GLEMTE KAMERAENE: Alexander Stenerud og bestekompisen spilte i 2008 og 2009 inn den nye dokumentarfilmen "Scener fra et vennskap". Foto: Speranza film
GLEMTE KAMERAENE: Alexander Stenerud og bestekompisen spilte i 2008 og 2009 inn den nye dokumentarfilmen "Scener fra et vennskap". Foto: Speranza filmVis mer

- Vi glemte at kameraene var der

Slik har du aldri sett MGP-Alexander. Se video!

 Se klipp fra Alexander Steneruds filmdebut nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Alexander Stenerud blir av mange regnet som en outsider til seieren i årets MGP-finale, når han lørdag går på scenen i Oslo Spektrum med låten "Give it to me".

Men slagerkonkurransen er ikke den eneste gangen 34-åringen - som kun kom bak Tone Damli Aaberge og Alexander Rybak i fjorårets finale - har slått seg løs foran TV-kameraene.

Store deler av høsten 2008 og våren 2009 ble nemlig Alexander og bestevennen Erlend Sæverud fulgt av et kamerateam både hjemme og på jobb, og i desember hadde dokumentarfilmen "Scener fra et vennskap" premiere på Cinemateket i Oslo.

- Glemte kameraene
- Det var absurd å se seg selv på film. Man ser ting man ikke ser til vanlig. Hele fremtoningen virket annerledes. Men vi glemte fort at kameraene var der og prøvde ikke å sensurere oss på noen måte, sier han til Seher.no.

Alexander avslører at han har hatt tett kontakt med Erlend Sæverud - som også jobber som musiker - siden de møttes på ungdomsskolen i 1990. Og lørdag sitter bestevennen i salen når Alexander kjemper om å få representere Norge i den internasjonale MGP-finalen i Oslo i mai.

- Selv om det kan gå dager og uker mellom hver gang vi snakker, så er det alltid lett å ta opp igjen tråden. Jeg er glad for å ha ham i heiagjengen.

Kun dansen er lik
MGP-sangeren hevder han er viser en helt annen side av seg selv når han står på scenen.

- Jeg husker første gangen jeg stod på en scene under en "Ja til et fargerikt fellesskap"-musikal i Sandvika som 12-åring, jeg merket noe allerede da. Jeg må ha ut både den show-siden av meg og den private for å trives, sier han.

Kun en ting er likt uansett hva han gjør.

- Alexander danser akkurat likt på scenen, som han gjør på fest, sier "Scener fra et vennskap"-regissør Jannicke Syrstad Jacobsen til Seher.no.

MGP-artisten medgir at hun har et poeng.

- Det er rett og slett sånn jeg beveger meg. Jeg har ikke øvd inn noen "moves" foran speilet, sier han og ler.

Drømmer om skurkerolle

Fjorårets MGP-vinner kapret en rolle i den norske filmen "Yohan - barnevandreren etter fjorårets Eurovision-suksess, og Alexander Stenderud legger ikke skjul på at han også gjerne vil prøve seg i en spillefilm.

- Mine første planer er å spille med gruppen "Zuma" og forhåpentligvis få gitt ut et soloalbum. Men jeg har alltid drømt om å prøve meg som skuespiller.  Hvis jeg kunne velge fritt, så skulle jeg likt å prøve å spille en skikkelig skurk eller drittsekk, noe helt motsatt av det jeg er vanlig, sier han til Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: Disse er MGP-favoritter

 Se klipp fra Alexander Steneruds filmdebut her: