VIL BLI MAMMA: Et halvt år etter Kristin Størmer Steira ble en gift kvinne, innrømmer hun at hun drømmer om baby.  Foto: Espen Solli
VIL BLI MAMMA: Et halvt år etter Kristin Størmer Steira ble en gift kvinne, innrømmer hun at hun drømmer om baby. Foto: Espen SolliVis mer

- Vi har begge lyst på en familie

Skistjernen Kristin Stømer Steira innrømmer at hun godt kan tenke seg å følge i sporene til den nybakte mammaen Marit Bjørgen.

SEOGHØR.NO: I juni ga skistjernen Kristin Størmer Steira (34) sitt ja til den canadiske skiløperen Devon Kershaw (33) under et eventyrlig Lofoten-bryllup. 

Etter Kristin la skikarrieren på hylla etter forrige sesong, arbeider hun nå i stiftelsen «Aktiv mot kreft». Et halvt år etter bryllupet innrømmer den nygifte 34-åringen at hun drømmer om barn.

- Ja, vi har jo god lyst på en familie, sier Kristin til Se og Hør. 

I motsetning til Kristin er ektemannen fortsatt aktiv i skiløypene, så hun understreker overfor bladet at det ikke er noe hast med å få til en familieforøkelse. 

LES OGSÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Kristin Størmer Steiras babyønske.  Foto: Se og Hør
LES OGSÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Kristin Størmer Steiras babyønske. Foto: Se og Hør Vis mer

– Nei, som sagt så ønsker vi begge å få barn, men vi tar det litt som det kommer. Vi har ingen hast, og tar det med tid og stunder, forteller den blide OL-vinneren.

Vil ha en stor familie

Kristin og Devon møttes for fire år siden, men det var først i 2013 forholdet deres ble kjent. 

- Jeg har det veldig bra om dagen, røpet hun til Se og Hør den gang.

Frieriet skjedde i fjor mens de var på en topptur-ferie i Nepal.

Etter det flotte bryllupet i sommer flyttet Devon fra Canada til Norge, og for første gang bor paret endelig sammen. 

– Jeg er supergira! Og jeg liker allerede brunost. Det må jo være en god start, sa Devon til Se og Hør etter den romantiske vielsen.

Selv vokste Kristin opp sammen med tre søsken, og i fjor innrømmet hun til Her og Nå at hun selv drømmer om en stor familie. 

- Jeg kommer fra en stor familie, og det vil jeg også ha, fortalte hun til ukebladet. 

Saken fortsetter under bildet

ROMANTIKK I SKILØYPA: Kristin og Devon møttes i skisporet for fire år siden - og vennskap utviklet seg underveis til kjærlighet. Det var først i 2013 at forholdet deres ble kjent. Foto: NTB scanpix
ROMANTIKK I SKILØYPA: Kristin og Devon møttes i skisporet for fire år siden - og vennskap utviklet seg underveis til kjærlighet. Det var først i 2013 at forholdet deres ble kjent. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gode venninner

Steira har sikret Norge flere gull sammen med det norske stafettlaget, men har ikke vunnet gull individuelt. Under Sotsji-OL i 2014 var jubelen stor da hun vant bronse på 30 kilometer. Therese Johaug (27) tok sølvet, mens Marit Bjørgen (35) tok gull. 

De tre talentfulle skiløperne har blitt gode venninner utenfor skisporet, og både Therese og Marit var gjester under Kristins sommerbryllup. 

Natt til 26. desember ble Bjørgen mamma for første gang til en liten gutt - tre dager etter termin. Det meldte Gro Eide i Skiforbundet i en pressemelding. 

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa en stolt Marit Bjørgen etter fødselen.

TOPPJENTENE: Under OL i Sotsji i 2014 tok Kristin Størmer Steira (t.h) bronse, Therere Johaug (t.v) tok sølv, mens Marit Bjørgen tok gull i 30 kilometer.  Foto: NTB scanpix
TOPPJENTENE: Under OL i Sotsji i 2014 tok Kristin Størmer Steira (t.h) bronse, Therere Johaug (t.v) tok sølv, mens Marit Bjørgen tok gull i 30 kilometer. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Nå er Kristin Størmer Steira gift