- RADARPAR. TVNorges gameshow «Hvem slår Aamodt og Kjus?» ble første gang sendt i 2010.
- RADARPAR. TVNorges gameshow «Hvem slår Aamodt og Kjus?» ble første gang sendt i 2010. Vis mer

- Vi har det bedre enn noensinne

De tidligere skistjernene Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt møttes allerede som 8-åringer, og har delt utallige netter i samme hotellseng. Fortsatt er de gode venner.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De tidligere skistjernene møttes allerede som 8-åringer, og har delt utallige netter i samme hotellseng. Fortsatt er de gode venner.

Trengte avstand

– Vi har aldri vært hverandres bestevenner. Jeg har mine venner, Lasse har sine. Sånn har det alltid vært. Det var greit med litt avstand da alpinkarrieren var over.

- Vi har et bedre vennskapsforhold enn noen gang, sier Kjetil André Aamodt (44) .

<strong>GJENNOMBRUDDET:</strong> I Morioka-VM for 23 år siden gikk Lasse Kjus til topps i kombinasjonen foran Kjetil André Aamodt, som på sin side tok gull både i storslalåm og slalåm.


***FOTO IKKE BILDEBEHANDLET*** *** Local Caption *** 13.04.2016: - LASSE KJUS
#
13.04.2016: - LASSE KJUS
# Foto: Erik Berglund /  Aftenposten
GJENNOMBRUDDET: I Morioka-VM for 23 år siden gikk Lasse Kjus til topps i kombinasjonen foran Kjetil André Aamodt, som på sin side tok gull både i storslalåm og slalåm. ***FOTO IKKE BILDEBEHANDLET*** *** Local Caption *** 13.04.2016: - LASSE KJUS # 13.04.2016: - LASSE KJUS # Foto: Erik Berglund / Aftenposten Vis mer

De var som Knoll og Tott, og møttes i bakken da de gikk på barneskolen. Vel ti år senere begynte de å forsyne seg grovt av medaljefatene verden over. Da de la opp på midten av 2000-tallet, hadde de sikret seg hele 36 VM- og OL-medaljer totalt!

Bestemorstrim

Til høsten er de to aktuelle igjen i andre sesong av gameshowet «Aamodt og Kjus på bortebane» på TVNorge. Det spilles inn i disse dager.

– Det blir verre og verre å konkurrere.

Vi er ikke lenger i god form, innrømmer Kjetil André –som sier han mosjonerer ved å utføre «bestemorstrim».

– Min trening består av å jogge tre kilometer, ta to hangups og 20 situps. Da er jeg ferdig. Lasse innrømmer at det meste av treningen er uteblitt for hans vedkommende.

– Det er Kjetil som er den spreke av oss, smiler han.

Alvorlig syk

I fjor vår ble Lasse rammet av alvorlig sykdom. Det han og legesamboeren Marianne Berner trodde var en ørebetennelse, viste seg å være en alvorlig hjernehinnebetennelse.

– Hun var helt iskald og sa at hvis trommehinna mi sprakk, så skulle jeg settes på antibiotika. Og det gjorde den.

- Jeg ble satt på antibiotika, og det hjalp litt.Men så ble jeg så sinnssykt syk, forteller Kjus til TV 2-programmet «God kveld Norge».

Kjetil André innrømmer overfor TV-kanalen at han var oppriktig bekymret for kameraten.

– Lasse klager aldri på smerte, men sa at dette var det verste han hadde opplevd. Han har hatt det tøft, sier Aamodt til TV 2.

<strong>TETT FORHOLD:</strong>- Vi har alltid vært venner, men ikke bestevenner, sier Kjetil André og Lasse. De har kjent hverandre i 37 år, og bodd på samme hotellrom gjennom 17 skisesonger.
TETT FORHOLD:- Vi har alltid vært venner, men ikke bestevenner, sier Kjetil André og Lasse. De har kjent hverandre i 37 år, og bodd på samme hotellrom gjennom 17 skisesonger. Vis mer

Millionboliger

Begge er travle småbarnsfedre. Lasse og samboer Marianne Berner (41) har barna Annika (6) og Hanna (3), og er bosatt på Snarøya.

Den eksklusive boligen ga de 15,8 millioner kroner for i 2012. Kjetil André har datteren Erle (10) og sønnen Axel (6) med kona Stine Østvold (41), og bor på Bygdøy.

Perlen sikret de seg i 2004 til den nette sum av 13 millioner kroner.

Boligens andre etasje kjøpte paret ut i 2012 – for 17 millioner kroner!

Elsker familielivet

Selv om begge nyter godt av den eventyrlige suksessen de har opplevd, er de svært nøkterne og samstemte når det kommer til barn og idrett.

<strong>FAMILIEKJÆR:</strong> Lasse Kjus og Marianne Berner ble samboere på slutten av 90-tallet. I 2010 ble de foreldre for første gang til lille Annika (6). Tre år etter meldte Hanna (3) sin ankomst. Foto: Tor Lindseth
FAMILIEKJÆR: Lasse Kjus og Marianne Berner ble samboere på slutten av 90-tallet. I 2010 ble de foreldre for første gang til lille Annika (6). Tre år etter meldte Hanna (3) sin ankomst. Foto: Tor Lindseth Vis mer

– Våre barn skal lære å stå på ski, spille ball og slå hjul. Barn skal være aktive og sunne, sier de – som begge bruker det aller mest av fritiden med barna.

– Det er familien som er livet. De gledene man får ved å være sammen med dem, får man ingen andre steder, sier Lasse.

God tone

På spørsmål på hvordan de to har holdt ut sammen i alle disse årene, kommer svarene kjapt tilbake.

<strong>UNGDOMSKJÆRESTE:</strong> Kjetil André Aamodt og Stine Østvold var et par i ti år før de giftet seg i 2004. Sammen har de barna Erle (10) og Axel (6). Foto: Andreas Fadum
UNGDOMSKJÆRESTE: Kjetil André Aamodt og Stine Østvold var et par i ti år før de giftet seg i 2004. Sammen har de barna Erle (10) og Axel (6). Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Det viktigste har vært å holde Kjetil nede når han har gjør noe bra, og hovere når jeg selv kan vise til et godt resultat, sier Lasse – med et glimt i øyet.

Kjetil på sin side mener at folk flest ville ha hatt stor glede av at det ble laget en film om Lasse Kjus.

– Det vil bli en blanding av Lars Monsen og figurer fra den svenske komiserien «Solsidan».

Lasse overrasker alltid, og det skjer bestandig noe uventet. Etter 37 år har vi det fortsatt ikke kjedelig, sier Kjetil André Aamodt.

LES OGSÅ: - Måltidet resulterte i intense magesmerter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer