Trond Giske og Haddy Njie:

- Vi har hatt det så fint sammen

Trond Giske og Haddy Njie letter på sløret om tiden etter Metoo-saken.

VÅRT LILLE LAND: TV2-serien tar for seg den norske metoo-saken som har fått desidert mest mediedekning. Video: TV2 Vis mer
Publisert

Tirsdag slapp TV 2 bomba om at Ap-politiker Trond Giske (52) og forloveden Haddy Njie (39) skulle snakke ut om den vanskelige tiden i en spesialepisode av «Vårt lille land».

Torsdag sendes intervjuet i sin helhet, og Haddy forteller at tross stormen de har stått i, har de hatt det fint sammen gjennom det hele.

- Vi har egentlig bare kommet enda tettere på hverandre, for det er jo en sånn krise hvor man ikke lenger har noe filter. Man kan ikke kle på seg noe for å beskytte seg mot noen andres blikk. Man er så sårbar som man kan få blitt, sier Haddy i programmet.

- Det å se den andre og bli sett så ubeskyttet, og likevel bli elsket og elske, det har bare gjort oss enda sterkere tror jeg, fortsetter hun.

Giske forteller at han ikke vet helt hvorfor han har valgt å åpne seg nå, ei heller om det er rett eller trygt.

- Men på et eller annet tidspunkt må man på en måte tørre å ta skrittet, og åpne for en samtale i samfunnet, sier han.

Det siste året har vært tøft for Giske og Njie. Ved jule- og nyttårstider i 2017 raste mediestormen rundt Giske, etter at det begynte å strømme inn varsler til partiledelsen om upassende oppførsel fra Giskes side.

I februar i år sto paret nok en gang midt i stormen, etter VGs omstridte oppslag om at partisekretær Kjersti Stenseng hadde mottatt en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne på et utested i Oslo.

De siste månedene har saken blitt blåst opp i samtlige norske medier, og i ettertid har den unge kvinnen gått hardt ut mot avisen for å ha blitt feilsitert i saken.

STÅR SAMMEN: Haddy og Trond har vært et par siden 2014. Torsdag kveld forteller de sin side av den vanskelige tiden. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
STÅR SAMMEN: Haddy og Trond har vært et par siden 2014. Torsdag kveld forteller de sin side av den vanskelige tiden. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Falske rykter

Da Se og Hør møtte paret etter Haddys siste «Les Misérables»-forestilling på Folketeateret i Oslo i mars i fjor, valgte paret å si litt om hvordan de siste månedene hadde vært.

Samboerparet ble blant annet offer for falske rykter om at forholdet mellom dem var over. Onde tunger ville ha det til at Haddy hadde flyttet ut fra hjemmet deres i Oslo.

Virkeligheten var en helt annen. Hun sto last og brast med sin kjære.

- Hvordan opplevde du denne rykteflommen, Haddy?

- Det er rart å høre at noen kunne spre et slikt rykte - særlig når vi var mer sammen og nærmere hverandre enn noen gang, svarte hun åpenhjertig, og sendte varme blikk til sin kjære.

Paret har holdt en lav offentlig profil gjennom stormen, men Haddy tok som kjent bladet fra munnen da hun følte at presset og jaget var blitt for stort.

Saken fortsetter nedenfor.

Gifter seg

I et brev til Arbeiderpartiets ledelse i januar i fjor, ga hun uttrykk for hvordan prosessen i partiet hadde virket inn på både Trond og henne:

- Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper, skrev Haddy - og avsluttet med en personlig pekefinger rettet mot partileder Jonas Gahr Støre:

- Jonas. Du vet at Trond har vært sykmeldt over lang tid, at vi får profesjonell oppfølging og at jeg er stadig mer bekymret for hva denne prosessen gjør med ham, framholdt Haddy, og kritiserte på ny samboerens manglende rettssikkerhet.

I 2014 oppsto det romantiske følelser mellom TV-profil Haddy Njie og Trond Giske. Senere samme år bekreftet paret forholdet overfor Se og Hør, og to år senere fikk de datteren Maria sammen.

I januar kunne paret avsløre at de skal ta forholdet enda et steg videre. Overfor VG bekreftet nemlig de to at de har forlovet seg.

- Jeg kan bekrefte at vi skal gifte oss 1. juni og at vi gleder oss stort, sa Giske.

Vielsen skal finne sted i Nidarosdomen i Trondheim - samme sted som prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i sin tid.

LES OGSÅ: - Det fineste han har gjort, er å slå opp med meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer