- Vi har aldri fått noe gratis

Erik og Kriss mener de er Norges mest hardtarbeidende band.

DYKTIG DUO: Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke tror deres nyeste plate får dårlige kritikker fra anmelderne. Foto: Anders Myhren / Seher.no
DYKTIG DUO: Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke tror deres nyeste plate får dårlige kritikker fra anmelderne. Foto: Anders Myhren / Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Fredag slipper Erik Mortvedt (29) og Kristoffer Tømmerbakke (29) fra rapduoen «Erik og Kriss» albumet «FEM». Men selv om publikum elsker dem, er de vant med at musikken blir slaktet av anmelderene år etter år.

På platas første låt «Fordi vi må» tar duoen opp tematikken «haters som snakker pisspreik», forteller de i et intervju med VG.

- Vi har aldri fått noe gratis, og egentlig burde vi gi hverandre et klapp på skulderen for at vi er et band som vekker slike negative følelser. Men det er bedre å skape reaksjoner enn å seile ubemerket gjennom karrieren.

- Vi har kommet helt sinnssykt langt uten hjelp, snarere med kollektiv motarbeidelse fra et samlet norsk pressekorps, og det er jeg latterlig stolt av, sier Erik til avisa.

Gutta solgte blant annet til trippel platina av tre singler på sin forrige plate «Frostrøyk» og har vunnet MTV Awards for «Best Norwegian Act». Likevel har kritkerne slaktet dem gang på gang og gitt dem terningkast 1 og 2.

Erik og Kriss har allerede spådd at det samme vil skje med «FEM», og mener fordommene henger ved dem fordi de alltid har kjørt sitt eget løp uten å tenke på den norske platebransjens uskrevne regler.

- Jeg tror vi kan si at vi er Norges mest hardtarbeidende band. For vi jobber alltid i motbakke, sier Kriss til VG.LES OGSÅ: - Dagene kan både være glamorøse og kjedelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer