- Vi forventet negative reaksjoner

Det nyforelskede paret Henrik Mortensen og Niklas Olauson fryktet det verste da de sto fram som homofile.

FORELSKET: Henrik Mortensen og Niklas Olausson viste sin kjærlighet for første gang på en offentlig tilstelning under «Gaygalla 2012» på Edderkoppen i Oslo lørdag etter at de i desmber sto fram som homofile i Se og Hør. Foto: Stella Pictures
FORELSKET: Henrik Mortensen og Niklas Olausson viste sin kjærlighet for første gang på en offentlig tilstelning under «Gaygalla 2012» på Edderkoppen i Oslo lørdag etter at de i desmber sto fram som homofile i Se og Hør. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fjorårets «Idol»-finalist Henrik Mortensen (17) fikk mye oppmerksomhet da han i desember sto fram som homofil sammen med kjæresten Niklas Olausson (19) i Se og Hør.

Lørdag viste paret seg for første gang sammen på en offentlig tilstelning under homo-prisutdelingen «Gaygalla 2012» på Edderkoppen teater i Oslo.

- Det er første gang vi er på «Gaygalla». Det er kjempespennende og hyggelig å treffe så mange likesinnede mennesker, sier det forelskede paret til Se og Hør under lørdagens arrangement.

Like før jul bestemte paret, som var hemmelige kjærester under hele «Idol»-perioden, å stå fram med sin kjærlighet i Se og Hør.

Henriks kjæreste går på fotball-linje på et toppidrettsgymnas, et miljø der homofili fremdeles kan være et tabubelagt tema. Og ifølge den tidligere «Idol»-deltageren var kjæresten Niklas i utgangspunktet skeptisk til å komme ut av skapet.

- Under «Idol» var det bare familie og venner som visste at jeg var homofil. Det eneste jeg var opptatt av var å vente at på at han skulle være klar. Jeg sa til ham at det kom til å bli bare positivt, sier Henrik til Se og Hør.

Senest i nyttårshelgen ble det store overskrifter i norske aviser etter at en 28-åring ble slått til blods på vei hjem fra en fest i Tronheim fordi han var homofil. Under lørdagens «Gaygalla» forteller paret at de reagerer sterkt på at slikt kan skje i 2012.

- Det er tragisk at folk blir slått ned fordi man er homofil. Vi må stå på hardt for å sørge for at slikt ikke skjer igjen, sier de til Se og Hør.

«Idol»-Henrik mener at homofili fremdeles er litt tabubelagt, og innrømmer at de var forberedt på å bli møtt av negative reaksjoner etter at de sto fram i desember.

- Det at vi sto fram som et par i Se og Hør har vært mye bedre enn forventet. Vi forventet mange negative reaksjoner, men det har nesten bare vært positive tilbakemeldinger.

Og det nyforelskede paret mener lørdagens homoarrangement, der Oslo-ordfører Fabian Stang ble kåret til «årets hetero», kan bidra til økt toleranse for homofile.

- Folk burde se og skjønne hvor fantastiske menneskene her i kveld er. Det er et veldig bra arrangement, som jeg håper at folk får øynene opp for, sier Henrik Mortensen til Se og Hør.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Folk har tatt meg for å være homo 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer