- Vi hadde ikke gjort det på 30 år

Da de tre gutta i a-ha brøt med sin faste tradisjon, fikk de en uventet reaksjon.

SPISTE MIDDAG SAMMEN: Magne Furuholmen, Morten Harket and Paul Waaktaar-Savoy hadde ifølge førstnevnte ikke spist middag sammen - kun de tre - på 30 år. Da de var på promoturne i Tyskland i sommer, gjorde de det. Det ble en suksess. Foto: DPA
SPISTE MIDDAG SAMMEN: Magne Furuholmen, Morten Harket and Paul Waaktaar-Savoy hadde ifølge førstnevnte ikke spist middag sammen - kun de tre - på 30 år. Da de var på promoturne i Tyskland i sommer, gjorde de det. Det ble en suksess. Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den norske popgruppen a-ha slipper denne uken sitt nye album «Cast in Steel».

Men Morten Harket (55), Magne Furuholmen (52) og Paul Waaktaar-Savoy (53) var ikke i studio sammen da albumet ble spilt inn.

Siden 2000 har praksisen i bandet også vært at de tre musikerene skulle intervjues hver for seg.

Men da de var i Tyskland i sommer gjorde de et unntak. Da skjedde det noe uvanlig.

- Vi ble intervjuet sammen for første gang på lenge, det føltes helt merkelig. Vi holdt på å le oss i hjel. Det ble ikke problematisk i det hele tatt og det endte med at vi gikk og spiste middag sammen - bare oss tre. Det tror jeg ikke vi har gjort på 30 år, forteller Furuholmen til VG.

NYTT ALBUM: Bandet slipper denne uken albumet Cast in steel. Foto: Ap
NYTT ALBUM: Bandet slipper denne uken albumet Cast in steel. Foto: Ap Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Han har tidligere  snakket ut om gjenforeningen i et intervju med Dagbladet Magasinet.

- Jeg trodde og ønsket at a-ha var et tilbakelagt kapittel. Men det er lov å skifte mening. Jeg sa det var slutt, men tok feil. Du kan slå et monster i huet med en hammer, men likevel reiser det seg og svelger deg igjen.

GJENFORENING: A-Ha holdt det som skulle være avskjedskonserten i Rio de Janeiro i 2010. Nå er de imidlertid tilbake med et nytt album. Foto: NTB scanpix
GJENFORENING: A-Ha holdt det som skulle være avskjedskonserten i Rio de Janeiro i 2010. Nå er de imidlertid tilbake med et nytt album. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Da Morten og Paul begynte å snakke om at de hadde lyst til å gjøre ting igjen, hadde jeg tre muligheter: å nekte helt, å la dem gjøre det uten meg, eller å bli med.

- Å nekte helt føltes ikke riktig, så da måtte jeg spørre meg selv hva jeg er mest komfortabel med: å se på at de andre driter seg ut, eller være med å drite meg ut sjøl. Svaret var gitt; jeg er mest komfortabel med å drite meg ut, sa han.

LES OGSÅ: - Jeg trodde og ønsket a-ha var et tilbakelagt kapittel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer