«Camp Kulinaris»:

- Vi glemte at vi var voksne

«Camp Kulinaris»-deltakerne risikerte tv-stopp.

TOK SEG FRIHETER: Deltakerne i «Camp Kulinaris» måtte coronatestes etter at flere gjentatte ganger hadde dratt på «fest» de som bodde i nabohuset. Foto: Viaplay / TV3
TOK SEG FRIHETER: Deltakerne i «Camp Kulinaris» måtte coronatestes etter at flere gjentatte ganger hadde dratt på «fest» de som bodde i nabohuset. Foto: Viaplay / TV3 Vis mer
Publisert

«Camp Kulinaris» på TV3 og Viaplay er så og si halvveis, og denne uka var det Leif Einar Lothe, enda bedre kjent som «Lothepus», som måtte forlate konkurransen. Men før Lothe forsvant var det andre ting som skapte drama i kulissene, og som aldri ble vist på tv.

Flere av deltakerne ble nemlig godt kjent med et nabopar og sønnen deres, som de besøkte flere ganger. Der drakk de alkohol og koste seg, noe som skulle vise seg å skape et fryktelig kaos.

Det bekrefter flere deltakere overfor Se og Hør.

STORMER UT: Når Anna Rasmussen tar over en av oppgavene til Richard på «Camp kulinaris» blir han så forbannet at han stormer ut av kjøkenet. Vis mer

- Dritsure

- Det var sommer, sol, vi holdt avstand og oppførte oss fint. Men da vi ble oppdaget var vi ganske godt i gang, forteller Mia Gundersen.

Etter hva Se og Hør får opplyst var klokka mellom 23 og 24 én kveld da flere fra produksjonsselskapet The Oslo Company stormet inn til naboene og tok flere av dem på fersken, deriblant nevnte Gundersen og «Lothepus».

- Det var på en måte ganske dramatisk, men samtidig helt forståelig. Produksjonen var dritsure. Jeg vil sammenlikne det med en leirskole, når læreren kommer. Det var som at vi glemte at vi var voksne, erkjenner Gundersen.

MED PÅ MOROA: Mia Gundersen var én av dem som var med til naboene. Etterpå skal hun ha sagt unnskyld. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
MED PÅ MOROA: Mia Gundersen var én av dem som var med til naboene. Etterpå skal hun ha sagt unnskyld. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Ifølge 59-åringen hadde deltakerne på det tidspunktet vært så mye hos naboene at de følte de var en del av samme kohort. Men produksjonen var ikke av samme oppfatning.

For det var den pågående coronapandemien som gjorde at produksjonen reagerte så sterkt som de gjorde.

Opptrinnet og de påfølgende reaksjonene minner for øvrig veldig om «Farmen»-corona-kaoset i fjor høst, da innspillingen ble stoppet som følge av smittevernsbrudd.

«Invadert av tyskerne»

Richard Liedholm, kjent fra 2019-versjonen av «Ex on the beach», forteller til Se og Hør at han lå på terrassen ved deltakernes egen hytte da opptrinnet skjedde. Han beskriver det som «å bli invadert av tyskerne».

TRIST AVSKJED: Nok en deltaker ryker ut fra «Camp Kulinaris», og Fetisha Williams mottar en helt spesiell gave. Video: Rød Løper / TV3 Vis mer

- Jeg så to, tre hoder over haugen, som inntok fortet. Og så hørte jeg kjefting og krangel. Det virket dramatisk. Men det er alltid morsomt når gamle folk blir tatt i noe, da det oftest er nettopp de som peker fingeren til ungdom med tanke på corona og festing, sier han og ler.

Mia Gundersen mener de involverte sjelden var der lenge, siden de hver dag måtte stå opp tidlig. Hun er også klar på at deltakerne holdt god avstand til de «utenforstående» inne i nabohuset.

- Produksjonen var livredde for at vi var smittet av corona. Vi burde ikke gjort det vi gjorde. Men takk gud for at vi ikke skapte en coronakrise, det hadde jeg ikke klart leve med, tror jeg. Jeg forstår hvorfor produksjonen reagerte som de gjorde. Vi ble rett og slett «bustet», men dette var uansett ingen fyllefest.

HETT: To av årets «Camp Kulinaris»-deltakere finner tonen kjapt og havner i boblebadet. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch/ Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Måtte coronatestes

- Hva skjedde så?

