SELGER DÅRLIG: Ari Behns siste bok "Vivian Seving etc." selger ifølge Kapital dårlig i førjulshandelen. Foto: SCANPIX
SELGER DÅRLIG: Ari Behns siste bok "Vivian Seving etc." selger ifølge Kapital dårlig i førjulshandelen. Foto: SCANPIXVis mer

- Vi har kanskje solgt to-tre bøker

Ari Behns bøker blir ikke å finne under mange juletrær i år.

SEHER.NO: Til tross for enorm pressedekning etter at han i et intervju med bladet Massiv i september avslørte at han av og til føler seg deprimert og er en vanskelig ektemann, har ikke salget av Ari Behns siste bok tatt av i julehandelen.

Flere bokhandlere bladet Kapital har snakket med landet rundt, hevder verket "Vivian Seving etc." stort sett får urørt i bokhyllene i julehandelen.

- Den er ikke den store vinneren og har gått relativt dårlig, sier en representant for Tanums flaggskipbutikk på Karl Johans gate i Oslo til Kapital.

I Norlis bokhandel på Bergen Storsenter har de fortsatt ikke solgt ut de fire eksemplarene de bestilte før lanseringen.

- Vi har kanskje solgt to-tre bøker, jeg bestilte inn fire, og har den fortsatt inne. Vi kommer nok ikke til å rebestille den heller, sier en av de ansatte til Kapital.

"Vivian Seving etc." ble trykket opp i et opplag på 5000 eksemplarer, men Gyldendal Norsk Forlag vil ikke si noe om hvor stor del av dette som er solgt.

Tidligere i år ble det kjent at boken ikke er meldt på Kulturrådets innkjøpsordning,  som regnes som den viktigste støtteordningen for norsk kultur.

Ari Behn har foreløpig ikke kommentert de magre salgstallene.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: Støtter Ari etter sjokk-intervju