- Vi kom oss igjennom sorgen som et lag

Marit Bjørgen sier at langrennsjentene er blitt mer sammensveiset etter tragedien under Sotsji-OL.

TØFF TID: Langrennsesset Marit Bjørgen forteller svenske Sports-Expressen at jentene på det norske langrennslandslaget har kommet enda nærmere hverandre etter den trahiske bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens yngre bror i februar.  Foto: Imago/Sven Simon/ All Over Press
TØFF TID: Langrennsesset Marit Bjørgen forteller svenske Sports-Expressen at jentene på det norske langrennslandslaget har kommet enda nærmere hverandre etter den trahiske bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens yngre bror i februar. Foto: Imago/Sven Simon/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Under vinter-OL i Sotsji i vinter mistet den norske langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) broren sin brått og uventet.

Astrids yngre bror, Sten Anders, var også en god treningskamerat for både søsteren og de andre langrennsjentene på det norske landslaget.

I tillegg til Astrid var Therese Johaug (26) og Marit Bjørgen (34) langt nede etter det tragiske dødsfallet. Nå, syv måneder senere, snakker Bjørgen til Sport-Expressen om tiden som har gått.

- Vi oppdaget at vi fantes der for hverandre når det trengtes mest. Hvor viktig det er med venner når noe sånt hender, sier hun til den svenske avisen.

- Svært sammensveiset

Sammen med de andre langrennsjentene, med unntak av Astrid som hviler hjemme i Oslo, er hun på treningsleir før sesongstart i Livigno i Nord-Italia.

GODE VENNER: Langslaget kom seg igjennom det tøffe vinter-OL i Sotsji ved å støtte hverandre. Mot slutten av mesterskapet tok Marit Bjørgen (midten), Therese Johaug (t.v) og Kristin Størmer henholdsvis gull, sølv og bronse på 30 km fellesstart. Foto: Imago/Xinhua/ All Over Press
GODE VENNER: Langslaget kom seg igjennom det tøffe vinter-OL i Sotsji ved å støtte hverandre. Mot slutten av mesterskapet tok Marit Bjørgen (midten), Therese Johaug (t.v) og Kristin Størmer henholdsvis gull, sølv og bronse på 30 km fellesstart. Foto: Imago/Xinhua/ All Over Press Vis mer

- Vi kom oss igjennom det sammen. Som et lag. Og det styrket oss alle, sier Bjørgen til Sports-Expressen i dag.

Astrid Uherholdt Jacobsens personlige tragedie var ikke det eneste som rammet landslaget under OL. Laget fikk kritikk fra IOC for å ha gått åpningsrennet med sørgebånd, og både kvinnelandslaget og herrene slet med feilsmurte ski, noe som bidro til skuffende resultater.

- I ettertid ser jeg at hele situasjonen vi ble nødt til å oppleve i Sotsji gjorde at vi ble enda mer sammensveiset. Noe som synes i dag. Jeg merket at nå på sommerens treningsleir er vi mer åpne mot hverandre. Er det noe som noen er misfornøyd med, tar vi det opp med det samme, forteller Marit Bjørgen til avisen.

LES OGSÅ: Knust over venninnens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer