Cengiz Al og Maiken Blom:

- Vi har hatt to pauser i forholdet

«SKAM»-stjernen åpner opp om forholdet til kjæresten.

KJÆRESTER: Cengiz Al og kjæresten Maiken Blom har vært sammen siden 15-16-årsalderen. Nå forteller Cengiz om forholdet i Ida Fladens podkast. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Cengiz Al og kjæresten Maiken Blom har vært sammen siden 15-16-årsalderen. Nå forteller Cengiz om forholdet i Ida Fladens podkast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I fjor sommer ble det kjent at «SKAM»-stjernen Cengiz Al (21) og kjæresten Maiken Blom (21) hadde kjøpt seg leilighet og blitt samboere.

Paret har har vært sammen i fem år, og Maiken var fast gjest blant publikum under innspillingen av «Skal vi danse» høsten 2017, da Cengiz svingte seg på parketten og danset seg inn til en andreplass.

I en ny episode av Ida Fladens (33) podokast, «Ida med hjertet i hånden», åpner Cengiz opp om kjæresten, og om hvordan det er å være i et forhold der man kommer fra ulike kulturer. Han avslører også at det står svært godt til med kjærlighetslivet.

- Jeg tenkte ikke over den gang at vi hadde ulike bakgrunner. Jeg tenkte bare at «hun vil jeg ha», sier han.

Cengiz er selv andregenerasjons innvandrer. Han er født i Norge, og foreldrene er fra Tyrkia. Selv ser han på seg selv om en liberal muslim, opplyser han i podkasten.

KJÆRESTER: Cengiz Al og Maiken Blom under P3 Gull. Foto: Se og Hør / Andreas Fadum
KJÆRESTER: Cengiz Al og Maiken Blom under P3 Gull. Foto: Se og Hør / Andreas Fadum Vis mer

Holdt på å slå opp

Den populære 21-åringen avslører likevel at det ikke bare har vært lett å være kjæreste med ei jente med en annen etnisk bakgrunn enn sin egen. Blant annet sier han at han og Blom har vært nær ved å slå opp flere ganger, og at det har hatt to pauser i forholdet de siste årene.

- Vi hadde ikke vært så sterke uten dem. Det hjalp å snakke sammen om det, sier han, om de to pausene, som også skyldes de kulturelle forskjellene.

Cengiz forteller også at de to var svært spente på familiens reaksjoner da de skulle fortelle at de hadde blitt kjærester. Han tror at foreldre generelt har en forventning til at barna skal være sammen med en fra samme kultur, men forteller at han og Maiken har gode forhold til sine svigerforeldre.

- Mamma er veldig glad i Maiken, og ser på henne som datteren sin. Hun har vært åpen for det, sier han til Fladen.

Paret trodde det var Cengiz' foreldre som ville reagere på forholdet, men det viste seg at foreldrene til Maiken var langt mer skeptiske.

SKAL VI DANSE: Cengiz Al ble en stor favoritt og endte på en andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017. Her med TV 2-profilen Helene Olafsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SKAL VI DANSE: Cengiz Al ble en stor favoritt og endte på en andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017. Her med TV 2-profilen Helene Olafsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- De var naturligvis litt skeptiske i starten. Det tok litt tid før de ville kjenne meg ordentlig. Akkurat i dag er jeg nok svigermors drøm, ler han.

Kjæresteparet har fått en rekke positive tilbakemeldinger i etterkant av podkasten, og i et innlegg på sin Instaram-konto, skriver Maiken at det har vært skummelt å dele fra forholdet.

- Selv om vi kun legger ut høydepunkter fra våre liv, har vi også hatt våre utfordringer. Begge syntes det er litt skummelt å dele noe så personlig, skriver Blom.

Kritisk til flyttingen

I juni ifjor kunne Cengiz bekrefte overfor Se og Hør at han hadde flyttet ut fra gutterommet og kjøpt leiligheten sammen med kjæresten. I podkasten forteller 21-åringen at han fikk en rekke reaksjoner fra vennegjengen da det ble kjent at de skulle bli samboere.

- Vi har flyttet sammen. Men i den kulturen jeg er fra, bør man egentlig ha en forlovelse eller ett eller annet for å gjøre det, sier han åpenhjertig i podkasten.

ØDELA VEGGEN: Cengiz Al skulle trikse litt på «Skal vi danse»-trening, men det gikk ikke helt etter planen. Det resulterte i stedet med et stort hull i veggen. Au, da! Video: TV 2, Seoghør.no Vis mer

- De som er utenfor familien, vennegjengen kanskje, kan være litt sånn: «Hvorfor forlovet de seg ikke først?». Det er ikke jeg stolt over ved min kultur, sier han i samtalen med Fladen.

Sjekket opp på dansegulvet

Cengiz og Maiken har vært sammen i over fem år. Tidligere har han røpet at det var han som tok det første steget.

- Det var jeg som sjekket opp henne. Hun er danser hun også, og det var i et dansestudio. Det tok litt lang tid før hun først skjønte at jeg prøvde meg på henne, har han tidligere sagt.

Da 21-åringen var blant deltakerne i «Skal vi danse» i 2017, var Maiken fast gjest blant publikum. Under premieresendingen fortalte hun til Se og Hør at hun var svært stolt av kjærestens prestasjoner på parketten.

- Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker allerede, før han har danset! Jeg tror nesten jeg er mer nervøs enn han, til og med. Men jeg vet at han «nailer» det her, sa hun før kjæresten skulle danse.

For Cengiz endte det med en andreplass i konkurransen, men han forklarte den gang at han ikke var skuffet av den grunn.

- Jeg føler at jeg har inspirert mennesker og truffet alle i hjertet. Også har jeg fått vist hvem jeg er, sa han den gang, og la til:

- Jeg ønsket selvsagt å vinne, men jeg forventet det ikke. Det viktigste var å få de gode tilbakemeldingene og den gode responsen.

LES OGSÅ: Kurt Nilsen har mistet lappen etter fyllekjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer