- Vi krysser fingrene for at effekten skal vedvare

Gunhild Stordalen feirer vellykket behandling.

STØTTER GUNHILD: Ektemannen Petter Stordalen reiste i sommer til Nederland sammen med sin kone Gunhild Stordalen, for å støtte henne gjennom den tøffe behandlinga.  Foto: NTB scanpix
STØTTER GUNHILD: Ektemannen Petter Stordalen reiste i sommer til Nederland sammen med sin kone Gunhild Stordalen, for å støtte henne gjennom den tøffe behandlinga. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gunnhild Stordalen (37) har levd med den livstruende sykdommen diffus kutan systemisk sklerose i snart to år. I løpet av den tiden har hun gjennomgått tøffe behandlinger, som cellegiftkur og måneder med eksperimentell behandling i Nederland.

Lovende resultater av behandlingen tidlig i 2015, ble etterfulgt av et tungt tilbakefall i fjor høst. De siste månedene har hun på ny gjennomgått den samme tøffe behandlingen som hun fikk i november 2014 - høydose cellegiftbehandling med stamcellestøtte.

- Krysser fingrene

I et intervju med VG (artikkelen krever betaling) forteller Stordalen nå at de foreløpige resultatene av behandlingen er lovende.

- Kroppen har fått mye juling med cellegift og immundempende medisiner, men jeg har kommet meg gjennom den tekniske delen av behandlingen, hvor stamcellene er plassert tilbake i beinmargen. Nå er jeg inne i en rehabiliteringsperiode, som foreløpig har gått bra, sier hun til VG.

Stordalen, som selv er lege, sier til avisa at hun ikke vil ta noe på forskudd etter tilbakefallet i fjor. 

- Petter og jeg er blitt vant til å leve med usikkerhet. Vi er glade for hver dag vi får, men vi krysser fingrene for at effekten skal vedvare denne gangen.

- En kamp om liv og død

Da Stordalen var vert i det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i slutten av juni kalte hun behandlinga ved Universitetssykehuset i Utrecht i nederland «min største personlige kamp».

Radiopraten med helse- og miljøforkjemperen ble tatt opp da hun var i Sverige i midten av juni, i forbindelse med at den tredje utgaven av Eat Stockholm Food Forum, som Stordalen er initiativtaker til, gikk av stabelen.

Saken fortsetter nedenfor.

STØTTESPILLER: Kronprinsesse Mette-Marit er blant dem som har støttet og bidratt under tidligere EAT-konferanser. Her er de to sammen under EAT-konferransen i Stockholm tidligere i år. Foto: Aftonbladet
STØTTESPILLER: Kronprinsesse Mette-Marit er blant dem som har støttet og bidratt under tidligere EAT-konferanser. Her er de to sammen under EAT-konferransen i Stockholm tidligere i år. Foto: Aftonbladet Vis mer

Sammen med ektemannen Petter Stordalen (53) reiste Gunhild Stordalen rett fra Eat Stockholm Food Forum til Universitetssykehuset i Utrecht, for videre behandling.

- Denne runden her kommer til å bli tøff, men det er vi forberedt på. Fra onsdag fokuserer vi bare på at Gunhild skal bli frisk, sa Petter Stordalen til Dagbladet før avreise fra Stockholm.

- Ikke redd for å dø

Ifølge VG har Stordalen også grunn til å smile over lyttertallene fra sin gjesteopptreden i svensk radio. Over én million svensker hørte på programmet som ble sendt 28. juni, noe som gjør Stordalen til en av de mest populære av «Sommar i P1»-vertene.

I programmet var det en meget åpenhjertig 37-åring som fortalte om både hjertebarnet Eat, drømmen om å redde verden og møtet med ektemannen, hotellkonge Petter Stordalen.

Men også tilbakefall, cellegift og forholdet til døden var tema i løpet av den halvannen timen programmet varer.

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve, sa hun til de svenske lytterne.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Vi fikk svært dårlig samvittighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer