KLAR FOR JUL: Tor Endresen og Rune Larsen reiser for tiden rundt i Norge og holder kirkekonserter. Onsdag var de dommere i en konkurranse om juletrepynting.  Foto: Lina Hekkli/Seher.no
KLAR FOR JUL: Tor Endresen og Rune Larsen reiser for tiden rundt i Norge og holder kirkekonserter. Onsdag var de dommere i en konkurranse om juletrepynting. Foto: Lina Hekkli/Seher.no Vis mer

- Vi feiret ikke jul hjemme hos oss

Runa Larsen og kona demonstrerte mot jula.

Publisert
Se videointervju nederst i saken!

SEHER.NO: Denne julen reiser Rune Larsen (63) og Tor Endresen (52) rundt i landet og skaper julestemning med kirkekonserter. Det har etter hvert blitt en av kameratenes juletradisjoner, men Larsen har ikke alltid vært like glad i høytiden. På begynnelsen av 1970-tallet demonstrerte nemlig han og konen Edle Tornes mot julefeiringen.

- I min radikale ungdom demonstrerte jeg mot julefeiringen. Vi feiret ikke jul hjemme hos oss, fordi vi mente det var en forlengelse av jesu lidelseshistorie, sier artisten til Seher.no.

- Trodde vi var gale
Larsen forteller at han og kona var svært radikale og at de aksjonerte i Bergen rundt juletider.

- Dette var de første årene av vårt ekteskap. Vi hadde uteliggeraksjon i Bergen for å skape en  alternativ jul. Det var ikke måte på hvor radikale vi var, men vi oppdaget at de eneste som forsto oss var de som allerede var enige med oss. De andre ristet på hodet og spurte om vi var gale, sier Lollipop-generalen.

Feirer advent
Onsdag var han og Endresen med i juryen da nordens beste juletrepynter skulle kåres på operaen i Oslo. I år ser Larsen frem til julefeiring i hovedstaden sammen med familien. 63-åringen begynte å akseptere julen etter å ha lest et leserinnlegg i Vårt Land.

- En prestekone skrev at vi måtte gjenerobre adventstiden. Da begynte vi å tenke at vi kunne feire advent. Vi laget julekalender med oppgaver i stedet for gaver, der vi skulle gjøre gode ting. Julaften litt annerledes når forberedelsene er så intense.

Endresen gleder seg også til julen som han skal feire sammen med venner og familie.

- Det blir en tradisjonell jul. For oss vestlendinger blir det pinnekjøtt og pynting av juletreet på lille julaften.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Må operere ryggen   

Se videointervju her!


[obj:media:10447]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer