Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett

- Vi har begge mottatt drapstrusler

I et åpenhjertig innlegg på Instagram forteller prinsesse Märtha Louise hvordan hennes forståelse av rasisme har endret seg etter forholdet med Durek Verrett.

ÅPENHJERTIG INNLEGG: Märtha Louise med innlegg om rasisme. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ÅPENHJERTIG INNLEGG: Märtha Louise med innlegg om rasisme. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Til nå har jeg ikke snakket ut om rasismen jeg har sett mot min kjæreste. Og jeg ser nå at dette er en del av problemet. Jeg har ikke tatt grep som jeg burde, men dette stopper i dag. Jeg vet at jeg og sjaman Durek vil handle for forandring hos oss selv og inspirere for forandring i andre, sier prinsesse Märtha Louise.

I et åpenhjertig innlegg på sosiale medier natt til fredag forteller prinsessen at å være kjæresten til den selverklærte sjamanen Durek Verrett har gitt henne et krasjkurs i hva «hvit overlegenhet» er og hvordan hun selv, bevisst og ubevisst, har tenkt på og oppført seg mot svarte personer.

- Hvordan jeg har tatt mine rettigheter for gitt - aldri sett ordentlig på hva rasisme virkelig er, fordi det har vært komfortabelt for meg at systemet er på plass.

- Jeg er ikke stolt av det, skriver hun og forteller videre at hun er klar over at hun trenger å vokse «for å forstå dette dypt forankrede systemet for å kunne være en del av å demontere det.»

- Rasisme

Videre legger prinsesse Märtha Louise ut om hvordan rasisme ikke bare er det åpenbare, som hun sier hun først trodde, og viser til diskriminering, mishandling og drap av svarte mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer