<strong>HOLDT TALE:</strong> Marit Bjørgen holdt rørende tale i minnestunden. Foto: NTB scanpix
HOLDT TALE: Marit Bjørgen holdt rørende tale i minnestunden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vibeke Skofterud begravelse

- Vi har flirt og grått sammen

Marit Bjørgens rørende ord om venninnen.

Publisert
Sist oppdatert

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad og bar også kista ut av kirka etter den siste allsangen under Vibeke Skofteruds begravelse.

På en minnestund i Eidsberghallen i Mysen, holdt Marit Bjørgen en tale. Der fortalte hun om Skofterud:

- Hun var en god venninne. Klok. Varm. Omsorgsfull glad og full av kjærlighet. Men hun var også tøff, uredd, sprø og gal på en positiv måte. Det var lett å bli glad i Vibeke, og det var aldri kjedelig rundt henne.

- Mens vi andre kunne være litt bekymret innimellom, landet hun bestandig med begge beina på jorda. Det var Vibeke. sier Bjørgen i minnestunden.

Uhøytidelig

En av Vibeke Skofteruds beste egenskaper, var at hun alltid hadde en vits på lur og var uredd. Det har flere i langrennsmiljøet snakket varmt om.

Under dagens minnestund tok Marit Bjørgen opp det samme. Hun har reist med Skofterud siden de var i ungdomsåra:

Bjørgen forteller:

- Hun tok seg aldri så høytidelig. Vi kunne flire av alt. Vi har delt utrolig mange fine øyeblikk sammen. Vi har flirt og grått sammen. Vi har vært der for hverandre, og har reist sammen i 250 dager i mange, mange år. Vi blir som en stor familie. Som søsken. Vi delte alt, og visste det meste om hverandre.

Saken fortsetter nedenfor.

BEGRAVES: Vibeke bæres ut av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg. Vis mer

- Jeg har personlig hatt gleden av å kjenne Vibeke siden vi møttes på Hovedlandsrennet som 14-åring. Vi har vært med på alt sammen. Både nordisk, ungdoms-OL, VM og OL. Vi har hatt det mye artig sammen. Det er mange historier jeg kan mimre om, men det er ikke alt som er bra for offentligheten, sa Bjørgen til stor latter fra salen.

- For eksempel var det båten fra Stockholm til Helsinki da vi var 15-16 år. Vi skulle på Nordisk. Vibeke skulle teste hvor mange Red Bull-bokser hun greide å drikke før hun ble dårlig. Det var også Kristins første møte med Vibeke. Hun greide 10 bokser før hun ble dårlig, men hun gikk all in. Det var ingen andre som var i nærheten.

OL-SANGEN: Artist Hanne Sørvaag synger «Se ilden lyse», som var OL-sangen i 1994, i Vibeke Skofteruds begravelse. Vis mer

- Hun har betydd mye for oss. Mer enn hun aner selv. Hun fikk oss til å pushe grenser, utfordre oss selv, være tøffere og ikke minst leve mer. Vibeke var aldri en A4-løper, hun var en fargeklatt som gjorde langrenn og damelangrenn enda mer spennende. Hun utfordret både ledere og trenere i forbundet. Hun turte å gjøre ting uten om det vanlige. Det er ikke så mange langrennsløpere som har fått tilbud om statistrolle i Hotel Cæsar.Det gjorde Vibeke.

- Hun var uredd og turte det meste. Det var bedre å angre på noe hun hadde gjort enn noe hun ikke hadde gjort. Hun var steintøff og ga aldri opp. Hun pushet grenser og utfordret seg selv. Det tror jeg du Tormod skal ha æren for. Du var en stor inspirasjon for henne og har betydd mye for henne.

Saken fortsetter nedenfor.

OLAFSEN OM VIBEKE: Helene Olafsen deler sine tanker om avdøde Vibeke Skofterud. Video: Ørjan Ryland, reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Vi fem kalte oss B-gjengen på Whats App-gruppa. Det var Vibeke, Therese, Ingvild, Kristin og meg. Vi fem prøvde å møtes så ofte vi fikk det til. Det var bestandig hyggelig og få en oppdatering. Ikke minst kunne vi sitte og høre på alt Vibeke hadde opplevd på en måned. Hvem andre enn Vibeke får vi snap av på en sen kveld når hun er på Christian Ringnes' bursdagsfest?

- Uansett hvilket miljø Vibeke var i, så fikk hun gode venner. Vi andre følte at vi levde et kjedelig liv, og vi måtte til tider leve gjennom henne. Hun ble revet bort fra oss altfor tidlig, men var det noen som levde livet fullt ut, så var det Vibeke. Og fikk vi fikk inntrykk av at hun hadde det godt sammen med Marit. Hun elsket livet og koste seg. Hun hadde en enorm formidlingsevne, ikke minst på TV-skjermen og gjennom foredragene sine. Hun var ærlig og fortalte om sine utfordringer i idretten og livet. Hun var og er en stor inspirasjon for mange. Det er vanskelig å ikke bli glad i henne. Alle hun møtte på veien ble glad i henne. Vibeke var en solstråle, og fikk alle rundt seg til å føle seg betydningsfulle.

- B-gjengen vil alltid bestå. Og kjæreste Vibeke vil alltid være med oss i våre hjerter. Det vil aldri bli det samme uten Vibeke. Jeg er ufattelig glad for at jeg fikk kjenne Vibeke. Hun gjorde livet vårt artigere å leve. Jeg oppfordrer alle å leve opp til Vibekes motto: Livet er kort, make it count.

LES OGSÅ: Tok farvel med rørende sang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer