HOLDT KONTAKTEN: Rolf Løvland, ELisabeth Andreassen og Hanne Krogh har beholdt et nært vennskap alle disse årene. Legg merke til den tidsriktige Bobbysocks-mobilen! Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
HOLDT KONTAKTEN: Rolf Løvland, ELisabeth Andreassen og Hanne Krogh har beholdt et nært vennskap alle disse årene. Legg merke til den tidsriktige Bobbysocks-mobilen! Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

- Vi fikk begge to en ny søster da vi vant MGP

30 år etter Norges første seier i Eurovision Song Contest, er Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen fremdeles bestevenninner.

SEOGHØR.NO: I 1985 gikk den sprudlende sangduoen Bobbysocks med Elisabeth «Bettan» Andreassen (57) og Hanne Krogh (59) til topps i den internasjonale Grand Prix finalen.

Med sangen «La det swinge» tok de verden med storm, og en utrolig karriere startet. 30 år etter triumfen i Göteborg er de to fremdeles verdens beste venner

– Det er utrolig at vi fikk oppleve dette sammen. Som vi bruker å si, og det er ikke til forkleinelse for våre søsken, men både Hanne og jeg fikk en ny søster, sier Elisabeth til Se og Hør.

Takker Rolf

TIL TOPPS: I 1985 tok Hanne og Elisabeth Norges første internasjonale MGP-seier.
TIL TOPPS: I 1985 tok Hanne og Elisabeth Norges første internasjonale MGP-seier. Vis mer

Begge ser tilbake på de siste 30 årene med glede og takknemlighet.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, og det er mye takket være Rolf Løvland (60). Det kan se lett ut å lage en slik fengende låt som alle har et forhold til, men du skal nesten være et geni for å klare det, skryter Hanne.

Stolte

Etter 30 år er de fremdeles ikke lei av å fremføre «La det swinge», og synes det er veldig gøy at hele Norge har et så nært forhold til låten.

STORT ØYEBLIKK: Selveste Bobbysocks, Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, gratulerte Kjetil Mørland og Debrah Scarlett med seieren i årets norske finale.

# Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
STORT ØYEBLIKK: Selveste Bobbysocks, Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, gratulerte Kjetil Mørland og Debrah Scarlett med seieren i årets norske finale. # Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

– Jeg er stolt over at «La det swinge» betyr så masse for folk. Når jeg en gang skal stemple ut av dette livet, vil jeg kunne se tilbake på at vi faktisk laget noe som veldig mange kommer til å huske oss for. Det er stort, innrømmer «Bettan».

Springbrett

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Bobbysocks-kvinnene. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Bobbysocks-kvinnene. Foto: Se og Hør Vis mer

Hanne og Bettan er helt klare på at suksessen med «La det swinge» var en døråpner for deres videre karrierer.

– Det er klart låten nok fungerte som et trampolinehopp for suksessen vi senere skulle oppnå, og det er jeg takknemlig for, forteller Hanne.

– Hva husker dere best? 

– Det største var å vinne, men samtidig har låten gikk oss muligheten til å treffe fryktelig mange hyggelige mennesker.

- Også har den gitt oss uendelig mange gode minner!

 

LES OGSÅ: Jørn Hoels datter synger med Bettan og Tor