- Vi har kledd oss i kjoler for å vise at vi er kvinner

Sigrid Bonde Tusvik og Else Kåss Furuseth fnyser av kvinnefilmstempel.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kjendisene trosset øsende regnvær da det var duket for stjernespekket førpremiere på den kritikerroste filmen «Som du ser meg», på Saga Kino i Oslo onsdag kveld.

Forfatter og filmskaper Dag Johan Haugeruds (47) har både skrevet boken og laget spillefilmen, som har høstet gode kritikker - mye grunnet A-laget av kvinnelige skuespillere som er med.

Men til Seoghør.no har både Ane Dahl Torp og Andrea Bræin Hovig, som begge spiller i filmen, fortalt at de ikke synes noe om kvinnefilmstempelet som den har fått.

På rød løper sa flere kjendisdamer seg enig i at det blir feil å stemple den som nettopp en kvinnefilm, bare fordi at flertallet av skuespillerene er damer.

- Det er jo veldig trist med sånn kvinnestempel, fordi det virker jo litt slitsomt for kvinnene i filmen å måtte snakke om å være kvinner, når de egentlig bare er dødskule og med i en film, sier Bonde Tusvik til Seoghør.no.

Hun ankom arm i arm med sin gode venninne og kollega Else Kåss Furuseth.

- Vi har begge tatt på oss kjole i dag, for å vise at vi er kvinner. Etterpå skal vi spise kvinnemiddag og drikke kvinnechampagne - alt forberedt av kvinner, forteller hun ironisk videre.

Kjendiser som Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Johan Golden, Janne Formoe, Ine Jansen, Viktoria Winge, Erlend Loe, Odd-Magnus Williamsson og dama Tina Bakasa Roll, Haddy N'jie, Anne Rimmen, Mari Maurstad og kulturminister Anniken Huitfeldt trosset alle sammen regnskuren for å få med seg premierefilmen.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Ane Dahl Torp måtte ta pauser for å amme datteren 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer