«P3 Gull»

- Vi har såvidt begynt

Disse stakk av med prisene under kveldens «P3 Gull».

PRISVINNERE: Karpe var blant de som var nominert til flere priser i kveld. De stakk av med seieren for årets liveartist. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
PRISVINNERE: Karpe var blant de som var nominert til flere priser i kveld. De stakk av med seieren for årets liveartist. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld var det duket for musikkfest på Marienlyst i Oslo, når den årlige «P3 Gull»-utdelinga ble avholdt i Malersalen i NRKs lokaler. Flere av landets artister og musikkprofiler var derfor tilstede for å feire musikkåret 2019.

Dette er den sjuende gangen utdelinga arrangeres, og i år var det P3s egen morgenradioprofil, Ronny Brede Aase (33), som ledet musikkfesten.

Dette er artistene som står igjen med kveldens gjeve priser:

«Årets nykommer»: Isah

NYKOMMER: Isah ble kåret til årets nykommer. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
NYKOMMER: Isah ble kåret til årets nykommer. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3 Vis mer

Kaleb Isaac Ghebreiesus (20), bedre kjent under artistnavnet Isah, fra Stavanger gikk av med årets første pris. Han har det siste året samarbeidet med Karpe på albumet «SAS Plus / SAS Pussy», og har for alvor fått fart på solokarrieren med sanger som «Hallo» og «Rose».

«Årets låt»: Isah & Dutty Dior - «Hallo»

BESTE LÅT: Isah og Dutty Dior vant prisen for årets låt. Foto Kim Erlandsen / NRK P3
BESTE LÅT: Isah og Dutty Dior vant prisen for årets låt. Foto Kim Erlandsen / NRK P3 Vis mer

Årets andre pris gikk også til den unge Stavanger-gutten, sammen med Dutty Dior, for sangen «Hallo». I kategorien var også Karpe, Sondre Justad, Arif og Sigrid nominert.

- Jeg skal ikke si noenting jeg ass, sa Dutty Dior etter seieren.

«Årets liveartist»: Karpe

LIVEARTIST: Karpe vant prisen for årets liveartist. Foto: Andreas Fadum
LIVEARTIST: Karpe vant prisen for årets liveartist. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Tusen takk, sa Magdi, før Chirag tok over.

- Jeg tok egentlig mikrofonen fordi jeg vet Magdi hadde fortsatt i det uendelige. Vi er sykt takknemlige, var noe av det Chirag sa i takketalen sin, før Magdi tok mikrofonen igjen.

- Den turneen, samme hvor sjuk den var, det var bare et vorspiel. Vi har bare såvidt begynt, alt var bare en test. Så følg med, sa han hemmelighetsfullt.

«P3-prisen»: Kygo

P3-prisen: Kygo var vinneren av årets gjeveste pris. Foto: NTB Scanpix
P3-prisen: Kygo var vinneren av årets gjeveste pris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«P3-prisen», som er den gjeveste av dem alle, deles ut til én av artistene som har markert seg i løpet av det siste året. Denne prisen blir sammen med «årets nykommer» valgt ut av juryen, og i år gikk prisen til Kygo.

- Denne skal få seg et bra sted i hjemmet, sa han blant annet i takketalen sin.

Selv var han ikke til stede under prisutdelinga.

- Nepotistisk

Men selv om det var stolte vinnere på scenen på Marienlyst i kveld, har prisen flere ganger fått sterk kritikk. Etter utdelingen i 2017 fikk statskanalen huden full av journalist og musikkanmelder Peder Ebbesen. Det gjorde de også i fjor.

I kronikken «Det beklagelige P3-kartellet» på Gaffa.no, skrev han at maktpersoner i NRK P3 hadde «blitt en nepotistisk gruppe individer som er blitt litt for glade i å klappe hverandre på skuldrene».

Han mente at kanalen minnet om et kartell, og at de valgte musikk basert på personlige relasjoner med en liten gruppe artister.

- Vi synes hans sørgelige mangel på kunnskap er påfallende, svarte musikksjef i P3 den gang, Mats Borch Bugge, i Medier 24.

LES OGSÅ: P3-Silje til legevakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer