- Vi fikk sjokk alle mann

Ståle Solbakken ble forferdet da han fikk beskjed om at en av Bundesliga-dommerene prøvde å begå selvmord før kampstart.

DOMMER: Babak Rafati startet sin dommerkarriere i 1. Bundesliga nettopp i en kamp mellom Köln og Mainz 6.august 2005. Foto: Reuters
DOMMER: Babak Rafati startet sin dommerkarriere i 1. Bundesliga nettopp i en kamp mellom Köln og Mainz 6.august 2005. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Köln-trener Ståle Solbakken (43) er sjokkert etter at det ble kjent at Bundesliga-dommer Babak Rafati prøvde å begå selvmord før kampstart.

- Som alle andre reagerer jeg med forferdelse, sier Solbakken til VG Sporten.

Det var etter at assistentene ikke fikk kontakt med Rafati, verken på telefon eller på hotellet, at hotellpersonalet låste seg inn på rommet hans og fant dommeren i badekaret. Bare 40 minutter før kampstart ble oppgjøret mellom Köln og Mainz avlyst.

- Vi fikk sjokk alle mann, spillerne også. Og da det bare er 40 minutter til kampstart blir man jo også revet litt ut av konsentrasjonsmoduset veldig brått. Luften går ut. Men fokuset vårt var likevel selvsagt på at dommeren skulle klare seg. At det går bra med ham. Kampen får vi spilt en annen gang, sier den profilerte fotballtreneren til avisen.

Nå spekuleres det i om det enorme dommerpresset i den tyske fotball-ligaen er grunnen til den tragiske hendelsen.

- Dette kan tyde på at vi i tysk fotball ikke lærte nok om Robert Enkes tragiske død. Man må lure på hvorfor en slik ung mann bare seg håpløshet foran seg. Jeg kan bare si at våre dommerene er under enormt press, og vi har ikke greid å balansere det, sier Theo Zwanziger, presidenten i det tyske fotballforbundet til avisen.

I målinger i det tyske fotballmagasinet «Kicker» har Babak Rafati tre ganger blitt kåret til Bundesligaens dårligste dommer. En fjerde gang havnet han nest sist.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Brangelina ble mann og kone i «hemmelig» bryllup

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer