SAMARBEID: - Av og til pusher de kanskje litt, men du må være komfortabel. Det er et samarbeid, sier Mari Lorentzen om dommerne i "X Factor". Her sammen med Chand Torsvik på "Fame"-premiere onsdag. Foto: Anders Myhren/ Seher.no
SAMARBEID: - Av og til pusher de kanskje litt, men du må være komfortabel. Det er et samarbeid, sier Mari Lorentzen om dommerne i "X Factor". Her sammen med Chand Torsvik på "Fame"-premiere onsdag. Foto: Anders Myhren/ Seher.noVis mer

- Vi har lov til å si ifra

"X Factor"-finalistene behøver ikke finne seg i alt... Se video!

Se videointervju med "X Factor"-deltager Mari Lorentzen nederst i saken!

SEHER.NO: Forrige fredag sendte publikum og dommere ut vokalmetal-duoen "Reaching Horizons" av det første direktesendte "X Factor"-programmet på TV 2. Flere av finalistene fikk kritiske tilbakemeldinger av dommerpanelet på grunn av låtvalget, deriblant Rikke Lie (23) og Gabrielle Leithaug (24).

I motsetning til i talentprogram som "Idol" og "Norske talenter" er det  dommerne selv som bestemmer artistenes låtvalg, koreografi og styling i "X Factor". Men dommerenes makt over finalistenes opptredener ser ikke ut til å skremme deltagerne. 

- Det er et samarbeid. Vi har veldig lov til å si ifra "nei, jeg kan ikke gå i den kjolen" eller "den sangen der kan jeg ikke synge". Av og til pusher de kanskje litt, men du må være komfortabel. Det er et samarbeid, så det er ikke sånn "du skal gå med den" og "du skal synge sånn". Men de kommer med tips, de har jo meninger de og, sier Mari Lorentzen (25) til Seher.no.

Mari blir, i likhet med Stavanger-gutten Tommy Fredvang (27), coachet av Jan Fredrik Karlsen. Og også Tommy har tillit til at den erfarne dommeren tar avgjørelser som er til det beste for hans opptreden. 

- Jan Fredrik er veldig bra sånn sett, han lar oss få bestemme mye selv Han vet jo hva han driver med og jeg stoler på de avgjørelsene har tar, og han gir meg rom til å være meg selv, sier oddsfavoritten Tommy Fredvang til Seher.no.

Rikke Lie, som fikk mye negativ oppmerksomhet forrige uke etter at Elin måtte forlate "X Factor", beskriver sin coach Peter Peters som helt fantastisk. Men hun innrømmer at det er litt skummelt at dommeren også bestemmer stylingen hennes.

- Ja, det er jo det. Men jeg fikk faktisk lov til å bruke min egen kjole og det er jo bra. Og hun som er stylisten vår er fantastisk flink, så det er bare gøy, sier Rikke til Seher.no.

Jentegruppa "Shackles" imponerte både dommere og publikum med et forrykende sceneshow forrige fredag. De fire jentene, som ble konstruert av dommerne selv, hevder at de står så fritt at de har fått lov til å velge låt helt selv til fredagens livesending.

- Vi føler at vi har litt å si også, så det blir en toveiskommunikasjon. Mira er veldig flink til å plukke ut låter vi liker, sier "Shackles", som skal synge "I'm So Excited" av The Pointer Sisters på fredag.

"X Factor"-delfinalene ser du på TV 2 fredager kl 20.00.

Har du et tips om deltakerne? Tips oss på
seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Disse to lever farlig

Se videointervju med "X Factor"-Mari etter første direktesending her:[obj:media:8092]