Christian Ingebrigtsen:

- Vi krevde bare vann og håndklær

A1 forbereder seg på jubileumsturné.

SPILLER I ASIA: Christian Ingebrigtsen og resten av A1 er klare for å legge ut på jubileumsturné etter 20 år som band. Foto: NTB Scanpix
SPILLER I ASIA: Christian Ingebrigtsen og resten av A1 er klare for å legge ut på jubileumsturné etter 20 år som band. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På slutten av 90- og starten av 2000-tallet, hadde mange unge jenter plakater av A1 på jenterommet, og danset i slengbukse og magetopp til låtene «Take On Me» og «Caught in the Middle» .

Nå har det gått 20 år siden norske Christian Ingebrigtsen (41), britiske Paul Marazzi (43), Mark Read (39) og Ben Adams (36) startet opp boybandet A1.

- Tenk at vi har holdt på som band i 20 år nå til høsten. Det må man feire, sier Christian Ingebrigtsen til Dagbladet.

Og feire skal de - med en jubileumsturné. Det gutta er ekstra fornøyd med, er at det er hele det opprinnelige bandet fra 1998 som skal legge ut på tur.

- Vi har til og med fått med Paul som vi ikke har spilt med på 15 år, forklarer Ingebrigtsen.

POPULÆRE: Popgruppen A1, bestående av f.v. Ben Adams, Christian Ingebrigtsen og Mark Read har jubileumsturné etter 20 år som band. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Popgruppen A1, bestående av f.v. Ben Adams, Christian Ingebrigtsen og Mark Read har jubileumsturné etter 20 år som band. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beskjeden raider

Etter bare noen få år i bandet ga nemlig Paul Marazzi seg, etter konflikter internt i gruppa. Hele gruppa ble også oppløst i 2002, men det tok ikke lang tid før de fant sammen igjen og fortsatte som band.

- Når vi annonserte at vi skulle på jubileumsturné fikk vi mye større respons enn vi hadde ventet, både i britiske medier og ellers, sier en fornøyd artist, og legger til:

-Vi solgte ut konserten i Manila på to dager!

Når man er så ettertraktede som A1, er det lett å tro at de har en stor «rider» med ting de ønsker backstage. Overraskende nok er det en svært enkel liste boyband-vokalisten ramser opp.- På rideren har vi aldri hatt noe annet spesielt enn vann og håndklær.

Heller ikke for 20 år siden var lista mer spennende. Den eneste forskjellen er at noe teknisk utstyr er strøket.

- Vi har kutta ut gitar-tech, keyboard-tech og tromme-tech. Budsjettene er ikke helt de samme som for 20 år siden.

- Det hender at managementet setter opp noe de har lyst på, men da blir det bare småting som läckerol med kaktussmak som ingen av oss liker, ler vokalisten.

POPULÆRE: Popgruppen A1, bestående av f.v. Ben Adams, Christian Ingebrigtsen og Mark Read har jubileumsturné etter 20 år som band. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Popgruppen A1, bestående av f.v. Ben Adams, Christian Ingebrigtsen og Mark Read har jubileumsturné etter 20 år som band. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har utrolig flaks

Christian Ingebrigtsen lever fremdeles av musikken, og satser på solokarrieren når han ikke arbeider med resten av bandet.

Når kjendiskampen skal spilles på Norway Cup, er ikke Ingebrigtsen vanskelig å be. Han stilte også i år for laget MOT, hvor han scoret to mål.

Det er en spesiell egenskap han mener man trenger for å lykkes både på fotballbanen og i musikken.

- Det er flaks. Jeg har utrolig flaks. Jeg husker det godt fra jeg var liten også. Jeg spilte ikke så mye, for det var ikke så ofte jeg fikk ballen, men når jeg fikk den, da scoret jeg som regel, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

KJENDISKAMP: Christian Ingebrigtsen deltok i årets kjendiskamp under Norway Cup. Her med Andreas Ygre Wiig. Foto: Andreas Fadum
KJENDISKAMP: Christian Ingebrigtsen deltok i årets kjendiskamp under Norway Cup. Her med Andreas Ygre Wiig. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Stas å dømme jenter 17

Når Ingebrigtsen var 17 år spilte han fotball mens han var utvekslingsstudent i USA.

- Jeg har også vært fotballdommer, men jeg prøver å ikke skryte for mye av det, for da ser jeg ekstra dum ut på banen, sier han etter å ha vunnet kampen på Norway Cup.

- Jeg dømte helt til femte divisjon. Det var jo spesielt stas å dømme jenter 17 på den tida, flirer han.

Vokalisten har vært MOT-ambassadør i 15 år og brenner for arbeidet de gjør og budskapet de står for.

- Da er det ekstra gøy å være med og vinne for MOT-laget, sier han.

Som ung var ikke Ingebrigtsen med på Norway Cup. Da var det friidrett og sprint som var den store interessen. Men han fikk allikevel flørta litt som tenåring.

Første gangen han reiste til Kreta var han 13 år gammel. Der møtte han en britisk jente som han ble skikkelig forelsket i og de var brevvenner i mange år etterpå.

- Men det ble med brevskrivingen, før det dabbet av etter hvert. Det var jo veldig spennende når man var 13 år, ler artisten.

I sommer er 41-åringen opptatt med solokonserter. A1 skal også gjøre en jobb i England før de drar på turné.

LES OGSÅ: Setter fart på bruddryktene med mystisk mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer