Samantha Skogrand og Jamina Iversen:

- Vi har bestemt at vi vil ha samme etternavn

Samantha Skogrand og Jamina Iversen letter på sløret om bryllupsplanleggingen.

LETTER PÅ SLØRET: Jamina Iversen og Stian Blipp forlovet seg i fjor. Paret - som også er samboere - har vært sammen siden 2013. Nå åpner førstnevnte opp om bryllupsplanleggingen. Foto: Veronica Solheim
LETTER PÅ SLØRET: Jamina Iversen og Stian Blipp forlovet seg i fjor. Paret - som også er samboere - har vært sammen siden 2013. Nå åpner førstnevnte opp om bryllupsplanleggingen. Foto: Veronica Solheim Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Om knappe to måneder ringer kirkeklokkene for Stian Blipp (28) og forloveden Jamina Iversen (30), som forlovet seg i oktober i fjor.

Til neste år er det Emil Hegle Svendsen (32) og Samantha Skogrand (28) sin tur. Det er liten tvil om at de kommende brudene har store forventninger til hvordan deres drømmebryllup skal være.

Skal vi tro deres nye podkast, «Bryllupspodden», har de nemlig en klar formening om hvordan dagen bør og skal se ut.

Vanskelig valg

I første episode, titulert «Han har fridd!», letter både Samantha og Jamina, som har vært venninner i fem år, på sløret om frieriet. Der avsløres det også at de begge har valgt samme forlover.

BRYLLUP NESTE ÅR: I januar 2014 kunne Se og Hør avsløre at Samantha Skogrand og skiskytter Emil Hegle Svendsen hadde blitt et par. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP NESTE ÅR: I januar 2014 kunne Se og Hør avsløre at Samantha Skogrand og skiskytter Emil Hegle Svendsen hadde blitt et par. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Duoen innrømmer at det er mange tanker og meninger rundt det å skulle velge nettopp en forlover. Videre avslører venninnene at de begge har gått bort fra den mer tradisjonelle måten, med kun én i rollen som forlover. Samantha har valgt tre, mens Jamina på sin side har valgt fire forlovere.

- Jeg har alltid hatt en klar tanke om hvem jeg skal ha som forlover, sier Samantha og legger til at hun hadde to klare kandidater, både storesøsteren og en bestevenninne.

- Jeg synes det er så fint å være to, og min andre venninne er så lik meg. Hun tenker som meg, forstår meg hundre prosent, og så er de to et perfekt team, forklarer hun.

Født på 80-tallet. #90sfail @jamiiina

A post shared by Samantha (@samantha_skogrand) on

- Det er så søtt

Jamina forteller på sin side åpenhjertig at hun følte på presset om å gå for det tradisjonelle valget med én forlover, men at hun endte opp med å velge ytterligere tre til.

UNDER GULLRUTEN: Stian Blipp og Jamina Iversen forlovet seg i fjor. Nå venter bryllup for paret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UNDER GULLRUTEN: Stian Blipp og Jamina Iversen forlovet seg i fjor. Nå venter bryllup for paret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tenkte mye mer på det. Det var ikke noe tvil, men er det lov? Jeg tenker på gammeldagse bryllup, hvor det var en forlover og pappa skulle følge deg til alters, det er så søtt.

- Jeg tenkte veldig på det, og ble stressa. Det er vanskelig å velge og å sette venner opp mot hverandre, så jeg overtenkte det helt ekstremt, slik at det nesten ble noe negativt, men så var det en venninne som sa: «Det er ditt bryllup, din dag, dine regler». Det var deilig å høre. Det var godt at noen kunne si det høyt, så jeg har gått for fire, forklarer hun.

Valg av etternavn

Et annet dilemma som ofte oppstår når man gifter seg, er navnevalg. Skal man beholde sitt eget eller ta ektemannen sitt?

Både Samantha og Jamina har en klar formening om hva de burde og ikke minst ønsker å gjøre.

- Vi har faktisk snakket litt om det, Jamina Blipp, jeg vet ikke helt, jeg. Vi har ikke bestemt oss, men vi har bestemt at vi vil ha samme etternavn, forklarer Jamina og legger til at forloveden hennes er veldig for at hun skal ta hans etternavn.

- Jeg er så for det, at du skal hete Jamina Blipp, det eneste er at jeg digger Jamina Iversen, jeg synes det er så kult, legger Samantha til.

VIL TA ETTERNAVNET: Samantha Skogrand er ikke i tvil om at hun ønsker å ta Emils etternavn når de to gifter seg. Foto: NTB Scanpix
VIL TA ETTERNAVNET: Samantha Skogrand er ikke i tvil om at hun ønsker å ta Emils etternavn når de to gifter seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jamina er klar i sin tale på at hennes ektemann da også må ta hennes etternavn. Samantha vil, i likhet med venninnen ta Emils etternavn, men forklarer at det er litt «danseband-følelse» over navnet Samantha Svendsen.

- Det er så koselig å hete det samme, forklarer hun.

- Han heter jo Hegle også, og jeg liker det. Det hadde vært så kult, Samantha Hegle, men det blir nok Svendsen, sier hun.

LES OGSÅ: Samantha Skogrand avslører hvordan hun møtte kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer