Gal Gadot og Kathrine Sørland

- Vi fjolla og spøkte til langt på natt

Kathrine Sørland glemmer ikke tiden hun bodde sammen med «Wonder Woman».

KNYTTET NÆRE BÅND: Hollywood-skuespiller Gal Gadot (32) og Kathrine Sørland (37) deltok begge i Miss Universe i 2004. Missedeltakerne delte rom, og ble raskt gode venner. Foto: AP / NTB Scanpix
KNYTTET NÆRE BÅND: Hollywood-skuespiller Gal Gadot (32) og Kathrine Sørland (37) deltok begge i Miss Universe i 2004. Missedeltakerne delte rom, og ble raskt gode venner. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den premiereklare superheltfilmen om tegneseriefiguren Wonder Woman er allerede hyllet av anmeldere og publikum verden over. Det samme er kvinnen bak tittelrollen, israelske Gal Gadot (32).

I rekordfart har Gadot, som gjør sin første, store hovedrolle på filmlerrettet, blitt en «alle» snakker om - og verken media, internett for øvrig, eller Hollywood virker å få nok.

VIL FORBY FILM: Gal Gadot, som spiller rollen som «Wonder Woman», er kjent for sin støtte til den israelske regjeringen og hyllet den israelske hæren under angrepene mot den palestinske Gazastripen i 2014. Libanons regjering vil derfor forby filmen. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

Ved siden av skuespillerkarrieren, som startet smått i 2008, har 32-åringen lenge vært kjent som en av Israels fremste supermodeller.

Norsk venninne

Modelleventyret fikk en solid dytt da Gadot, som relativt ukjent 18-åring i 2004, representerte hjemlandet i den internasjonale missekonkurransen Miss Universe.

Under konkurranseoppholdet i Equador stiftet modellspiren bekjentskap med vår egen Kathrine Sørland (37), som var på plass i det søramerikanske landet for å kjempe om norsk misseseier.

2004: Kathrine Sørland og Gal Gadot ble ofte avbildet sammen under misseoppholdet i Equador. Foto: AP / NTB Scanpix
2004: Kathrine Sørland og Gal Gadot ble ofte avbildet sammen under misseoppholdet i Equador. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Overfor Seoghør.no forteller Sørland, som den gang var 24 år, at hun og Gadot delte rom sammen. Og det tok ikke lange tida før konkurrentene hang sammen som erteris.

- Vi var veldig like, vi fjolla og spøkte til langt på natt - lo masse og hadde veldig lik humor. Vi hang egentlig sammen hele tida, dag og natt. Gal var allerede på rommet da jeg ankom stedet, husker jeg. Hun satt i vinduskarmen og ga meg en veldig varm velkomst, forteller Sørland, som beskriver den israelske jenta som både «utadvendt» og «morsom».

- Det var et herlig møte, og jeg husker at jeg tenkte at hun var en kul dame.

- Veldig godt likt

Sørland lot seg særlig beundre av Gadots omgjengelige vesen, og hennes evne til å bli kjent med nye folk.

GODE VENNINNER: Gal Gadot og Kathrine Sørland fikk god kontakt i «Miss Universe». Foto: NTB Scanpix
GODE VENNINNER: Gal Gadot og Kathrine Sørland fikk god kontakt i «Miss Universe». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun var veldig godt likt av veldig mange, og var omsorgsfull og oppmerksom overfor de andre jentene. Det virket ikke som det viktigste for henne var å bli verdens vakreste, men så mye mer enn det. Hun var en utrolig lite selvhøytidelig jente, skryter sørlendingen.

Sørland, som i likhet med Gadot fikk en pangstart på modell- og kjendiskarrieren etter missedeltakelsen, skjønte tidlig at romkameraten ville gjøre det stort.

- Vi snakket mye om framtidsplanene og drømmene våre. Hun var veldig flink til, og glad i å danse - og jeg husker hun fortalte at hun likte skuespill. Første gang jeg så henne i en film, tenkte jeg at det ikke var siste gang jeg kom til å se henne på det store lerretet, forteller 37-åringen, som har hatt sporadisk kontakt med missevenninna etter 2004.

Håper på nytt møte

- Vi har snakket litt på Facebook og Messenger, og fortalt hverandre om barna våre. Jeg snakket nok sist med henne i fjor. Det sier litt om henne som person, at hun tar seg tid til det - når det sikkert er mange som vil ha tak i henne. Vi har avtalt å møtes igjen, og jeg håper vi kan få det til en gang, sier Sørland.

På Petter Stordalens tradisjonelle 16.mai-fest intervjues Kathrine Sørland og Andreas Holck på vei inn. Vis mer

- Hva synes du om at du har stått på samme scene som en av de stigende Hollywood-stjernene?

- Jeg er dødstolt! Ikke over at hun ble superstjerne, men alt hun har fått til. Det er takket være henne at jeg hadde en veldig fin tid i Miss Universe. Alt det hun opplever nå er fullt fortjent. Jeg er stolt over å få kjenne henne.

Mens Gal Gadot røyk ut i den første elimineringsrunden, der 15 av 80 deltakere gikk videre, endte Kathrine Sørland på en ellevte plass i den prestisjetunge missekonkurransen.

Det var australske Jennifer Hawkins som til slutt kunne smykke seg med missetittelen.

Ville ikke vinne

I et intervju med magasinet W i april fortalte Gal Gadot om tilfeldighetene som gjorde at hun havnet i Miss Universe.

- Jeg var akkurat ferdig med videregående, og hadde litt dødtid før jeg skulle i militæret. Jeg sendte inn et bilde for moro skyld (til den nasjonale konkurransen), etter at mamma foreslo det, men hadde aldri trodd at jeg skulle vinne. Jeg var livredd og tenkte: «Hæ? Miss Israel? Så mye ansvar».

Gadot bekrefter også det Kathrine Sørland var inne på ovenfor - nemlig at hun ikke deltok i Miss Universe for å vinne. Tvert imot.

13 ÅR ELDRE: Gal Gadot (32) ønsket ikke å vinne Miss Universe. Her fra april i år. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
13 ÅR ELDRE: Gal Gadot (32) ønsket ikke å vinne Miss Universe. Her fra april i år. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Faktisk prøvde 32-åringen å sabotere sin egen deltakelse flere ganger, blant annet ved å late som hun ikke kunne snakke engelsk.

- Jeg var en drittunge. Det siste jeg ville var å vinne, sier hun til magasinet.

Etter Miss Universe tjenestegjorde Gadot for det isralske forsvaret i to år, før hun tok fatt på jus- og statsvitenskapsstudier - ved siden av en voksende modellkarriere. 32-åringen kapret sin første Hollywood-rolle i 2009, i den fjerde «Fast & Furious»-filmen.

«Wonder Woman» har premiere på norske kinoer i morgen. Gadot fylte for øvrig også superkvinnens sko i filmen «Batman v Superman: Dawn of Justice» fra 2016.

LES OGSÅ: «Ungkaren»-skandalen: - Jeg er et offer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer