Tone Damli og Markus Foss:

- Vi har snakket om å droppe julegaver til hverandre

Artisten og tv-profilen setter andre verdier foran i julen.

GLEDER SEG TIL JUL: Tone Damli ser frem til en fredelig jul sammen med samboer Markus Foss og resten av familien etter et hektisk 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
GLEDER SEG TIL JUL: Tone Damli ser frem til en fredelig jul sammen med samboer Markus Foss og resten av familien etter et hektisk 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julaften, og den for mange svært etterlengtede, fredfulle romjulstiden, nærmer seg med stormskritt for både små og store.

TONES JUL: Det er i Se og Hørs store julenummer du kan lese hele intervjuet og se alle de flotte bildene. Foto: Faksimile fra Se og Hør
TONES JUL: Det er i Se og Hørs store julenummer du kan lese hele intervjuet og se alle de flotte bildene. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Julen er også en kjærkommen tid for Sogndal-jenta Tone Damli, som tidligere i år kunne feire sin 30-årsdag.

Nå er det tid for å senke skuldrene, og nyte tiden med familien. For Tone sin del betyr juleferien blant annet kvalitetstid med samboeren Markus Foss og deres datter, Billie (4).

Tykkhudet

For til tross for tøffe overskrifter som «Hus-mareritt fortsetter – fikk kjempebot» og «Skal lede skandale-show på TV», ser Tone Damli tilbake på et år fylt av oppturer.

- Det har vært litt av et år, det er helt sikkert. Men veldig mye gøy også, da. Jeg har blitt ganske tøff og tykkhudet etter hvert, sier sangstjernen - og «Love Island»-programlederen -som tar imot Se og Hør i en julepyntet leilighet i hovedstaden.

KNIPSING: Tone Damli og familien stilte opp på fotoshoot i regi av Se og Hør. Vis mer

Husmorferie

- Du er artist, du er TV-programleder, gründer av nettstedet Dailystory, gir ut kleskolleksjoner og er småbarnsmor. Gjelder ikke tidsklemma for deg?

- Haha, jeg føler nok på lik linje med mange andre at døgnet ikke har nok timer. Men min hverdag er garantert ikke lik alle andres. Ingen dager er like, og det trives jeg med. Jeg tar ting litt som de kommer, sier Tone til Se og Hør.

- Og når jeg reiser i forbindelse med for eksempel konsert, får jeg meg en liten «husmorferie», og det er jo litt deilig, humrer Tone.

De beste juleminnene

Når julefreden senker seg, tenker Tone tilbake på sine egne barneår. Hun spilte åtte år i korps, og den første julegudstjenesten var fast tradisjon i hjembygda.

- Så ventet jeg på den andre gudstjenesten hvor pappa spilte. Og når vi kom hjem var bordet pyntet og pinnekjøttet klart. Det er mitt eget beste juleminne, sier Tone i dag.

- I nyere tid er det klart at den første julen vi hadde med Billie topper det meste. Ja, og ikke minst den første jeg fikk med min kjære Markus, da, skyter Tone raskt inn.

- Har dere laget egne juletradisjoner?

- Vi starter alltid julen tidlig, gjerne allerede fra 1. desember. Men vi har ikke begynt å arrangere jul selv ennå. Men når huset vårt forhåpentligvis snart står klart, kommer vi til å gjøre julen enda mer til vår egen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Pakker under treet

De aller fleste forbinder julefeiring med et vakkert pyntet juletre - med en bugnende haug med julegaver under.

Tone kan imidlertid røpe at hun og samboeren ikke har vært så opptatt av hva de skal ønske seg til jul i år.

- Markus og jeg har snakket om å droppe julegaver til hverandre. Jeg synes helt ærlig at julegavekjøret har tatt helt overhånd. Barna skal få, selvfølgelig, men kanskje vi voksne skal holde litt igjen? Det blir bare mer og mer, og man blir egentlig aldri helt tilfredsstilt, sier sangfuglen ettertenksomt.

GAVEFRI JUL: Blogger Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars-Kristian har valgt å gi all oppmerksomheten til barna i jula. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Nicolai Aagaard Vis mer

LES OGSÅ: - Meghan etterlot Kate oppløst i tårer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer