Linn Wøyen Lenes:

- Vi kommer til å være strenge på det

Fødselen er rett rundt hjørnet.

SPREK: Paret var nylig på ferie i Mexico, som ifølge Lenes gjorde godt for gravidkroppen. Foto: Privat
SPREK: Paret var nylig på ferie i Mexico, som ifølge Lenes gjorde godt for gravidkroppen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I 2020 fant Linn Wøyen Lenes (22) og Øystein Solberg (25) kjærligheten da de begge var deltakere i realityprogrammet «Ex on the Beach».

Året etter delte de den gledelige nyheten om at de ventet sitt første barn.

«Vi gleder oss til du kommer i mai/juni 2022. Vi er spente, nervøse og fulle av kjærlighet. Uansett hvem du er kommer vi til å elske deg skyhøyt», skrev Lenes på Instagram i desember i fjor.

Lenes husker godt øyeblikket graviditetstesten viste to streker.

- Jeg begynte å grine, jeg fikk så panikk! Det var overraskende, og jeg trodde ikke på det. Jeg tror fortsatt ikke på det selv om hun sparker meg i magen og ribbeina hver dag. Den følelsen kommer nok til å være der frem til hun er ute, forteller hun til Se og Hør.

Gruer seg til én ting

Selv om influenseren har termin i juni, kan datteren melde sin ankomst når som helst. Babyen ligger nemlig med hodet ned og skal ha festet seg, som indikerer at hun er klar for å komme ut. Derfor går turen straks til Tønsberg, der Lenes skal føde.

- Jeg ble rådet om å bare pakke fødebagen. Jeg gruer meg veldig, men jeg tenker at ingen er perfekte, og man må jo bare prøve seg frem.

FORTSATT STORMFORELSKET: Det er snart ett år siden Linn Wøyen Lenes og Øystein Lihaug Solberg forelsket seg på «Ex on the Beach». Mye har skjedd siden den gang. Video: Rød Løper Vis mer

Heldigvis har fødselsangsten blitt mindre og mindre utover i graviditeten.

- Jeg føler at når man ikke er gravid og ikke er i den boblen, er det fokus på at «ånei, du ødelegger «vajayjay» (vagina. Journ, anm.)» og ditt og datt, og du hører historier, forteller hun lattermildt, og legger til:

- Å føde er like naturlig som å puste. Så jeg bare stoler på kroppen og vet at den kommer til å gjøre jobben sin, så jeg må bare ikke frike ut.

STOLER PÅ KROPPEN: Fødselsangsten har blitt mindre og mindre med tiden. Foto: Privat
STOLER PÅ KROPPEN: Fødselsangsten har blitt mindre og mindre med tiden. Foto: Privat Vis mer

I et brev til jordmoren har Lenes likevel skrevet ned sin ene bekymring:

- Det jeg gruer meg mest til med å føde er jo at man bæsjer på seg. Det har jeg skrevet i fødebrevet mitt, «jeg vil ikke bæsje på meg», sier Lenes, og legger til at hun må dusje hver gang hun har gjort «nummer to».

I fødebrevet har hun også lagt til: «Ta vare på Øystein».

Påskemarsipan

Til Se og Hør forteller realityprofilen at graviditeten har gått fint. Paret var nylig i Mexico, og Lenes beskriver seg selv som «supersprek» på turen. Helt knirkefritt har svangerskapet likevel ikke gått, og Lenes har ikke unnsluppet verken corona, «gravidhjerne», hormoner eller «cravings».

SKJULT: Da «Basic Bitch» sesong 3 ble spilt inn, måtte Emilie Skolmen finne finurlige måter å holde gravidmagen skjult. Reporter: Thale Kristensen. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

- Plutselig kan jeg «crave» påskemarsipan eller julemarsipan. Jeg er ikke så glad i det til vanlig, men nå synes jeg bare det er sykt digg. De marsipanpinnene med sjokoladetrekk, det har blitt helt himmelsk, innrømmer 22-åringen.

På spørsmål om duoen har kommet frem til at navn, kan Lenes røpe at de har landet på et:

- Jeg tror jeg har tenkt på det for lenge, for jeg har blitt litt usikker. Jeg er så redd for at hun skal komme ut, også ligner hun ikke på det (navnet sitt. Journ, anm) i det hele tatt. Man hører så mye rart.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

- Ikke akseptabelt

Som influenser publiserer Lenes bilder og reklame på løpende bånd. Tidligere har eksponering av barn i sosiale medier vært oppe til debatt.

- Vi kommer ikke til å utnytte henne på samme måte som jeg ser mange andre gjør, at de lever av det. Men jeg kommer til å dele bilde bilder av henne, men ikke overeksponere henne, kanskje et bilde hver tredje måned, forteller hun, og legger til:

- Men man blir jo sikkert så stolt, ikke sant. Jeg skjønner jo hvorfor man gjør det. Man vil jo vise frem ungen sin, så får folk bare godta at man har forskjellige meninger.

- Hva slags foreldre ønsker dere å være?

- Vi er veldig åpne og aksepterende overfor alle. Vi dømmer ikke i det hele tatt. Det føler jeg er et lite problem i dag. Det er derfor det er så mye mobbing, fordi barn kopierer foreldrene sine. Vi kommer til å være veldig strenge på det at det ikke kommer til å være akseptabelt å snakke nedverdigende om noen. Og at vi støtter henne uansett.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

LES OGSÅ: Nekter å svare på dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer