- Vi kom oss igjennom sorgen som et lag

Marit Bjørgen sier at langrennsjentene er blitt mer sammensveiset etter tragedien under Sotsji-OL.

TØFF TID: Langrennsesset Marit Bjørgen forteller svenske Sports-Expressen at jentene på det norske langrennslandslaget har kommet enda nærmere hverandre etter den trahiske bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens yngre bror i februar.  Foto: Imago/Sven Simon/ All Over Press
TØFF TID: Langrennsesset Marit Bjørgen forteller svenske Sports-Expressen at jentene på det norske langrennslandslaget har kommet enda nærmere hverandre etter den trahiske bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens yngre bror i februar. Foto: Imago/Sven Simon/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Under vinter-OL i Sotsji i vinter mistet den norske langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) broren sin brått og uventet.

Astrids yngre bror, Sten Anders, var også en god treningskamerat for både søsteren og de andre langrennsjentene på det norske landslaget.

I tillegg til Astrid var Therese Johaug (26) og Marit Bjørgen (34) langt nede etter det tragiske dødsfallet. Nå, syv måneder senere, snakker Bjørgen til Sport-Expressen om tiden som har gått.

- Vi oppdaget at vi fantes der for hverandre når det trengtes mest. Hvor viktig det er med venner når noe sånt hender, sier hun til den svenske avisen.

- Svært sammensveiset

Sammen med de andre langrennsjentene, med unntak av Astrid som hviler hjemme i Oslo, er hun på treningsleir før sesongstart i Livigno i Nord-Italia.

- Vi kom oss igjennom det sammen. Som et lag. Og det styrket oss alle, sier Bjørgen til Sports-Expressen i dag.

Astrid Uherholdt Jacobsens personlige tragedie var ikke det eneste som rammet landslaget under OL. Laget fikk kritikk fra IOC for å ha gått åpningsrennet med sørgebånd, og både kvinnelandslaget og herrene slet med feilsmurte ski, noe som bidro til skuffende resultater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.