ALDERSFORSKJELL: Da Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen Lindtner først falt for hverandre, fikk de litt panikk av aldersforskjellen på ti år. Paret har vært lykkelig gift i godt over 20 år. Her på «Eggum & Sivertsen»-premieren på Dizzie Showteater i vinter. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
ALDERSFORSKJELL: Da Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen Lindtner først falt for hverandre, fikk de litt panikk av aldersforskjellen på ti år. Paret har vært lykkelig gift i godt over 20 år. Her på «Eggum & Sivertsen»-premieren på Dizzie Showteater i vinter. Foto: Tore Skaar/Se og HørVis mer

- Vi fikk litt panikk begge to

Anne Marie Ottersen Lindtner om da hun og ti år yngre Lasse Lindtner falt for hverandre.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Anne Marie Ottersen Lindtner (69) kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere både på scenen, TV og filmlerretet.

Den humørfylte skuespilleren, som går av med pensjon ved Nationaltheatret til våren, har ved flere anledninger spilt mot sin egen ektemann gjennom 24 år, Lasse Lindtner (59).

Til Dagbladet Magasinet forteller den «I siste minutt»-aktuelle skuespilleren om hvordan de to først møttes, for drøyt 30 år siden.

- Vi møttes under oppsetningen av «En handelsreisendes død» i Oslo. Da var han overraskende blitt separert, og han var virkelig et fruktfat den gangen. I starten ble det noen småmøter, så ble det plutselig mer og mer, minnes 69-åringen overfor Dagbladet Magasinet.

KOLLEGER OG KJÆRESTER: Anne Marie og Lasse spilte ektepar og foreldre til Karen Louise Grindvolds rollefigur i «Holms» på starten av 2000-tallet. Foto: TV2
KOLLEGER OG KJÆRESTER: Anne Marie og Lasse spilte ektepar og foreldre til Karen Louise Grindvolds rollefigur i «Holms» på starten av 2000-tallet. Foto: TV2 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

 

I høst spilte ekteparet mot hverandre i «En folkefiende» på Torsovteatret, og på 2000-tallet spilte de mann og kone i TV 2 komiserie «Holms». Men da de to ble forelsket, var de nok noe mer usikre på hvorvidt de kunne spille på lag.

- Vi fikk litt panikk begge to, for det var jo ti år mellom oss - «den gærne veien» som folk sa den gang. Jeg sa til meg selv: Han er 30 og ser ut som Adonis, jeg er 40 og kommer alltid til å være «hun gamle», forteller Anne Marie leende til avismagasinet.

Ivrig mosjonist

«Fredrikssons fabrikk»-favoritten deltok i «Skal vi danse» i 2010. Da fortalte hun til Seoghør.no at hun legger mye vekt på å holde seg i form ettersom hun blir eldre, og at hun gjerne trener tre til fire ganger i uka.

- Lever vi lenge, blir vi gamle. Da er litt av utfordringen å holde seg i form. Det var nok én av grunnene til at jeg sa ja til dette, fortalte hun om «Skal vi danse»-deltagelsen dengang.

MED DATTEREN: Anne Marie og yngstedatteren Nora på premieren til  Kristian Valens show «Raskere en sitt eget beste» i 2008. Foto: Stella Pictures
MED DATTEREN: Anne Marie og yngstedatteren Nora på premieren til Kristian Valens show «Raskere en sitt eget beste» i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer

Til Dagbladet Magasinet forteller hun at det å ha en ti år yngre ektemann, også er en god grunn til å holde seg i aktivitet.

Anne Marie Ottersen Lindtner og Lasse Lindtner har datteren Nora (23) sammen, i tillegg til to barn hver fra tidligere forhold.

Den sympatiske skuespilleren har tidligere fortalt at hun har dårlig samvittighet overfor sine to eldste barn, fordi hun måtte jobbe så mye da de var små.

- Da jeg var enslig mor måtte jeg jobbe utenfor teateret også for å spe på lønnen (...) Jeg har fortsatt dårlig samvittighet for mine to første barn for det, jeg får helt vondt når jeg tenker på det, jeg jobbet jo hele tiden. Men nå er de voksne og klarer seg bra, og vi har et veldig godt forhold, har hun fortalt til VG.

LES OGSÅ: - Jeg så ikke sånn ut før jeg ble gravid engang