- Jeg la meg helt flat og ba om unnskyldning til tv-produksjonen. Jeg var skamfull, vi hadde rampet oss. De tok det alvorlig, for det var mye penger og et tv-program som sto på spill. Men etter hvert sa de at vi bare skulle gå videre.

- Jeg hisset meg opp og kjeftet på dem. Det gjorde «Lothepus», også. Vi rettferdiggjorde på en måte oss selv, siden vi holdt avstand, mener artist og tv-profil Gundersen.

Opptrinnet skal ha skjedd den uka Terje Schrøder var restaurantsjef, og førte til at samtlige deltakere måtte coronatestes på ny. Alle testene var negative, og dermed kunne innspillingen fortsette som normalt.

RØK UT: Leif Einar Lothe røk ut av «Camp Kulinaris» denne uka. Foto: Viaplay / TV3
RØK UT: Leif Einar Lothe røk ut av «Camp Kulinaris» denne uka. Foto: Viaplay / TV3 Vis mer

- Mistet nesten besinnelsen

Schrøder skal ikke ha vært til stede selv da produksjonen tok flere deltakere på fersken.

- Jeg hadde hilst på naboene tidligere, og syntes at de var hyggelige, men den kvelden la jeg meg tidlig. Det er egentlig litt synd at jeg gikk glipp av det, bedyrer han overfor Se og Hør.

SLÅR TILBAKE: Fetisha slår tilbake mot nettrollene etter å ha fått hat får å være lettkledd i «Camp Kulinaris» Vis mer

Fetisha Williams var imidlertid til stede hos naboene, men løp og gjemte seg bak et speil i gangen da hun så hvem som ankom.

Men:

- Jeg ble fersket fordi afrohåret mitt stakk ut på begge sider. Men dette var det beste som kunne skje, da fikk vi jo litt action. Men jeg fikk litt dårlig samvittighet, for de på settet var skikkelig sinna. De mistet nesten besinnelsen, mener «Camp Kulinaris»-deltakeren.

NENT: - Ikke rom for egen tolkning

Programredaktør i Nordic Entertainment Group (NENT, jour. anm.), Jonas Møller, bekrefter hendelsen overfor Se og Hør.

Han forklarer hvordan produksjonen fikk nyss i de stadige besøkene til naboene:

- Da en av våre regissører ble oppmerksom på at en av naboene på Portør smilte uvanlig mye til deltakerne våre, og var svært imøtekommende etterfulgt av et nesten hviskende: «Takk for i går», skjønte vi at her var det noen som hadde hatt kontakt utenfor kohorten.

STORMER UT: Det går hett for seg på kjøkkenet når Maria Moen og Fetisha Williams fyker i tottene på hverandre på «Camp Kulinaris». Vis mer

Møller legger ikke skjul på at det ble amper stemning da produksjonen ankom.

- Deltakerne ble møtt av en produsent som ga dem marsjordre og en svært tydelig beskjed. Hva folk oppfatter som kjeft vil være subjektivt, men la oss si det sånn at beskjeden ikke ga rom for egen tolkning.

- Alvorlig

Han understreker at «Camp Kulinaris» har, som de fleste andre tv-produksjoner her til lands, svært strenge regler hva angår smittevern.

- Både deltakere og crew har strukket seg langt for å ivareta hverandres og alle andres sikkerhet. Når noen da bryter kohorten, og sprekker bobla vi har jobbet med å bygge, er dette alvorlig. Først og fremst smittevernmessig, men også i frykt for å måtte pause, eller i verste fall avbryte produksjonen.

OVERRASKER: Deltakerne på «Camp Kulinaris» fikk seg et syn utenom det vanlige. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

- Fryktet dere på noe tidspunkt at produksjonen sto i fare?

- Slik som verden er i dag er det klart at det alltid er en fare for stans i produksjonen. Sannsynligheten for dette øker selvsagt betydelig når bobla sprekker slik som her. Alle ledende funksjoner i produksjonen var informert og vurderte situasjonen sammen med produksjonssykepleier, som sørget for testing av alle deltakere og crew som hadde hatt nærkontakt med dem. Heldigvis løste dette seg på en fin måte, sier programredaktør Jonas Møller til Se og Hør.

LES OGSÅ: Ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer