GODT GIFT: Ekteparet Erna Solberg og Sindre Finnes har vært gift siden 1996. Her fra Høyres landsmøtemiddag i Oslo i fjor. Foto: Se og Hør / All Over Press
GODT GIFT: Ekteparet Erna Solberg og Sindre Finnes har vært gift siden 1996. Her fra Høyres landsmøtemiddag i Oslo i fjor. Foto: Se og Hør / All Over Press Vis mer

- Vi har ikke akkurat vært like forelsket hele veien

Statsministeren åpner opp om ekteskapet med Sindre Finnes.

Publisert

SEOGHØR.NO: Statsminister Erna Solberg (53) og siviløkonom Sindre Finnes (50) møttes under studietiden i Bergen, og giftet seg i Paris i 1996.

I et intervju med VG åpner statsministeren opp om ekteskapet med Finnes, og på spørsmål om paret er stadig like forelsket svarer hun:

- Jeg tror ikke det finnes noen som kan være ærlige og si at de har vært akkurat like forelsket hele veien når man har vært gift så lenge som det vi har. Men man blir mer glad i hverandre, sant. Man kjenner hverandre bedre og det er en annen type følelser. Forelskelse er jo veldig mye dette med å være spent og nervøs, og det kjenner ikke vi på i like stor grad når vi kjenner hverandre så godt som vi gjør.

For syv måneder flyttet ekteparet til statsministerboligen på beste vest i Oslo, sammen med barna Ingrid (17) og Erik (15).

STOLTE: Seoghør.no møtte statsministerens ektemann Sindre Finnes og barna Ingrid (17) og Erik (15) utenfor slottet da Solberg tok over statsministerposten i fjor. Foto: Arne-Petter Lorentzen / Se og Hør
STOLTE: Seoghør.no møtte statsministerens ektemann Sindre Finnes og barna Ingrid (17) og Erik (15) utenfor slottet da Solberg tok over statsministerposten i fjor. Foto: Arne-Petter Lorentzen / Se og Hør Vis mer

I intervjuet forteller Erna videre hvordan ekteparet pleier kjærligheten:

- Vi gjør det vel i hverdagen med å forsøke å være der for hverandre. Vi er minst mulig opptatt av å fokusere på alt som er galt. Det viktigste er å klare å leve med hverandre.

Da Erna tok over statsministerposten etter Jens Stoltenberg (Ap) i fjor høst ventet ektemannen og barna med blomster utenfor slottet, og fortalte til Seoghør.no at det var et stolt øyeblikk for familien:

- Det er en morsom dag i dag å få lov til å være med på dette. Men det blir ingen feiring i dag. Nå går Erna rett til statsministerens kontor og begynner å jobbe.

I likhet med tidligere statsminister Gro Harlem Bruntlands (Ap) ektemann Arne Olav Brundtland har også Sindre Finnes nå fått kallenavnet «statsministermannen» - noe han forteller til Seoghør.no at han kan trives med:

- Ja, det må pressen klare å finne ut av, fortalte han i fjor høst.

Se video av Sindre Finnes, som ventet utenfor slottet med blomster til kona etter at hun ble statsminister, under:

 

LES OGSÅ: Ernas mor snakker ut om sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer