- Vi kan også bli fulle

Men nå utfordrer Vibeke Skofterud andre idrettsstjerner til å ha «hvite uker».

TAR SEG EN FEST: Vibeke Skofterud forteller at idrettsuttøvere også kan bli fulle, til tross for svært hardt treningsregime. Her slipper hun seg løs med Marit Bjørgen under Morten Ramms show i Oslo spektrum i mars. Foto: Stellapictures
TAR SEG EN FEST: Vibeke Skofterud forteller at idrettsuttøvere også kan bli fulle, til tross for svært hardt treningsregime. Her slipper hun seg løs med Marit Bjørgen under Morten Ramms show i Oslo spektrum i mars. Foto: Stellapictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med Vibeke Skofterud nederst i artikkelen!
SEOGHØR.NO: Skiesset Vibeke Skofterud (31) er en av flere kjendiser som deltar i Helsedirektoratets nye alkoholkampanje «Hvite uker».

Gjennom en mobil-app som registrerer alkoholforbruk, kalorier og økonomi som følge av forbruket, skal Skofterud utfordre seg selv og en rekke idrettsprofiler til å gjennomføre såkalte hvite uker.

- Jeg tror alle vet at idrettsuttøvere også kan gå på en smell. Vi kan også bli fulle, som veldig mange andre som drikker, men jeg tenker at det er veldig sjelden at det skjer. Jeg tror at det er viktig å tenke at man er rollemodell og skal være et godt forbilde, men det er også viktig å tenke på seg selv. Hvis man har lyst til å ta et glass vin eller to så er også det lov, sier Vibeke Skofterud til Seoghør.no. 

Skofterud har utfordret blant andre OL-vinner i roing Olaf Tufte, bokser Cecilia Brækhus og svømmeren Sara Nordenstam til å gjennomføre alkoholfrie uker. Selv om hun innrømmer at også idrettsprofiler kan ta seg en fest, er det ikke mye rom for å drikke når man konkurrerer på toppnivå.

- Det er veldig lite. Det å gå inn i hvite uker eller dager fremover gir liten forskjell i forhold til det jeg har vært gjennom nå. Vi har et veldig bevisst forhold til alkohol. Jeg drikker alkohol, koser meg med vin, jeg synes øl er godt og er ikke noe avholdsmenneske. Jeg kan ta en fest når det passer seg, men jeg har et veldig bevisst forhold til det og det må passe inn i det opplegget jeg har. Det er ikke så veldig ofte, sier Skofterud til Seoghør.no.


Vibeke Skofterud forteller at hennes bevisste forhold til eget alkoholforbruk ofte tiltrekker seg andres oppmerksomhet.

- Jeg får mange spørsmål om hvorfor jeg ikke drikker av de som ikke vet at jeg er idrettsuttøver. Det opplever jeg som veldig spesielt, at du blir nesten sett litt rart på når du sier nei takk til et glass vin. Det synes jeg er litt oppsiktsvekkende. I de sammenhengene der vi drikker alkohol blir det fullt ståhei fordi da tror mange at vi ikke drikker og er fullt avholds, sier Vibeke Skofterud.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Mange spør om jeg har fargelinser   

Se video med Vibeke Skofterud her:


[obj:media:11073]


 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer