Dagfinn Enerly:

- Vi har sett ekteskap i lignende situasjoner som har røket

Etter over 25 år sammen kommer Dagfinn og Mona Enerly bare nærmere og nærmere hverandre.

VIKTIG STØTTESPILLER: I et nytt intervju forteller Mona og Dagfinn Enerly om livet sammen og hvor mye de betyr for hverandre. Foto: Se og Hør
VIKTIG STØTTESPILLER: I et nytt intervju forteller Mona og Dagfinn Enerly om livet sammen og hvor mye de betyr for hverandre. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere fotballstjernen Dagfinn Enerly (46) fikk livet snudd på hodet da han i en katastrofal ulykke i 2005 ble lam fra halsen og ned. Han knakk nakken under en fotballkamp for Fredrikstad FK, og fikk i ettertid mye hjelp på rehabiliterings- og opptreningssenteret Sunnaas utenfor Oslo.

I 2015 kunne han røpe overfor Se og Hør at han merket stor fremgang.

46-åringen har flere ganger vært svært åpenhjertig om hvordan livet brått ble forandret, og ikke minst om at han til tider var redd for at kona Mona Enerly (41) skulle forlate ham.

Ungdomsforelskelse

Paret har vært sammen i mer enn 25 år, og har tvillingene Mia og Amanda - som kom til verden i 2003 - sammen.

I et nytt intervju med VG forteller ekteparet nå om den sjokkerende livsendringen, og om hvordan det aldri var aktuelt for Mona å forlate ektemannen.

TETT FAMILIEBÅND: Dagfinn og Mona med tvillingdøtrene Mia og Amanda på «Skal vi danse». Førstnevnte har tidligere fortalt at jentene gir ham livsglede. Foto: Tor Lindseth
TETT FAMILIEBÅND: Dagfinn og Mona med tvillingdøtrene Mia og Amanda på «Skal vi danse». Førstnevnte har tidligere fortalt at jentene gir ham livsglede. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Det øyeblikket jeg forsto at hun ville gå denne lange veien sammen med meg, kommer jeg aldri til å glemme. Måten hun har stilt opp på i alle disse årene, er jeg uendelig takknemlig for. Jeg hadde ikke vært i nærheten av der jeg er i dag, uten Mona. Vi har sett ekteskap i lignende situasjoner som har røket. Vi har derimot kommet enda nærmere, sier han til avisen, og legger til:

- Mona er ungdomsforelskelsen som vil vare livet ut.

41-åringen har også bare lovord å dele om ektemannen.

- Jeg må si det samme om Dagfinn, han blir bare bedre og bedre.

- Dagfinn har glimt i øyet, og er ekstremt snill. Verdiene hans blir tydeligere og tydeligere. Han imponerer meg hver eneste dag. Har jeg det kjipt strekker han armene mot meg og sier «kom Mona, så skal jeg gi deg en klem», forteller hun videre.

Kunne bare røre øyelokkene

At de to betyr mye for hverandre kommer tydelig frem, og det har de heller ikke lagt skjul på tidligere. Da Se og Hør møtte ekteparet og døtrene på Gran Canaria i 2017 fortalte den tidligere fotballstjernen at han lever et godt liv sammen med familien, og at Mona og barna betyr alt for ham.

- De gir meg livsglede, og ikke minst et håp for framtiden, fortalte han den gang.

Etter den katastrofale ulykken i 2005, så situasjonen langt mørkere ut. Tvillingene hadde nettopp fylt to år, og Dagfinn lå paralysert på sykehuset.

STYGGE SCENER: Dagfinn ble raskt fraktet bort fra fotballbanen da han brakk nakken. Foto: NTB Scanpix
STYGGE SCENER: Dagfinn ble raskt fraktet bort fra fotballbanen da han brakk nakken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STJERNE: Dagfinn var en av Norges mest profilerte fotballspillere før den alvorlige ulykken. FOTO: NTB scanpix
STJERNE: Dagfinn var en av Norges mest profilerte fotballspillere før den alvorlige ulykken. FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Den verste tanken var frykten for at Mona og familien skulle forlate meg. Det var det jeg var mest redd for. Miste mitt livs kjærlighet, og bli alene, sa han stille.

Selv om frykten skulle vise seg å være ubegrunnet var det denne tanken som var vanskeligst å takle.

- I starten kunne jeg bare røre øyelokkene. Likevel ga jeg ikke opp tanken på å kunne gå igjen. For jeg har håp om å gå igjen, og det håpet forsvinner aldri.

Utdannet seg til sykepleier

I hverdagen har Dagfinn, Mona og tvillingene innordnet seg et liv tilpasset Dagfinns behov, og Mona har uten betenkning tilpasset sitt liv for å kunne gi ektemannen best mulig støtte.

- Jeg var faktisk i ferd med å tenke på å utdanne meg til å bli fotograf. Men da ulykken skjedde, skjønte jeg at det var sykepleier jeg måtte bli, sa Mona til Se og Hør.

- Å tilpasse mitt liv i en slik situasjon, opplevde jeg som helt naturlig. Det er det man gjør for den man elsker. Dagfinn er mannen i mitt liv, og verdens beste pappa for tvillingene. Selvsagt støtter jeg ham, fortsatte hun.

KONGELIG BURSDAG: Dagfinn og kona var invitert til festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring i 2017. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG BURSDAG: Dagfinn og kona var invitert til festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Hun har ventet mye på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer