- Vi fryktet at vi kom til å dø

Men gråtende «71 grader nord»-deltagere kunne ikke bli reddet... Se video!

DRAMATISK: Tonnie Lobekk brøt sammen under den knallharde turen over Folgefonna i kraftig uvær. Jeg fikk helt panikk. Jeg taklet det vel ikke. Jeg begynte å skjelve og riste. Det var grusomt, sier Tonnie til Seher.no. Foto: TVNorge
DRAMATISK: Tonnie Lobekk brøt sammen under den knallharde turen over Folgefonna i kraftig uvær. Jeg fikk helt panikk. Jeg taklet det vel ikke. Jeg begynte å skjelve og riste. Det var grusomt, sier Tonnie til Seher.no. Foto: TVNorge Vis mer
Se 71-deltagerne fortelle om det dramatiske oppdraget nederst i saken!

SEHER.NO: Mandag er det klart for det kanskje mest dramatiske oppdraget under «71 Grader Nords» 12-årige historie. De 11 gjenværende deltagerne må krysse Buarbreen på Folgefonna i Hordaland i kraftig uvær.

Med en stigning på 1400 høydemeter i intens kulde og med dårlig eller ingen sikt blir turen over breen en svært traumatisk opplevelse for flere av deltagerne.

- Vi fryktet at vi kom til å dø inne på vidda. Det er jo overgående. Men når man kommer inn i varmen igjen etterpå, skjønner man at dette kanskje var å dra det litt langt. Men på bakgrunn av det man har opplevd før, er man så sliten at man lar de tankene komme, sier Gøril Aas Hustad til Seher.no om den krevende turen.

- Det mest dramatiske var turen over Folgefonna. Det var ekstremt dårlig vær. Jeg var leder under oppdraget og hadde ikke kontroll i det hele tatt. Folk begynte å hyperventilere og vi kom egentlig aldri frem. Været ble dårligere og dårligere, og jeg pådro meg frostskade i ansiktet, forteller Erlend Rønning til Seher.no. 

Mest dramatisk ble det trolig for 22-åringen Tonnie Lobekk, som tidligere har innrømmet at hun sliter med sterk vannskrekk og høydeskrekk, og som ikke har noe skierfaring fra tidligere.

- Jeg fikk helt panikk. Jeg taklet det vel ikke. Det var vel det som var problemet. Jeg begynte å skjelve og riste. Det var grusomt, sier Tonnie til Seher.no.

- Jeg skjønner at Tonnie brøt sammen. Det var en knallhard tur. Det var mange av folkene på turen som gikk i taulaget og gråt og hatet det skikkelig. Det må jeg innrømme at jeg gjorde selv. Jeg var redd, forteller Erlend.

Tonnie forteller at de andre deltagerne hadde nok med egen frykt under oppdraget, og at de derfor følte overgitt og engstelige over sammenbruddet. Men selv om 22-åringen mistet kontrollen over kroppen, mener hun at hun aldri tenkte at dette var slutten.

- Jeg tenkte ikke direkte på det å dø. Men jeg var skremt og forsto ærlig talt ikke hvordan vi skulle komme oss derfra, hvordan jeg skulle få kommet meg hjem igjen, sier Tonnie til Seher.no.

- Vurderte du å trekke deg underveis i oppdraget?

- Det gikk ikke an der vi var. Da måtte det ha kommet et helikopter, og det kunne det ikke, Tonnie.
 
Den dramtiske turen over Folgefonna ser du i «71 Grader Nord» på TvNorge mandag klokka 20.30.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Denne Jakten-jenta falt for 71-kjekkas

Se 71-deltagerne snakke om det dramatiske oppdraget her:


[obj:media:9087]