennes datter Leah Isadora Behn, i anledning premieren på Lange Flate ballær 3 i 2022. Foto: NTB Vis mer

Til KK har Lilli Bendriss tidligere fortalt om hvordan hun, som profilert medium blant annet i Åndenes Makt som gikk i en årrekke på TVNorge, har mottatt både hets og hatmeldinger.

- Da mine spirituelle evner åpenbarte seg, og jeg ble synlig i TV-ruta, var det veldig mange meninger om arbeidet mitt der. Det var mye hatmeldinger, og jeg fikk blant annet høre at jeg var en skam for Norge.

DÅRLIG RÅD: Sophie Elise Isachsen forteller om at de hadde dårlig råd i barndommen på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

Bendriss forteller videre at det nå først og fremst er positive tilbakemeldinger som dominerer. Med årene har også hun blitt langt snillere med seg selv.

- Her i Norge så har vi, i hvert fall min generasjon, blitt lært opp til tro at man ikke er noe. Det å si: Jo, jeg er faktisk verdifull og jeg fortjener å ha det bra, det tror jeg veldig mange kvinner trenger mer av.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - Kom deg ned fra din høye hest