Finn Christian Jagge:

- Vi har mistet en av våre beste

Skipresidenten hedret Finn Christian Jagge i bisettelsen.

BISETTES: OL-helten og idrettsstjerna Finn Christian «Finken» Jagge bisettes fra Nordstrand kirke i Oslo. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

NORDSTRAND KIRKE (Se og Hør): Onsdag 8. juli kom den triste beskjeden om at den tidligere alpinisten Finn Christian «Finken» Jagge har gått bort, bare 54 år gammel.

Finn Christian Jagge etterlater seg kona Trine-Lise (48) og barna Otilie (21) og Finkus (16).

HEDRET FINKEN: Skipresident Erik Røste taler under bisettelsen av Finn Christian Jagge i Nordstrand kirke i Oslo. Foto: Lise serud / NTB scanpix
HEDRET FINKEN: Skipresident Erik Røste taler under bisettelsen av Finn Christian Jagge i Nordstrand kirke i Oslo. Foto: Lise serud / NTB scanpix Vis mer

Klokka 13.00 i dag blir den norske idrettshelten - som vant OL-gull i slalåm i Albertville i 1992 og totalt sju verdenscupseire - bisatt i Nordstrand kirke i Oslo.

Av smittevernhensyn er det begrenset hvor mange som får delta i bisettelsen, men tidligere lagkamerater og nåværende utøvere stilte opp for å minne og hedre en svært godt likt kollega og venn.

Skøytelegenden Johann Olav Koss, langrennsprofil Anette Bøe, sykkel- og Mesternes Mester-profil Dag Erik Pedersen og den varme alpinfamilien med blant andre Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Tom Stiansen, Ole Kristian Furuseth, Hans Petter Buraas og Andrine Flemmen var blant de mange som møtte opp for å hedre Jagge.

I SORG: Aksel Lund Svindal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I SORG: Aksel Lund Svindal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
I SORG: Dag Erik Pedersen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I SORG: Dag Erik Pedersen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
I SORG: Kjetil Jansrud. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I SORG: Kjetil Jansrud. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Skøytelegenden Johann Olav Koss, langrennsprofil Anette Bøe, sykkel- og Mesternes Mester-profil Dag Erik Pedersen og den varme alpinfamilien med blant andre Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Tom Stiansen, Ole Kristian Furuseth, Hans Petter Buraas og Andrine Flemmen var blant de mange som møtte opp for å hedre Jagge.

- Vi har mistet en av våre beste

Skipresident Erik Røste holdt minnetalen i bisettelsen.

- Vi har mistet en av våre beste. Som representant for Norges Skiforbund er det med stor sorg at vi minnes en av våre største. Vi minnes en humørspreder, en hedersmann og en av våre store legender, som gikk bort altfor tidlig , innledet Røste.

I SORG: Skipresident Erik Røste ved båren til Finn Christian Jagge under bisettelsen i Nordstrand kirke i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I SORG: Skipresident Erik Røste ved båren til Finn Christian Jagge under bisettelsen i Nordstrand kirke i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- «Finken» viste tidlig at han hadde et talent helt utenom det vanlige. I OL i Albertville i 1992 snudde det for Norge. Finn Christian Jagge vant OL-gull i slalåm. Det var en prestasjon ingen kunne fatte. Aldri før hadde det skjedd at en nordmann vant OL-gull i slalåm. Alberto Tomba hadde vært uovervinnelig, men måtte se seg slått av en 25 år gammel gutt fra Norge.

- OL i 1992 var starten på det norske toppidrettseventyret. Vi hadde ikke de samme alpintradisjonene på den tiden, men «Finken» satte standarden på treningen. Han ga aldri opp. Derfor ble han så god. «Finken» og lagkameratene var lederstjernene for den norske storhetstida på 90-tallet og satte standarden for alpinkulturen i Norge som fortsatt er en suksesskultur, sa Røste i bisettelsen.

I SORG: Tom Stiansen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I SORG: Tom Stiansen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg skal overlevere en kondolanse fra FIS: «Finn Christian Jagge er en alpinlegende og pionér.», la han til.

Trine Rein åpnet bisettelsen med en framførelse av Meat Loaf-låten «I'd Do Anything for Love».

DØDE 8. JULI: Den tidligere alpinisten ble 54 år gammel. Vis mer

Prest Kåre Skråmestø foralte så om Jagges innholdsrike liv, om barndom, idrettsglede og familien.

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste kjæreste og ektemann. Vår svigersønn, sønn og bror, Finn Christian Jagge født 4. juli 1966, døde i Trine-Lises armer den 8. juli 2020», står det i dødsannonsen, som ble lagt ut forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer