Katarina Flatland:

- Vi har blitt bitt av basillen

Programlederen snakker ut om mammalivet, plagene etter fødselen og et ønske om flere barn.

MAMMALIVET: Programleder Katarina Flatland åpner seg om livet etter at hun fødte sønnen Bernard for et drøyt halvår siden. Her med ektemannen Harald Meling Dobloug. Foto:Espen Solli / Se og Hør
MAMMALIVET: Programleder Katarina Flatland åpner seg om livet etter at hun fødte sønnen Bernard for et drøyt halvår siden. Her med ektemannen Harald Meling Dobloug. Foto:Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

Programleder og medisinstudent Katarina Flatland (31) har fått noe nytt å henge fingrene i det siste halvåret.

På tampen av august i fjor satte Flatland sønnen Bernard til verden sammen med ektemannen Harald Meling Dobloug (31).

Paret hadde så vidt rukket å komme seg til rette i nytt hus før det nye familietilskuddet meldte sin ankomst.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestua i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Babynyheten kunngjorde duoen i deres felles podkast, «Åpen journal».

- Vi fikk en gjest inn i livet vårt litt tidligere enn planlagt, sa Dobloug i podkasten.

- Men det er jo den mest fantastiske gjesten, gaven og gutten i hele verden som har kommet til oss. Vi har blitt en familie på tre, la Flatland til.

- Helt magisk

Syv måneder har gått siden 31-åringen ble nybakt mor.

I podkasten «G-punktet» med sexolog og influenser Iselin Guttormsen (33), deler Flatland nå åpenhjertig om livet som førstegangsforelder og hvilke plager som fulgte etter fødselen.

- Jeg har det bedre enn noen gang. Det er helt magisk. Det er selvfølgelig mindre søvn og ingen egentid, som er kjempetøft, men så er det noe med den følelsen når han lille vekker meg, og jeg ser bort på ham og han gliser. Altså - det er en livsglede ved den ungen, meddeler hun i podkasten.

FORELDRE: Katarina Flatland og ektemannen Harald Meling Dobloug fikk sønnen Bernard i august i fjor. Nå åpner førstnevnte seg om tiden etter fødselen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORELDRE: Katarina Flatland og ektemannen Harald Meling Dobloug fikk sønnen Bernard i august i fjor. Nå åpner førstnevnte seg om tiden etter fødselen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Flatland legger ikke skjul på at hverdagen etter familieforøkelsen har vært utfordrende til tider.

- Det var vondt nedentil, vondt å gå på do, vondt i puppene - både når du begynner å produsere melk, men også ammingen er jo vond i starten. Det er jo fryktelig mye greier, forteller hun, og legger til:

- Men så går alt seg til. De dagene som er tunge kan fort snu. I morgen kan være helt fin. Og så kan dagen etter være skikkelig dritt igjen. Men jeg føler i hvert fall at det ikke er lange perioder hvor det er tøft med Bernard.

Som fersk mor fikk TV-profilen seg også noen overraskelser - blant annet har hun taklet lite søvn til tross for at hun beskriver seg selv som et «B-menneske».

Det nye familiemedlemmet er kjærkomment - og Flatland uttrykker at hun og partneren ønsker seg flere små på sikt.

- Vi har blitt bitt av basillen vi nå. Vi vil ha masse unger og da må man jo kjøre på, sier hun.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Katarina Flatland i forbindelse med denne saken, men har foreløpig ikke lyktes.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

Delte om fødselsopplevelsen

Dobloug og Flatland giftet seg i 2018 i et storslått bryllup på et slott på Fyn i Danmark - etter å ha vært et par siden 2011.

Etter fire og et halvt år som kjærester fridde Dobloug til kjendisdatteren og fikk ja. Frieriet fant sted mens de to var på ferie sammen i New York våren 2016.

I april i fjor avslørte ekteparet at de skulle bli foreldre for første gang.

Gjennom svangerskapet fortalte den tidligere «Idol»-programlederen flere ganger om hvordan det var å gå gravid, og om hvordan formen var.

I den ovennevnte podkasten åpnet ekteparet seg også om fødselen og opplevelsen rundt det å bli foreldre - fire uker før termin. Her delte de dessuten et lydklipp fra underveis i fødselen.

GIFT: Flatland og Dobloug ga hverandre sitt «ja» i 2018. Her fra bryllupet på Fyn i Danmark. Foto: Espen Solli / Se og Hør
GIFT: Flatland og Dobloug ga hverandre sitt «ja» i 2018. Her fra bryllupet på Fyn i Danmark. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

31-åringen fortalte blant annet at hun fikk ekstra kraft på tampen av fødselen, spesielt etter å ha kjent barnets hode på vei ned. For ektemannen ble dette et svært rørende øyeblikk, da også han så at sønnens hode var på vei ut.

VELDIG INTENST: Cenigiz Al og kjæresten Maiken ble foreldre til en liten i oktober i fjor. Kort tid senere delte de en YouTube-video der de fortalte fødselshistorien. Vis mer

- Det var veldig spesielt. Frem til da hadde alt vært litt abstrakt. Du hadde en mage som vokste og vi hadde sett ham på ultralyd, men da begynte jeg å kjenne at her er det faktisk et lite menneske som kommer ut og som skal kalle deg for mamma og meg for pappa, sa Dobloug i podkasten.

- Det var et sånt øyeblikk hvor jeg bare mistet kontrollen over egne følelser. Da begynte jeg å gråte veldig, et veldig flott øyeblikk, la han til.

LES OGSÅ: - Blir sikkert tøffe tak til tider

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer