- Vi har en lykkelig skilsmisse

Jan Eggum synger om utroskap på sin nyeste singel, men avviser at den handler om eksen Kaia Huuse.

UDRAMATISK BRUDD: På sin nye låt, «En annen», synger Jan Eggum blant annet om et vondt brudd og utroskap. Artisten avviser imidlertid at sangen handler om ham og Kaia Huuse, som gjorde det slutt sommeren 2014. Foto: FameFlynet Norway
UDRAMATISK BRUDD: På sin nye låt, «En annen», synger Jan Eggum blant annet om et vondt brudd og utroskap. Artisten avviser imidlertid at sangen handler om ham og Kaia Huuse, som gjorde det slutt sommeren 2014. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Artistparet Jan Eggum (63) og Kaia Huuse (40) gikk i fjor sommer fra hverandre etter 16 år som kjærester.

Etter bruddet skaffet Huuse seg en leilighet i Stockholm, og det var i musikkmiljøet i den svenske hovedstaden hun fant lykken med musikeren Johan Persson (43) høsten 2014.

Nå er Eggum aktuell med en ny singel, «En annen», som handler om utroskap, og det vonde ved å bli vraket og se kjæresten finne en annen.

Overfor Dagbladet avviser den folkekjære bergenseren at låta handler om bruddet mellom ham og ekssamboeren, som han har barna Bastian og Hennika med. «En annen» ble skrevet for to år siden, altså en god stund før han og Huuse gikk hvert til sitt.

Saken fortsetter under bildet.

BRUDD ETTER 16 ÅR: Jan Eggum omtaler bruddet med Kaia Huuse som en «lykkelig skilsmisse» overfor Dagbladet, men de to gikk aldri til alters sammen. Her er de på filmpremiere i Fredrikstad sensommeren 2013. Foto: NTB scanpix
BRUDD ETTER 16 ÅR: Jan Eggum omtaler bruddet med Kaia Huuse som en «lykkelig skilsmisse» overfor Dagbladet, men de to gikk aldri til alters sammen. Her er de på filmpremiere i Fredrikstad sensommeren 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Varsku om utroskap

Eggum vedgår at låta er nok et eksempel på en sår kjærlighetssang fra hans side, men benekter altså at den er selvbiografisk.

- Ja, det er liksom det jeg driver med, da. Men det handler ikke om Kaia og meg. Vi har en lykkelig skilsmisse. Vi deler på ungene i samme leilighet. Vi er der noen dager i uka hver, understreker artisten i Dagbladet-intervjuet.

Jan Eggum og Kaia Huuse har fortsatt samarbeidet sitt på scenen etter bruddet, i tillegg til oppdragelsen av sine felles barn. 63-åringen, som slipper albumet «Rio» til sommeren, vedgår imidlertid at den ferske singelen langt ifra er tomme ord.

- Du kan si det er et varsku til gutta. Når de ser sin kvinne gløde, gjør seg ekstra fin, går til frisøren, er ofte ute, kjøper fine klær og pynter seg. Da bør varsellampene lyse, sier Eggum til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

BEHOLDT VENNSKAPET: Da «Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama» hadde festpremiere på Colosseum i Oslo i september, kom eksparet sammen med sønnen sin Bastian. Foto: Stella Pictures
BEHOLDT VENNSKAPET: Da «Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama» hadde festpremiere på Colosseum i Oslo i september, kom eksparet sammen med sønnen sin Bastian. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ingen vanlig kjernefamilie

Det profilerte artistparet fikk mye oppmerksomhet for aldersforskjellen mens de var sammen. Da Petter Stordalen (52) arrangerte sin tradisjonelle 16. mai-fest i fjor, kom Eggum og Huuse sammen - to måneder før forholdet tok slutt.

- Det har vært mye fokus på aldersforskjellen vår, så vi synes det var morsomt at Eggum har sjekket opp en russ, sa Kaia Huuse - som var iført russedressen sin fra 1993 - til Seoghør.no på den røde løperen.

Jan Eggum er velkjent som en av de såkalte Gitarkameratene, sammen med Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Da de satte opp en forestilling på Dizzie Showteater i Oslo i 2012, var Kaia Huuse en selvskreven gjest på premieren.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR GJENG: Gitarkameratene Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Jan Eggum vant hedersprisen under utdelingen av Spellemannprisen 2011 i Folketeatret i Oslo. Foto: NTB scanpix
POPULÆR GJENG: Gitarkameratene Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Jan Eggum vant hedersprisen under utdelingen av Spellemannprisen 2011 i Folketeatret i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dengang fortalte hun til Seoghør.no at kjærestens travle turnéplan sørget for at hun var den mest stabile faktoren i familien.

- Jeg kan ikke jobbe like mye som Jan jobber, for da hadde det ikke gått så veldig bra. Jeg velger meg ut mine favorittsteder og har noen få konserter, og så står Jan for størsteparten av jobbingen, sa Huuse til Seoghør.no.

Og etter at hun og Eggum flyttet fra hverandre, fortalte hun til Dagbladet at hun trodde at de to barna ikke kom til å merke så stor forandring.

- Det er ikke sånn at det plutselig står tre tallerkener på bordet i stedet for fire, de har ikke vokst opp i en såkalt kjernefamilie uansett. Hvis vi klarer å holde en god tone, så er nok de bedre rusta enn mange andre til å tåle en slik situasjon, sa Kaia Huuse til avisen i agust 2014.

LES OGSÅ: Snakker med sin avdøde sønn hver dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer