- Vi fikk ikke sove på grunn av etterskjelvene

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud i jordskjelvdrama i Chile.

PÅ TRENINGSLEIR I CHILE: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fikk seg en ubehagelig opplevelse da landet ble rammet av jordskjelv. Foto: NTB scanpix
PÅ TRENINGSLEIR I CHILE: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fikk seg en ubehagelig opplevelse da landet ble rammet av jordskjelv. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Toppalpinistene Aksel Lund Svindal (32) og Kjetil Jansrud (30) befinner seg for tiden på treningsleir i fjellene i Chile.

Det bød på dramatikk da kysten av landet ble rammet av et kraftig jordskjelv, som målte hele 8,3 Richters skala, natt til torsdag.

En million mennesker er evakuerte, og minst åtte personer har mistet livet som følge av skjelvet, skriver NRK.no.

Alpinlanslaget hadde noen fridager denne uken og befant seg på en restaurant i hovedstaden Santiago da skjelvet slo til, og de fikk føle naturkatastrofen tett på kroppen.

– Plutselig raste det ned glass fra bordene, vi ble naturlig nok redde, forteller alpinlandslagets barmarkstrener Lars Mæland til NRK.

Jansrud tok til Twitter kort tid etter hendelsen hvor han delte denne meldingen:

- Stort jordskjelv i Chile mens vi hadde en fridag i Santiago. Jeg håper alle har det bra.

Gjestene ved restauranten alpinlanslaget befant seg på ble evakuert og stengt etter skjelvet, og det ble ingen god natts søvn.

– Vi fikk ikke sove på grunn av etterskjelvene. Det ristet godt i hotellet, og det datt ting ned fra nattbordene. Det var natten som var mest ubehagelig, deler Mæland med NRK.

Lund Svindal og Jansrud ønsket ikke selv å snakke om den dramatiske hendelsen med NRK.

LES OGSÅ: - Jeg var utbrent