Olena Zelenska

- Vi har holdt ut

Presidentfruen åpner om den vanskelige tiden.

ÅPNER SEG: Ukrainas førstedame snakker ut om krigens utfordringer. Foto: Efrem Lukatsky/AP Photo/NTB
ÅPNER SEG: Ukrainas førstedame snakker ut om krigens utfordringer. Foto: Efrem Lukatsky/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

President i det krigsherjede landet Ukraina, Volodymyr Zelenskyj (44), startet karrieren som komiker og skuespiller, og har blant annet svingt seg på parketten i landets variant av «Skal vi danse».

I forkant av 44-åringens politiske karriere møtte han også kona Olena Zelenska (44), som til da hadde holdt seg unna rampelysets glans. Hun har tidligere uttalt seg om at hun ikke ønsket seg et liv i offentligheten, men ektemannens yrke og Russlands invasjon i landet har medført at Zelenska stadig befinner seg i søkelyset.

Nylig prydet også presidentfruen fremsiden av Vogue, der hun brukte anledningen til å åpne seg om hvordan krigen snudde livet på hodet.

- Livet forandret seg for alltid

«Det finnes ikke noe manus for førstedamer i krigstid - så Olena Zelenska skriver sitt eget», innledes artikkelen om Ukrainas førstedame.

- Det har vært de verste månedene i mitt liv, og i livene til hver ukrainer. Oppriktig så tror jeg ikke at noen er bevisst på hvordan vi har holdt ut følelsesmessig, sier Zelenska til Vogue.

Da Russland invaderte landet 24.februar fikk president Zelenskyj hele verdens øyne rettet mot seg, og presidentfruen og deres to barn måtte isoleres. Her ble de flyttet rundt mellom ulike hemmelige plasser, der hun verken kunne ringe foreldrene sine eller møte mannen sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer